Snima recepte sa nadgrobnih spomenika!?

Nadgrobni spomenici za neke znače tugu i bol, za druge znače odavanje počasti najmilijima. Međutim, širom Sjedinjenih Američkih Država ima nešto što nije uobičajeno za ostatak sveta. Naime, na njima se, za vešto oko, skriva i prava knjiga recepata za kuvanje koje je jedna Amerikanka počela predstavljati na TikToku, gde su snimci, objavljeni na nalogu @ghostlyarchive, pregledani nekoliko miliona puta.

Krambl od krušaka, tart sa borovnicama ili bomboni od karamela: za svaki gurmanski epitaf, Rosi Grant, 33-godišnja bibliotekarka, ima jednak pristup. Zbog ograničenih uputstava, s obzirom na to da „na nadgrobnom spomeniku nema puno mjesta“, Grantova kaže da prvo mora pogoditi vreme i temperaturu pečenja, pre nego što ne usavrši iduće korake.

Kako prenosi Index.hr, Rosi Grant je sasvim slučajno naišla na prvi recept s “onoga sveta”. Reč je bila o bečkim keksima s maslacem Naomi Odese Doson koja je umrla 2009. u dobi od 87 godina, a sahranjena je na groblju u njujorškom Bruklinu.

Tada je radila u digitalnoj arhivi groblja u Vašingtonu, gde je otkrila svet ljubitelja nadgrobnih spomenika. Pokrenula je profil na TikToku posvećen neočekivanim pojavama koje se mogu naći na grobljima i, dobro se uputivši u recept, naposletku objavila recept gospođe Doson na internetu.

@ghostlyarchive

Best cheese dip ever 🪦 #gravetok #gravestonerecipe #recipegravestone #taphophile #cemeteryexploring #cemeterytok #recipesoftiktok

♬ The Loneliest Time – Carly Rae Jepsen & Rufus Wainwright

Od tog prvog snimka sa groblja, Grantova je otkrila puno recepata, a većinu su joj poslali drugi ljudi putem interneta. Privukla je 108.000 pretplatnika i snimci na TikToku imaju i po nekoliko miliona pregleda, zbog čega je postala hit na ovoj društvenoj mreži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grobljerecepti
Komentari (0)
Dodaj komentar