Savršen gost

Praznične posete porodici vašeg supruga, sadašnjeg ili budućeg, mogu da istestiraju i najjače veze, iako verujete da su vam oni druga porodica.
Evo deset saveta kako da tu „neudobnu vožnju“ učinite što jednostavnijom i podnošljivijom.
1. Zapamtite njihova imena. Ako su novogodišnji praznici vreme kada upoznajete ceo klan, saznajte ko će sve biti prisutan. Kada vas upoznaju sa starijom tetkom i njenim mnogo mlađim dečkom, moći ćete da ga oslovite njegovim imenom, a ne nekim žargonskim nadimkom.
2. Ponesite svoj omiljeni specijalitet koji ste sami spremili. Takav gest će označiti vašu zahvalnost za njihovo gostoprimstvo. Baš ste zlatni! Takođe, to vam garantuje da ćete na stolu imati nešto jestivo i tako izbeći njihov porodični specijalitet koji ne podnosite.
3. Prihvatite njihov životni stil. Kućna pravila im stoje ispred vrata. Niko ne večera ispred televizora, sve je programirano, večera se tačno u 19.00. Zamislite da ste u ekscentričnom hotelu; vi ne smišljate ta pravila, ali možete ih istrpeti nekoliko dana.
4. Imajte tajnu lozinku. To može biti neki zvuk, reč ili igračka tačka koja će biti znak vašem partneru da vam treba pauza kada njegovi preteraju.
5. Kalimera! Vi pričate srpski, ali, nažalost, njegova porodica ne. Naučite nekoliko ključnih fraza da vam pomognu da se sporazumete. Zbog lošeg izgovora njihovog lokalnog dijalekta možete nazvati njegovog oca gušterom, ali nema veze. Važno je da se trudite.
6. Mali razgovori. Da li porodica vašeg partnera non-stop priča ili svi sede u potpunoj tišini? Ako previše pričate, bićete necivilizovani. Zato naučite njihov stil komunikacije. Samo se nasmejte i klimajte glavom dok ne shvatite da li ste tamo da slušate trosatnu priču o mačkama ili da ispričate jednu.
7. Gospodin i gospođa dijeta. Recite ranije šta želite da jedete. Ipak, ni tako nema sigurnosti da će vaša svekrva shvatiti da nepodnošljivost na laktozu znači da ne možete da jedete baš svako jelo. Ako ste ostavljeni bez ičega, osim hleba i vina, pomislite na sve one kilograme koje će drugi dobiti za vreme praznika.
8. Dostojanstveno prihvatite poklone njegove porodice. Šta god da dobijete na poklon, nasmejte se i zahvalite se. Oni žele da vide poklon koji su vam poklonili kada vas posete. Recite im da vam se sviđa toliko da ste ga odneli u kancelariju. A kolike su šanse da hoće da vide vašu kancelariju? Verovatno nikakve.
9. Utišajte svog unutrašnjeg direktora. Na svoj način ste isplanirali praznike kada vam u posetu dođe njegova porodica: uz romane, restorane ili filmove. Međutim, vaš izbor proslave praznika im je dosadan do suza, a u lokalnom ribljem restoranu „zaradili“ su virus. Savet – ne preterujte s planiranjem.
10. Vaš partner – spiker. Ako ni vi ni on ne želite da idete na porodični izlet, neka to on saopšti svojoj porodici. Ukoliko vi konstantno kvarite planove, pomisliće da je to uvek vaš ideja. Suočite se s tim, vaš partner je mnogo bolji za takve stvari.
Zapamtite, koliko god da je uspešno to što ste za praznike s njegovom porodicom, imajte na umu da ni njima nije lako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

posetepraznicisavetisavrsen gost
Komentari (0)
Dodaj komentar