Upoznajte Flosi, najstariju mačku na svetu

Ginisova knjiga rekorda i dobrotvorna organizacija Cats Protection proglasili su mačku Flossie, kao najstariju živu mačku na svetu!

Kako prenosi zanimljivostdana.com, mačka Flosi je rođena 1995.godine sada ona ima 26 godina i 329 dana, što je otprilike mačji ekvivalent od 120 ljudskih godina, je dobrog zdravlja, iako slabo vidi i još je uz to i gluva.

Flosi, prelepa smeđa i crna maca nežne naravi i koja voli maženje i hranu, videla je različite domove tokom svog dugog života. Njena sadašnja vlasnica, Viki, kaže da je i dalje razigrana i radoznala, da joj ne smeta gluvoća i da se brzo prilagođava novim sredinama uprkos nedostatku vida.

Svakog dana možete naći Flosi kako prede i drema kod svog vlasnika, uvijena u svoje omiljeno žuto ćebe, ili uživa u lepoj, velikoj činiji hrane.

Njen put nastarije mačke da potvrdi svoj to jest, Ginisov rekord počeo je u avgusta 2022.godine, kada je predata na brigu Cats Protection, vodećoj britanskoj dobrotvornoj organizaciji za dobrobit mačaka.

“Bili smo zapanjeni kada smo videli da njeni veterinarski kartoni pokazuju da ima 27 godina“, rekla je koordinatorka ogranka za zaštitu mačaka Naomi Rosling nakon neverovatnog otkrića.

Priča najstarije mačke na svetu Flosi, počinje u decembru 1995. godine, kada ju je usvojio radnik u bolnici Mersisajd.U to vreme je lutala slobodno kao mlada lutalica i živela u koloniji mačaka blizu bolnice.

Neki radnici su se sažalili na mačiće, tada stare samo nekoliko meseci, i odlučili da svaka udomi po jednu. U svojih 27 mačijih godina promenila je dosta vlasnika a sada je kako smo napisali kod sadašne vlasnice, Viki.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mackarekordstarost
Komentari (0)
Dodaj komentar