Umesto nje je primio tri metka od terorista, sada su se venčali (video)

Britanac koga je napadač usred terorističkog napada u Tunisu 2015. godine ustrelio tri puta dok je on štitio svoju verenicu, sada je stao pred oltar – zajedno s njom.

Pripadnik Islamske države koji je 2015. godine u Tunisu pobio 38 ljudi, tri puta je pucao na Metjua Džejmsa, 32-godišnjeg Britanca koji je legao na svoju verenicu kako bi joj spasio život. Iako je obilno krvario, lekari su uspeli da mu spasu život.

Pred njim je bio dug i mukotrpan put oporavka, ali uspeo je, a priča mladog para pre nekoliko je dana dobila srećan epilog. Naime, Metju i njegova verenica Sara Vilson (28) pred oltarom su rekli sudbonosno ‘da’ i tako krunisali dugogodišnju vezu iz koje već imaju dvoje dece, prenosi 9News.

– Ovo je novo poglavlje. Svi kažu da se na dan venčanja udaješ za najboljeg prijatelja. Ali, ja sam se udala i za mog heroja, rekla je Sara nakon venčanja.

Iako je njhova priča srećna, posledice napada i dalje su s njima svaki dan. Osim što Metju još uvek trpi velike bolove zbog metka koji su mu povredili grudi, rame, stomak i nogu, kao i srčani udar koji je doživeo na putu u bolnicu, oboje supružnika pati od PTSP-a.

Nakon napada u Tunisu za sebe uvek govorim da sam najsrećniji čovek na svetu. I to je zaista istina, Sara i ja smo prošli kroz toliko toga. Život je velika borba i trpim velike bolove, rekao je Metju.

Sve to barem je nakratko nestalo u trenutku kada je njegova verenica krenula prema oltaru.

– Kada sam je video, oči su mi se ispunile suzama, nisam mogao da skinem pogled s nje, zaključio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

parvenčanje
Komentari (0)
Dodaj komentar