Snimala kako se šminka kada se dogodio zemljotres – rezultat je urnebesan (video)

Jutjuberka pod nadimkom Ali J izazvala je pravi potres na internetu jer je, prema nekim teorijama, dve godine kovala plan za postavljanje lažnog snimka na kome Los Anđeles pogađa snažan zemljotres baš dok se ona snima kako nanosi šminku.

Južnu Kaliforniju je 5. jula pogodio zemljotres jačine 7.1 Rihterove skale. Taj potres izazvao je mnogo neprijatnosti za stanovnike ovog dela Amerike, a u pojedinim oblastima došlo je do nestanka struje i oštećenja kanalizacije.

Kasnije tog dana, Ali J je postavila na svoj Jutjub kanal video u kome pokazuje kako nanosi crveni ruž, a baš u tom trenutku kamera je zabeležila i zemljotres. Tlo pod njom se zatreslo, ruka je skliznula i karmin se razmazao po njenom obrazu, pa je mnogima zaličila na Džokera.

Međutim, mnogi koji su pogledali ovaj viralni snimak, tvrde da je u pitanju velika prevara, koju je jutjuberka planirala pune dve godine, očigledno zbog klikova.

Zbog čega zapravo misle da je u pitanju lažni snimak?

Prvo, mnogi u komentarima tvrde da je zemljotres trajao duže nego što je to prikazano u snimku – da se potres osetio čitav minut, a ne 4-5 sekundi kako je snimljeno.

Drugo, video pokazuje da je Ali bila u Los Anđelesu kada je snimak nastao, a to je oko 240 kilometara od epicentra koji je bio u Ridžkrestu u Kaliforniji, što znači da jačina zemljotresa u L.A. ne bi bila tolika kao što je prikazano u videu.

I treće, tvrdnja da se pokreti Alinog tela uopšte ne podudaraju da podrhtavanjem tla kao i da je jutrjuberka odglumila šok nakon što je soba počela da se trese.

Ali J je snimke na Jutjub počela da objavljuje u novembru 2016 godine, a do sada je objavila pet klipova koji su u proseku imali po stotinak pregleda. Svi su snimljeni na istom mestu i pokazuju je dok uvija kosu ili stavlja ajlajner. Poslednji, međutim ima skoro 400.000 pregleda.

Pojavila se i teorija da je sve zapravo snimljeno u simulatoru zemljotresa koji je prikazan u jednom snimku na Bazfidu. Tome u prilog ide i činjenica da se u sobi ove mlade jutjuberke od novembra 2016. godine i prvog videa pa do danas apsolutno ništa nije promenilo, a i ona izgdleda identično kao i pre dve i po godine.

Zbog toga mnogi veruju da je sve svoje klipove snimila tada u simulatoru, da je samo menjala garderobu i postavljala ih na Jutjubu razmaku od nekoliko meseci. Onda je samo sačekala da Kaliforniju pogodi pravi zemljotres kako bi postavila glavni video kako nanosi crveni karmin tokom potresa.

Ako je ovo zaista namešteno, u pitanju je jedan vrlo bizaran plan jer je ova mlada devojka od prirodne katastrofe u kojoj je možda bilo i mnogo povređenih ili smrtnih slučajeva, želela da profitira i natera da par stotina hiljada ljudi gleda dok ona stavlja karmin. Ali već je poznato da su Jutjuberi spremni na sve zarad klikova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

šminkanjezemljotres
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Adolf

    Koga je briga za nju i njenu šminku….