Trapavi violinista

Da li se polomljen instrument – milion dolara vredna „Guadagnini“ violina – može popraviti? Još uvek je rano reći.
Dejvid Geret, bivši model, koga su nazivali Dejvidom Bekamom klasične scene, izjavio je da se sapleo dok je nosio svoju violinu iz 18. veka. To se desilo dok je napuštao londonski Barbikan hol posle nastupa. Instrument se raspao na delove.
„Violina je bila u svom koferu i nosio sam je preko ramena, a potom sam pao niz stepenice“, rekao je Geret. „Kada sam otvorio kofer, veći deo moje violine bio je polomljen.“
Geret je ovu violinu iz 1772. godine kupio za milion američkih dolara 2003. godine, a sada se nada da će uspeti da je popravi u Njujorku, gde i živi.
„Nadam se i molim se da će moja violina moći da se popravi, ali ako ne može, nadam se da ću od svoje polise osiguranja moći da kupim drugu savršenu violinu“, rekao je 26-godišnji muzičar. Novinarima je objasnio da nisu istiniti članci koji tvrde da je violina bila u stvari „Stradivarius“. Pojedini stručnjaci veruju da je Gvadanjini bio student Antonija Stradivarija.
Ova nezgoda dogodila se 27. decembra prošle godine, ali je tek ovih dana izašla u javnost, kada se muzičar vratio u London radi još jednog koncerta u Barbikanu i ispričao britanskim reporterima šta se dogodilo. Ovog puta, na koncertu za Dan zaljubljenih, svirao je na pozajmljenoj Stradivari violini.
Geret je dobijao punu pažnju još dok je bio dečak. Pre nego što je napunio deset godina, svirao je kao solista s Londonskom filharmonijom. Dok je studirao na Džulijardu u Njujorku, postao je model kako bi dodatno zaradio.
Ostaje nam da vidimo da li će skupocena violina moći da se popravi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

geretlomtrapavostviolinazabava
Komentari (0)
Dodaj komentar