Savršeni alibi

Šta ima loše u neverstvu, pitaju mnogi. Ništa, dok se ne otkrije, a tada počinju problemi.

U poslednje vreme ovakav stav je sve češći kod Evropljana, a gde je erotika, makar i van braka, tu može dobro da se zaradi. Jans Šlingenzif, bivši automehaničar, otvorio je firmu koja preljubnicima olakšava posao. Ova firma pruža alibi onima koji žele da vikende i odmore provedu sa nekim drugim umesto supružnikom ili partnerom. Raspon usluga i cena kreće se od minimalnih 7,5 evra za slanje umirujuće SMS poruke do 60 evra za slanje „pozivnice za vikend seminar“.

Zaposleni u ovoj firmi provode ceo vikend pored telefona glumeći recepcionere hotela koji preuzimaju poruke za svoje „goste“ ili preusmeravaju poziv na njegov mobilni telefon. Takođe, obezbeđena je i zvučna podrška za telefonske pozive partnerima: najpopularniji su zvuk vreve u kongresnoj sali, mikrofonija govornika na skupu, zveckanje pribora tokom poslovnog ručka, naravno, uz žagor.

Uprkos kritici Katoličke crkve, nemačke agencije za alibi spremne su da lažiraju neophodne dokaze kako bi otklonile sumnju supruga. Interesovanje je veliko – ova agencija obezbeđuje 500 alibija nedeljno! Većina mušterija kontaktira s ovom agencijom preko Interneta, ali uz nužno popunjavanje upitnika, da se ne bi dogodilo da kamiondžiju pošalju na kongres hirurga.

Sam Jens Šlingenzif, kome je ova ideja pala na pamet sasvim slučajno, dok je jednom prilikom „pokrivao“ prijatelja pred njegovom suprugom, kaže da su ove potrebne laži nešto o čemu se može naširoko raspravljati – to je moralni aspekt cele stvari. Međutim, njega takve stvari ne muče. On smatra da oni jednostavno pružaju uslugu u modernoj Nemačkoj.

Da li ovakva ili slična agencija postoji i kod nas – to još nismo utvrdili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar