Umetnost opuštanja

Svakodnevna jurnjava za novcem, stres na poslu, gužva u saobraćaju, gomila obaveza kod kuće i mnogobrojni drugi problemi. Zvuči li vam poznato? Koliko puta su vam rekli da bi trebalo da se bar malo opustite? Naravno, to je lakše reći nego uraditi. Nemojte se zavaravati da vam je dovoljno opuštanje to što u toku noći odležite nekoliko sati. Ako se budite svakih nekoliko sati ili ste ujutru ukočeni, to znači da niste u grču samo tokom dana već i dok spavate – a to je već previše. Nažalost, ne postoji čarobni štapić za opuštanje. Ako želite da pomognete sebi, morate to učiniti sami, i to odmah.
Borba sa stresom ravna je umetnosti i tu veštinu trebalo bi da naučite. Sigurno će vam biti od koristi. Počnite s jednostavnim stvarima. Ponekad zaboravite na pranje i čišćenje i provedite nekoliko sati s osobama koje volite. Smejte se, zabavljajte se, a ako vam je potrebno – i izjadajte im se.
Osobama pod stresom prija i tišina. Isključite radio, televizor i ono najvažnije u današnje vreme – mobilni telefon. Ućutkajte sve što pravi buku i pokušajte da čujete zvuke iz prirode. Mir će vam doneti i šetnja pored reke ili sedenje pored fontane u kojoj žubori voda; zvuk vode smiruje. Ljubitelji literature reći će vam da ćete se najlakše smiriti uz dobru knjigu.
Ukoliko vam se ne izlazi iz kuće, opustite se uz diskretnu svetlost i relaksirajuće mirise aromatičnih sveća, brčkajući se u toploj mirišljavoj kupki. Bolje ćete se osećati i ako se na vašem stolu uvek nalazi buket svežeg cveća. Ponekad je dovoljan samo jedan cvet da vas obraduje.
Ako imate priliku, ali i dobrovoljca koji će vam pomoći, opustite se uz masažu, udobno ležeći na krevetu i razmišljajući o nečem lepom.
Odaberite jedan od načina koji vam najviše odgovara i probajte da se opustite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupkamasažamirodmoropuštanjespastres
Komentari (0)
Dodaj komentar