Sigurnije od banke

Jedna žena ostavila je retke američke novčiće u vrednosti od 40.000 dolara u blizini katoličkog svetilišta kako bi Devica Marija mogla da čuva njenu životnu ušteđevinu dok je ona van grada. Izgleda da je to upalilo, jer joj je novac vraćen kada se vratila s puta nedelju dana kasnije.
Čuvari ovog svetilišta pomislili su da su blagosloveni velikom donacijom kada su pronašli dve plastične torbe pune zlatnih i srebrnih novčića.
Međutim, direktor ovog svetilišta, Vilijam Tronolone, ispričao je da mu je jedna žena prišla nakon nedeljne mise, šest dana posle ovog otkrića, i pitala ga da li je neko pronašao novčiće koje je ona sakrila ispod opalog lišća.
"Pitao sam je zašto je tu ostavila novac, a ona je odgovorila da je morala da ode na put i da se plašila da ostavi novac u kući. Želela je da ga majka božija čuva. Izgleda da je tako i bilo jer je novac pronađen", kaže Tronolone.
Do tada su zvaničnici univerziteta na čijem zemljištu je novac pronađen obavestili policiju i stavili novac u sef čekajući obaveštenje od policije.
Vilijam Tronolone je odbio da identifikuje ovu ženu. Rekao je da je ona bila van grada oko nedelju dana.
Nakon što su joj predstavnici univerziteta vratili novac, Vilijam Tronolone je otpratio ženu u banku i ubedio je da ga od sada čuva u sefu.
Svetilište koje se nalazi na oko 80 kilometara severozapadno od Baltimora predstavlja kopiju pećine u Lurdu, u Francuskoj, gde katolici veruju da se Devica Marija ukazala francuskoj učenici po imenu Bernadet, i to nekoliko puta, počevši od 1858. godine.
Posetioci ovog svetilišta obično ostavljaju anonimne donacije, uključujući i poklon od 3.000 dolara koji je ostavljen pre dve nedelje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novaczabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar