Studenti-sponzoruše

Chris i Luke žele da studiraju, ali dobre škole u SAD su itekako skupe. Razmišljajući o svom problemu, dva tinejdžera su (možda) došli do rešenja.

U nekim su se medijima, uz priču o njihovoj strategiji, pojavili i naslovi tipa „Studenti prodaju svoju dušu na Internetu“. Malo preterano, ali ipak ne toliko daleko od istine. A evo o kakvoj je taktici reč.

Njih dvojica su pokrenuli sajt ChrisAndLuke.com, putem koga nude saradnju američkim kompanijama koje su voljne da se reklamiraju na jedan sasvim originalan način. Naime, njih dvojica su, u zamenu za sponzorisanje studija, spremni da oblače, čitaju, jedu, voze, itd. isključivo proizvode njihovih sponzora.

Na svom sajtu i predlažu razne vrste saradnje: „Ješćemo vaš cornflakes i kada nismo gladni“ ili (za avio-kompanije) – „Često putujemo i letećemo samo vašim avionima“. Njih dvojica su zaista na sve spremni: da nose iključivo i samo jednu marku kačketa ili dukseva, da čitaju isključivo i samo novine i časopise jednog izdavača.

Prema njihovim rečima, konkretnih dogovora još uvek nema, ali su pregovori u toku. S obzirom na činjenicu da su njih dvojica već privukli pažnju mnogih medija, ne sumnjamo da će u svojoj nameri uspeti. Ko zna, možda se i obogate kao živi „reklamni panoi“!

Inače, njihov sajt je proglašen za „sajt dana“ na više lokacija, pa i kod Yahoo.com, gostovali su na televiziji Fox, dali intervju agenciji Associated Press i gostovali u preko 50 radio-emisija u proteklih par meseci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar