Saveti iz 1950-tih: kako mužu biti dobra, lepa i vredna žena – ne tako davno

Izdvojili smo vam odlomke iz udžbenika domaćinstva The Good Wife’s Guide iz 1950-ih namenjenog srednjoškolkama sa savetima kako se pripremiti za bračni život.

Ovo su saveti iz ‘vodiča za dobre žene’:

1. Pripremite večeru
Planirajte unapred, čak i dan pre, kako biste pripremili ukusan obrok – na vreme. Ovo je način da mu date do znanja da ste razmišljali o njemu i da ste zabrinuti za njegove potrebe. Većina muškaraca je gladna kada se vrati kući i izgledi za dobar obrok deo su potrebne tople dobrodošlice.

2. Pripremite se
Odvojite 15 minuta za odmor kako biste se osvežili kada on stigne. Popravite šminku, stavite traku u kosu i budite sveži. Upravo je bio s mnogo kolega i umoran je od posla. Budite malo opuštene i malo zanimljivije. Njegov dosadni dan možda treba olakšati.

3. Očistite nered
Napravite poslednji izlet kroz glavni deo kuće neposredno pre dolaska muža, skupljajući školske knjige, igračke, papir itd. Zatim pređite krpom za prašinu preko stolova. Muž će osetiti da je stigao u utočište odmora i reda, a to će i vas podići.

4. Pripremite decu
Odvojite nekoliko minuta da deci operete ruke i lica ako su mala, počešljate kosu i po potrebi ih presvučete. Oni su mala blaga i on bi volio da ih vidi uredne.

5. Smanjite buku 
U vreme njegovog dolaska, eliminišite svu buku veš mašine, sušilice, perilice posuđa ili usisavača. Pokušajte da podstaknete decu da budu tiha. Budite srećni što ga vidite. Pozdravite ga toplim osmehom i radujte se što ga vidite.

6. Neke stvari koje ne treba raditi
Nemojte ga pozdravljati s problemima ili pritužbama. Nemojte se buniti ako zakasni na večeru. Smatrajte ovo malim u usporedbi s onim kroz šta je mogao proći tog dana.

7. Neka mu bude udobno
Neka se nasloni na udobnu stolicu ili mu predložite da legne u spavaću sobu. Pripremite mu hladni ili topli napitak. Namestite mu jastuk i ponudite mu da mu izujete cipele. Govorite tihim, umirujućim i ugodnim glasom. Dopustite mu da se opusti.

8. Slušajte ga
Možda mu imate desetak stvari da mu kažete, ali trenutak njegovog dolaska nije vreme. Neka on prvi govori.

9. Neka veče bude njegova
Nikad se ne žalite ako vas ne izvede na večeru ili na druga mesta zabave; umesto toga, pokušajte da razumete njegov svet napetosti i pritiska, njegovu potrebu da bude kod kuće i opusti se.

10. Cilj
Pokušajte svoj dom učiniti mestom mira i reda gde se suprug može opustiti, prenosi Feministezine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domacicavredna žena
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Danas više nikakvi saveti ne vrede, jer je većina mladih devojaka zaluđena samo sponzorima i njihovom lovom, ništa drugo ih ne zanima.