Titova unuka objavila status posvećen dedi, prijatelji oduševljeni: Tako se govori (foto)

Josip Broz Tito umro je na današnji dan pre 37 godina, a tim povodom njegova unuka Saša Broz ga se prisetila i njemu u čast napisala objavu na društvenim mrežama, koja je oduševila njene pratioce na Fejsbuku i Instagramu.

Naime, Saša je objavila fotografiju dede i uz nju citat F. M. Dostojevskog: „Sve će proći, samo će istina ostati“.

Ubrzo su usledile mnogobrojne reakcije i komentari njenih pratilaca i prijatelja koji su ga se takođe prisetili na današnji dan. „Jedan jedini“, „Saša, tako se govori“, „U mislima“ bili su samo neki od komentara.

Smrt Josipa Broza Tita prvi je objavio spiker Miodrag Zdravković sa Radio Beograda koji je rekao da je u tom trenutku bio duboko potresen, iako se trudio da ostane profesionalan.

Saša se često priseća dede i svog odnosa sa njim, a nedavno je otkrila i holivudske dame u čijem se društvu Tito zabavljao.

„Mnogi mi kažu da ličim na dedu. Ja ne vidim nekakvu veću fizičku komplementarnost, osim činjenice da nam je pogled zaista isti i osim što su moje oči zelene“, izjavila je Saša za Dnevni Avaz, a na pitanje koje bi sebi pitanje sama postavila u vezi odnosa sa njenim dedom, rekla je:

„Možda bih se najviše fokusirala na odnos društva prema dedi koji, naravno, od apsolutne glorifikacije i zahvalnosti odlazi vrlo često u nekakve kontre, koje nisu prijatne. Vremenom naučite da živite sa tim. Kao osobi koja nema veze sa politikom u toj meri u kojoj bi ljudi voleli da imam, važno mi je da sam u svom svetu zaštićena. Moj svet je teatar i geni mi tu zaista nisu bitni i ne igraju nikakvu ulogu, osim što te nasleđe uvek prati. Da li sam imala više negativnog ili pozitivnog, od toga ni oko toga nisam vodila brigu. Živim onako kako smatram da meni i mojoj kćerki odgovara“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Josip Broz TitoSaša Broz
Komentari (0)
Dodaj komentar