Tekstualne poruke

Evo nešto za one koji vole da šalju SMS poruke onima s kojima izlaze. Navešćemo nekoliko najvećih grešaka koje bi trebalo da izbegnete.
1. Izbegavajte šale. Mana slanja poruka je to da je ponekad teško da shvatite i ton kojim je poruka pisana. Zato se poruke često pogrešno shvataju. Možete poslati nekom poruku u kojoj ste napisali nešto za šta vi mislite da je smešno, ali onaj kome ste je poslali može da je ne pročita na taj način. To može stvoriti probleme, jer se može desiti da vam se više nikada ne javi ili da vam da šansu da objasnite. Zato, ako želite da nekome ispričate nešto smešno, bolje je da mu se javite telefonom ili uživo.
2. Nemojte porukom da otkazujete sastanak. Ako ne želite da nekoga ponovo vidite, pozovite ga i otkažite planove. Slanje poruka je pomalo kukavički način da nekog otkačite, bez obzira na to da li želite da ga vidite ponovo.
3. Nemojte pozivati nekog na sastanak putem poruka. Žene naročito ne podnose muškarce koji ih pozivaju na sastanak na ovakav način. One misle da takav muškarac nije naročito zainteresovan za njih. Žele muškarca koji će jednostavno uzeti telefon i pozvati ih. Neke će ipak pristati, ali ipak više vole telefon.
4. Izbegavajte poruke nakon "jutra posle". Ako ste se savršeno proveli na sastanku prethodno veče, nemojte slati poruku čim ustanete sledećeg jutra. Sačekajte nekoliko sati. Neka se strasti stišaju s obe strane. Dajte vremena onom drugom da razmisli o vama. Ne želite da budete napadni.
5. Svedite poruku na minimum. Ukoliko šaljete jedno drugom po nekoliko poruka uzastopno, možda je bolje da se javite telefonom i ispričate. Ne možete da otkrijete da li s nekim možete da komunicirate ako samo šaljete poruke.
6. Možda vam neće odgovoriti. Dopisujete se s nekim preko poruka, onda pošaljete poruku, ali ne dobijete odgovor. Možda telefonira, možda je zaspao, možda je na sastanku. Slanjem poruka to ne možete saznati.
7. Ostavljeni ste da se pitate. Poslali ste nekom poruku na koju je odgovorio, poslali ste još jednu, ali odgovor niste dobili. Vreme prolazi. Šta da radite? Možda ne broji poruke kao vi, možda je zaboravio da odgovori jer je morao da radi. Da li i vi odgovorite na svaki mejl koji dobijete? Ako se s nekim niste čuli nekoliko dana, pozovite ga. Nikada ne znate kakav će biti odgovor. U većini slučajeva bićete prijatno iznenađeni, ali uvek ćete dobiti odgovor. A suština zabavljanja je upravo u tome. Pored toga, nećete izludeti razmišljajući šta je sve moglo da se desi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izlasciporukepravilaSMSzabava
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dimitrije Suković

    Sve je ovo istina, jedan veoma pametan članak. Šteta što ih nema više.