To se zove ljubav: Upoznali su se u vrtiću, a od tada su nerazdvojni!

Nerazdvojni su od prvog dana u vrtiću. Bilo je to 1976. godine, imali su tada četiri godine i rado se prisećaju kako su se upoznali.

Helen Mekgin i njen suprug Ros iz Velike Britanije poznaju se 40 godina i ne mogu da zamisle život jedan bez drugog. Žive na selu u Velikoj Britaniji sa svoje troje dece.

„Prve reči koje mi je uputio bile su: „Prestani da hodaš za mnom“. Sećam se toga kao da je bilo juče. Odmah me nešto privuklo njemu taj prvi dan u vrtiću. Sećam se i da je jako mirisao na stare gume i da je imao plavo-crni džemper. Izgledao mi je jako pametno i odlučila sam da ga pratim po igralištu,“ ispričala je Helen.

Njegova porodica se baš doselila u njeno selo, a Helen ga je pitala može li da bude deo posade u njegovom svemirskom brodu koji je stajao na igralištu vrtića, napravljen od starih guma. Ceo dan su se igrali kako spašavaju svemir. Helen se prisetila kako su godinu dana kasnije bili u razredu i žestoko raspravljali kako se piše reč „world“ (svet). On je tvrdio „word“, a ona je pokušavala da mu objasni da nije u pravu. Na kraju se i nastavnik upleo. Objasnio mu je da je Helen u pravu, i rasprava među njima je završila. Ispričala je i kako se ponašao na njenom petom rođendanu koji su slavili u dvorištu porodične kuće. Sva deca su se zabavljala, a on je sedeo pod drvetom i čitao slikovnicu.

Njena majka ga je pozvala da se pridruži ostaloj deci, a on joj je rekao:

„Hvala, ali sasvim sam srećan čitajući“.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154330951363833&set=picfp.569533832.10154330951313833&type=3&theater

Sve vreme mu je slikovnica stajala naopako, ali on to nikad nije priznao.

„Ja sam njegova prva prava devojka, a on je moj prvi pravi dečko. Nakon što ljudima to kažem, čude se što nikad nismo bili sa nekim drugim. Ne nismo i sad živimo u tom istom selu u kom smo se upoznali, zajedno sa naše troje dece, jedanaestogodišnjim Džordžom, Ksanderom koji ima sedam i šestogodišnjom Alis,“ nastavlja Helen.

Nekoliko godina kasnije ona se preselila u drugo mesto jer su joj se roditelji razveli i neko vreme se nisu viđali. Ponovo su se videli slučajno, bili su tinejdžeri i naleteli su jedno na drugo u diskoteci. Nisu mnogo pričali, ali dogovorili su se sa društvom da odu na picu u restoran u kojem je radio njegov prijatelj. Imali su 15 godina. Nedelju dana kasnije dogovorili su se za šetnju po parku i tamo su se prvi put poljubili. Postali su devojka i dečko, a tri godine kasnije ponovo su se razdvojili jer su im fakulteti bili udaljeni, međutim i dalje su bili u vezi i viđali se barem jednom mesečno. U međuvremenu su slali pisma, pričali na telefon…Bilo im je 27 godina i stajali su na parkiralištu u Kentu, a on je iznenada pitao da li želi da se uda za njega, pa pojurio u prodavnicu po šampanjac. Izgledao je kao da je i sam iznenađen što mu je to pitanje izletelo iz usta. Pristala je, a oboje su plakali od sreće. Šest meseci kasnije postali su muž i žena.

„Dok gledam našu decu kako se igraju sa svojim prijateljima u parku, ponekad razmišljam jesu li možda u društvu svog budućeg muža ili žene. Jako volim Rosa i srećna sam što sam u braku sa vozačem svemirskog broda,“ rekla je Helen, a prenosi DailyMail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavobdanište
Komentari (0)
Dodaj komentar