Šokiraćete se: Stjuardesa otkrila koji je najprljaviji deo u avionu, nije toalet (video)

Brenda Orelus je stjuardesa koja prati oko 98.000 ljudi, a u jednom od videa otkrila im je da su džepovi na sedištima najprljavija mesta u avionu.

Kaže da su džepovi prepuni bakterija jer se retko čiste, a tvrdi kako je videla putnike da unutra stavljaju nehigijenske predmete, od hrane do korišćenih pelena.

– Jeste li znali da su džepovi na naslonima sedišta najprljavija površina u avionu? Prljaviji su od wc-a, prljaviji su od jastuka za sedenje i prljaviji su od stočića s pladnjevima –  tvrdila je u videu koji je objavila.

– To je zato što se nikad ne čiste. Osim ako neko ne povrati ili odatle ne izlazi nešto gnjecavo ili živo, ne može se očistiti – utvrdila je.

Ovaj video pogledan je već oko 30.000 puta, objavio je NY Post. Orelus je objasnila da će spremačice obično provere površine i uklone hranu i smeće, ali sigurno neće obrisati navedeni džep.

– Sve te bakterije su se nakupile, a nema pravog redovnog održavanja ili čišćenja tih površina, dok se toaleti redovito brišu i dezinfikuju -nastavila je ona, dok je nekoliko pratitelja izrazilo zgražanje nad novom informacijom.

– Tamo obično stavljam telefon – napisao zaprepašteni putnik, dok je drugi priznao da džep koristi i kao držač za telefon.
– Isto — svo vreme. Nakon što se uključi u punjaču, ​​to je sigurno mesto za moj telefon – dodao je.

Jedan je pratilac potvrdio da je jedanput video roditelja kako koristi džep za bacanje korišćene dečje pelene.

– Ovo je vrlo istina! Ja sam jedanput video kako roditelj stavlja korištenu pelenu u džep na naslonu sedišta – rekao je.

@flightbae.b

Want to know the dirtiest surface on aircrafts? 🦠 #dailytraveltips #airporttiktok #travelhacks #traveltiktok #flightbae #traveltok #flightattendant #flightattendantstories #cabincrewstories

♬ original sound – Flight Bae B!

S druge strane, neki od komentatora utvrdili su da informacije koje je objavila Orelus nisu tačne i da oni rade na čišćenju aviona i redovno čiste džepove.

– Zapravo imamo dva tima za svaki avion. Jedan odnosi smeće i usisava, a drugi tim dubinski čisti svako mesto – rekla je jedna od spremačica koje su komentarisale video, dok se njena koleginica saglasila, rekavši da će džep očistiti zavisno od toga koliko će vremena imati pre nego što avion opet poleti.

– Obično za čišćenje dobijete sat i po na većim avionima, ali ako posao morate obaviti brzo, onda kažu da imate 15 do 30 minuta s timom od šest ljudi. Dakle, niste u krivu, ali niste ni potpuno u pravu – objasnio je komentator koji takođe čisti avione, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aviončišćenje
Komentari (0)
Dodaj komentar