U oblaku mirisa

Mirisni signal, neophodan pračoveku za preživljavanje u divljini, putuje brže nego ijedan drugi. Jedna mirisna čestica može da ostane u pamćenju čitavog života!
Još u antičko doba verovalo se da će molitve praćene lepim i prijatnim mirisom brže stići na nebo. Od tada je ovaj čovekov pomagač saveznik svih lepih želja.
Mirisna terapija preporučuje se osobama sa naglim promenama raspoloženja, kao i onima sklonim melanholiji i tugovanju. Nanesite nekoliko kapi svog omiljenog parfema i videćete kako vam se problem odjednom čini rešiv i znatno manje strašan. Mirisni oblak pre ulaska u spavaću sobu učiniće da se osetite kao zavodnica bez granica, a isti postupak pre ulaska u šefovu kancelariju dovešće do porasta vašeg samopouzdanja.
Pred zimu se metabolizam usporava, a opasnost da vaš dragi zaspi u krevetu posle napornog dana može da se eliminiše: topla kupka obogaćena uljima jasmina i orhideje probudiće uspavanu maštu, a ako u toplu vodu zaronite sa svojim dragim, pored podsticajnih mirisa, i vrela voda učiniće da krv pojuri u periferne delove tela.
Aromaterapijom moguće je podstaći radnu atmosferu ukoliko u isparivač nakapljete ulje bergamota, limuna ili eukaliptusa. Ružino ulje ima afrodizijačko dejstvo, jer otvara srce i olakšava intimne razgovore, a senzualnost pobuđuju sandalovina, cimet, karanfilić i ruzmarin. Beli mošus, pored mistike, donosi i opuštanje, kao i ulje lavande, a nana znatno ublažava stomačne tegobe.
Bilo da se odlučite za isparivače eterskih ulja ili za nanošenje mirisa na delove tela najbliže pulsu, ne zaboravite da pri kupovini parfema ne treba isprobavati više od tri u jednom mahu, kao ni to da se prava mirisna nota na koži može osetiti tek 16 minuta nakon nanošenja, kada se potpuno adaptira na vašu kožu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar