Skijanje do besvesti!

Za sve ljubitelje skijanja jedna dobra vest – gradi se „beskonačna“ staza niz koju će ljubitelji ovog sporta moći da se spuštaju beskonačno, tj. onoliko koliko im prija ili koliko mogu da izdrže.

Loša vest je da ako ne živite u Velsu ili Australiji, ili nemate para da odete tamo, morate i dalje da koristite „konačne“ staze, koje, u proseku, nude spust od 300 metara. Novo čudo tehnologije nosi naziv „Ski Trac“, a za njegovu gradnju će se pobrinuti britanska kompanija Snowdonia Gateway Limited.

Veštačka skijaška staza će biti natkrivena kupolom, visoka kao trinaestospratnica, a kružni oblik i mehanizam za pokretanje će omogućiti rotiranje i spuštanje, tj. stvaranje stalnog nagiba koji daje mogućnost beskonačnog spusta. Čitava ogromna konstrukcija će „lebdeti“ zahvaljujući elektromagnetnom polju, i moći će da se okreće brzinom do 30 km/h.

Deo staze na kojoj nema skijaša prolaziće kroz posebnu „hladnu komoru“, u kojoj će se pomoću snežnih topova stvarati sneg. Pored beskonačnog spusta, ova će staza omogućiti i skijanje na temperaturama iznad nule.

Posetite:

  • Ski-trac.com

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar