Snimak „nasmejane raže“ razbesneo stručnjake: Pa ona umire…

Snimak male raže koja leži okrenuta na leđima i ribara koji joj u jednom trenutku prilazi i počinje da je golica po stomaku postala je viralna i do sada je sakupila skoro 119 miliona pregleda.

@mafishguy

Nothing to see here….just #tickling a #fish and making him #laugh

♬ original sound – Fishing Guy

Na prvi pogled činilo se kao da se raža smeje, ali stručnjaci su video osudili jer se mala raža zapravo borila za život.

Ben Vilijamson, direktor američke neprofitne organizacije World Animal Protection, za Insider je rekao da se životinja u videu ne smeje zbog golicanja.

„Ova raža se očigledno guši do smrti. Naučna literatura je sasvim jasna. Kao i sve ribe, raže imaju sposobnost da osećaju boli. Anatomski, fiziološki i biološki sistem bolova kod riba skoro je isti kao kod ptica i sisara“, rekao je Vilijamson.

Škrge koje se vide i na snimku nalaze se ispod ražinih usta, a ono što možda izgleda poput očiju zapravo su njene nozdrve.vazduha ove životinje će se ugušiti, u zavisnosti od nekoliko faktora, poput dužine vremena van vode, fizičkog stanja i stresa kojim su podvrgnute“, navodi blog Good Living.

„Kao i sve divlje životinje, i raže treba ostaviti na miru da žive svoj život, bez ljudskog uplitanja i štetnih hobija poput sportskog ribolova“, poručeno je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ražasnimak
Komentari (0)
Dodaj komentar