Šta je dobra investicija?

Neke stvari, iako ste ih skupo platili, ne podležu modnim trendovima. One su vanvremenske i mogu vam trajati ceo život.
Šta poneke stvari čini klasicima? To bi, recimo, bila Tifanijeva dugmad za košulje ili Hermesova Keli torba. Ove kao i mnoge druge stvari su prepoznatljivog, ali i klasičnog dizajna. A to je ključ svega. Kupci bi trebalo da razlikuju to da li je neka stvar napravljena mašinski ili je to učinila vešta ljudska ruka, kao i da obrate pažnju na to koliko vremena je utrošeno za njen nastanak. Izrada nekih predmeta zahteva i po 20-30 časova mukotrpnog rada.
Ako želite da stvar u koju ste uložili novac traje, morate da razmislite i o njenom kvalitetu.
Ogrlica od bisera boje čokolade svakako bi bila jedna od stvarčica koje zaslužuju klasičan status; naročito ako znamo da takva ogrlica od prirodnih bisera s Tahitija košta oko 36.000 američkih dolara. Biseri su odlična investicija, jer ih je sve teže gajiti u prirodi. Naravno, niko ne želi male bele bisere. Na ceni su neobičnije varijante.
Kaiš Ralfa Lorena od aligatorske kože širok 1,25 inča takođe je klasik, jer je aligatorova koža uvek u modi. Možete da ga nosite tokom dana uz elegantno odelo, noću uz elegantan sako, a odlično stoji i uz haljinu ili suknju. Kaiš ima i klasičnu četvrtastu kopču od poliranog srebra.
Dobre naočare za sunce su takođe na listi klasika, naročito ako su klasičnog oblika i boje.
Kada kupujete klasike, nemojte birati stvari jarkih i jakih boja. To je još jedno od pravila investiranja. Pored toga, dobro je investirati u poznate marke. A one nikada nisu jeftine. Ipak, ako platite sada, uvek ćete imati koristi – a to je osnovno pravilo investiranja!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dobre investicijeodevanjezabava
Komentari (0)
Dodaj komentar