Savršen nakit za savršen dan

Kako odabrati savršen nakit uz venčanicu? Trebaće vam dijamantske minđuše, ogrlica, biserne narukvice, minđuše i ogrlice od plemenitih metala ili nešto slično.
Prvi korak: razmislite o tome kako da uklopite porodični nakit koji već imate u svoj izgled za dan venčanja. Iz sentimentalnih razloga možete se odlučiti za bakine bisere, dijamantske minđuše svoje tetke ili neku maminu narukvicu umesto za kupovinu novog komada nakita.
Drugi korak: odlučite se za ogrlicu koja se slaže uz vašu venčanicu. Biseri ili poludrago kamenje idu dobro uz venčanice bez rukava i bretela, a dijamantska ogrlica će izgledati veličanstveno uz venčanicu sa "V" izrezom.
Treći korak: uskladite kamenčiće koji su našiveni na vašu venčanicu ili ukras za kosu s onima koji se nalaze na vašem nakitu. Biseri se dobro slažu uz perlice, a dijamanti i cirkoni idu dobro uz kristale.
Četvrti korak: razmislite o širokoj narukvici preko dugačkih, jednostavnih rukavica ili o bisernoj narukvici na goloj ruci.
Peti korak: neka vaša frizura, ukrasi za kosu i ogrlica diktiraju oblik i stil minđuša koje ćete izabrati. Viseće minđuše izgledaju savršeno uz puštenu kosu, a jednostavne i male minđuše mogu da budu odličan dodatak ogrlici, velu ili tijari.
Evo još nekoliko saveta.
Ako vaša venčanica ima dosta detalja u vidu našivenih kamenčića ili traka, bolje je da ne nosite ogrlicu, jer će biti suvišna. Isprobajte sav nakit sa svojom venčanicom pre nego što donesete konačnu odluku. Neki komad nakita može izgledati savršeno u katalogu na slici ili u izlogu, ali na vama možda neće izgledati tako lepo. Imajte na umu da kamenje tamnih boja, kao što su rubini, safiri i smaragdi, može biti suviše smelo za venčanje u belom. Kamenje slabije boje – akvamarin, citrin i svetliji topaz, može biti savršen izbor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nakitsavrsenovenčanjezabava
Komentari (0)
Dodaj komentar