Srbi u Čikagu i okolini proslavili Božić: „Sve je slično, ali nema te naše topline“ (video)

Najradosniji hrišćanski praznik Božić obeleležen je u svim srpskim pravoslavnim crkvama u Čikagu i okolini.

Najradosniji hrišćanski praznik Božić obeleležen je u svim srpskim pravoslavnim crkvama u Čikagui okolini. Srbi su se okupili u crkvi Svetog Stefana Dečanskog i sabornom hramu Svetog Vaskrsenja Hristovog u Čikagu. Božić je proslavljen u Crkvi svetog Vasilija Ostroškog u Lejk Forestu.

Branislav Krstić sa Dušanovca u Beogradu, kaže da Božić slavi uz prasence, društvo, rodbinu najčešće, šta je bilo obavezno, sećam se ruske salate, ne znam da li je to u našim običajima, ali je tako bilo i kiseli kupus, kuvani. Ko dođe ujutru prvi, on je položajnik, prenosi Telegraf.

Dušica i Miki iz Rekovca u Čikagu su već 17 godina i kažu da se u Čikagu vrlo slično slavi, kao i u njihovom rodnom kraju. Milan iz Bora ima sina Vuka koji je rođen u Čikagu, došli su mu, kaže i roditelji da proslave zajedno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

božićcikagoSrbi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Faraonn

    …da li je neko citao o Slucaju osamljene starice u Padinskoj skeli i njenih ‘briznih’ komsija kao i ‘svestenika’ koji nije htio odrzati opijelo pokojnici jer ‘ko ce da to plati’…komsije muslimani su organizovali preko svog muftije i po svom obredu i kanonu staricu upokoili…muslimanima duboko postovanje a starica je bila vjerna vjernica i bogobojazljiva hriscanka…mozda joj po islamu omogucava taj njihov ljudski cin da kao ljudsko bice ode sa ove izmucene Zemlje…eto kako se Ovdje s toplinom odnosimo i prema svetinjama i prema medjusobnostima… P.S. …preuzeto sa Tviter_a…/…08. 01. ’18_e….