Superbaka

Poslednji hit po noćnim klubovima i festivalima u Francuskoj sa svojim DJ umećem predstavlja jedna britanska bakica, kojoj se to svidelo nakon što je bila u disko klubu na proslavi rođendana svog unuka.
Obučena u odeću s leopardovim motivima i s tamnim naočarima za sunce, 69 godina stara Rut Florens osvojila je francuske klubove od Kana do Pariza.
"Sve je započelo kada je moj unuk slavio svoj rođendan… Oni uvek imaju mali disko posle zabave, zar ne?", ispričala je Rut Florens novinarima.
"Otišla sam na zabavu dosta kasno, i gospodin na vratima mi je rekao: ‘Mislim da ne biste želeli da uđete unutra, gospođo’. A ja sam mu odgovorila: ‘Mislim da ipak hoću’", prepričava Rut.
"Ušla sam u klub. Bilo je veoma bučno i svetla su sijala, ali osećalo se puno energije i zadovoljstva".
Rut, profesionalna pevačica, koja je do tada pevala samo crkvene pesme i klasični pop, bila je toliko opčinjena zabavom da je tada odlučila da postane disk džokej.
"Nisam imala pojma o elektronskoj muzici", kaže ona.
Međutim, kao neko koga zanima istorija pozorišta i mode, ona je bila spremna da uči.
Jedan prijatelj povezao ju je s francuskim producentom Orelijenom Simonom, koji je naučio Rut da bude disk džokej i pomogao joj da razvije svoj stil.
"U početku je to bilo samo šala, ali postalo je ozbiljno", izjavio je Simon. "Bile su potrebne četiri godine jer je ona morala da uči da koristi mašine. Objasnio sam joj osnove elektronske muzike, a onda je ona kreirala svoj stil".
Upadljive minđuše i prepoznatljiv stil učinili su da Rut odskače od drugih disk džokeja.
"Pomalo je glamurozno, možda i malo previše, ali odgovara", kaže Rut o svojoj odeći. "Da se pojavim u kardiganu, džemperu i cipelama, ne bi bilo isto".
Rut radi i na svom CD-u, koji će izaći na proleće. Neki od njenih prijatelja u Londonu skeptični su zbog njene nove karijere, ali je dobila i puno podrške od svoje porodice i obožavatelja.
Mnogi mladi širom sveta došli su da je slušaju u Kanu na filmskom festivalu.
"Kažu mi da sam fantastična i da žele da budu kao ja", kaže Rut. "A ja uvek odgovorim: ‘Ne želite da budete kao ja. Želite da budete svoji’".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bakabukadisk džokejdiskodjenergijafrancuskaodećarodjendansvetlazabava
Komentari (0)
Dodaj komentar