Šta se krade po američkim bibliotekama?

Poučeni iskustvom od ranijih godina, američki bibliotekari su se ovaj put dobro pripremili – omiljeni predmet krađe u bibliotekama može da se dobije, ali samo uz lične isprave.

U pitanju je specijalno izdanje sportskog magazina Sports Illustrated. Pa šta je to toliko posebno u njemu, da bi se on toliko posebno krao iz čitaonica?

Svake godine se, u februaru, izdaje specijalni broj ovog časopisa pod nazivom Swimsuit. U bukvalnom prevodu – odelo za plivanje, preciznije, bikini. Sada stvari postaju jasnije: reč je o fotografijama devojaka u bikinijima, na prelepim plažama.

Kakve to veze ima sa sportom? Nikakve, osim činjenice da slike imaju veze sa plivanjem, a ponekad se u ovom godišnjem specijalnom izdanju pojavi i koja poznata sportistkinja.

Swimsuit-specijal je prvi put objavljen 1996. godine i, od tada se pojavljuje redovno, jednom godišnje. I redovno se, čim izađe, masovno krade iz američkih čitaonica. Ako ne možete da svratite u američku biblioteku, vi pogledajte na web-u, tako što ćete kliknuti ovde.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar