Spasavanje ronilaca

Evo jedne neverovatne priče koja dolazi iz Australije.
Dvoje ronilaca, Britanac i Amerikanka, spaseno je ovih dana nakon 20-časovnog plutanja po australijskom Velikom koralnom grebenu, nakon što su se odvojili od svoje ronilačke grupe.
Spasilački helikopter uočio je ronioce kako plutaju na oko 7,8 nautičkih milja severozapadno od Velikog koralnog grebena. Potom su ih spasioci izvukli iz vode i odveli do obližnjeg naseljenog ostrva.
"Veoma sam iznenađen, jer su ronioci u odličnom stanju nakon svega što im se izdešavalo", izjavio je zvaničnik spasilačke ekipe lokalnom radiju. "Prilično je neverovatno to što su proveli više od 20 sati u okeanu, a nisu promrzli. Čini mi se da su im ronilačka odela održavala temperaturu na dovoljnom nivou preko noći. Verovatno su imali nešto sveže vode za piće kod sebe i nisu suviše izgoreli u toku dana."
Ovo dvoje, deo grupe od šest ronilaca, odvojilo se od ostatka grupe i plutalo nekih osam nautičkih milja tokom noći.
Policijski zvaničnici rekli su da je par ronilaca ronio u maloj uvali koja se zove Gerijeva laguna i da nisu uspeli da izrone na površinu u dogovoreno vreme.
Spasilačka posada s broda kojim je došla ronilačka grupa počela je da ih traži. Kada nisu uspeli da pronađu bilo kakav trag nestalih ronilaca, obavestili su policiju.
U potrazi su učestvovale tri avionske letilice, uključujući i specijalizovane avione za pretragu i spasavanje s infracrvenom opremom za pretraživanje terena preko noći. Pretraživanje je nastavljeno i sutradan, i to sa sedam helikoptera i tri aviona.
Na svu sreću, cela priča ima dobar završetak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

australijaroniocispasavanjezabava
Komentari (0)
Dodaj komentar