Skandal na izboru za mis kamile: mnogo diskvalifikovanih zbog – botoksa!

Tradicionalni festival kamila u Saudijskoj Arabiji, koji više liči na takmičenje u lepoti tih životinja, obeležio je skandal. Oko 70 učesnika je diskvalifikovani jer su primećeni tragovi plastičnih operacija i ubrizgavanja botoksa na kamilama.

Vlasnicima kamila preti kazna zbog pokušaja prevare, jer su se trudili da svoje životinje prikažu drugačijim nego što jesu.

„Ove godine smo otkrili da je bilo intervencija kod više od 70 životinja. Promene uključuju ne samo direktne operacije, već i ubrizgavanje injekcija, kao što je botoks. Desetine odgajivača su povećale usne i nos kamila filerima, koristili su hormone za jačanje mišića životinja. Botoks je takođe ubrizgavan u glave i usne kamila kako bi se povećao njihov volumen – što su važne takmičarske karakteristike. Korišćeni su i potkožni fileri, koji veštački poboljšavaju kvalitet životinjske kože”, rekao je za Sputnjik Muhamed Al Harbi, zvaničnik ovog festivala.

On je dodao da je rukovodstvo festivala odlučilo da povisi kazne za prevaru sa 50.000 na 100.000 saudijskih reala (sa 11.700 evra na 23.500 hiljade evra), kako bi se ubuduće izbegli ovakvi skandali.

Sličnih slučajeva bilo je i ranije, pa je 2018. zbog botoksa diskvalifikovano 12 takmičara.
Popularni festival kamila pod nazivom „King Abdulaziz Kamel“, održava se ove godine šesti put po redu i, prema pisanju arapskih medija, traje 40 dana. Na njemu se okuplja na hiljade kamila iz celog sveta, dok je prva nagrada basnoslovnih 66 miliona dolara.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

botoksKamila
Komentari (0)
Dodaj komentar