Tražila posao, izgubila bubreg: Nije ni znala da su joj ga ukrali (video)

Sri Rabitah (25) iz Indonezije dobila je posao u Kataru. Kada je došla poslodavac joj je rekao da mora otići u bolnicu na pregled. Tamo su je uspavali i izvadili joj bubreg. Onda su je poslali nazad kući, prenose svetski mediji.

Sri Rabitah (25) iz Indonezije tvrdi da su joj pre tri godine, dok je otišla da radi u Katar, uklonili bubreg. Sri kaže da je 2014. godine pronašla agenciju za zapošljavanje. Prvo su joj rekli da će raditi za porodicu u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali na kraju su je poslali u dom porodice Palestinaca koji su živeli u Dohi u Kataru.

Čim je došla, poslodavac joj je rekao da mora proći medicinski pregled kako bi oni bili sigurni da nema neku zaraznu bolest i da je dovoljno zdrava za rad.

Sri nije ništa posumnjala i otišla je u bolnicu. Lekar, čijeg se imena ne seća, joj je rekao da izgleda slaba i da će joj dati injekciju koja će joj pomoći da se opusti.

– Bez moje dozvole dali su mi injekciju – rekla je Sri novinarima. Pre nego što je zaspala, odvezli su je u operacijsku salu. Kada se probudila, osetila je jak bol. Kasnije je videla mali ožiljak, seća se i da je imala krvi u urinu, ali niko joj nije dao zadovoljavajuće objašnjenje o tome što se dogodilo u bolnici.

Pošto je puštena iz bolnice, poslodavac je odveo u agenciju i rekao da je bolesna i nesposobna za rad. Prebacili su je kod drugog poslodavca, ali budući da je bila slaba zbog operacije i nekoliko puta se razbolela, ukrcali su je u avion i poslali kući.

Tri godine osećala je bol u donjem delu leđa, ali tome nije pridavala previše pažnje. Ipak, otišla je kod lekara i tamo se šokirala kada joj je rekao da joj nedostaje jedan bubreg. Bubreg su joj zamenili cevčicom.

– Početkom marta su mi zakazali operaciju da bi mi uklonili tu cevčicu. Želim da vlada pronađe krivce jer moj bubreg je ukraden – kaže Sri. Parlament je pozvao vladu da pronađu odgovorne i da Sri plate sve troškove lečenja, piše OddityCentral.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bubregposao
Komentari (0)
Dodaj komentar