Urnebes na Korčuli: Ova fotografija je najbolji dokaz globalnog zagrevanja (foto)

Na vrhuncu smo još jednog toplotnog talasa, a iako se avgust bliži svom kraju, visoke temperature još uvek ne jenjavaju. I dok su naučnici širom sveta zabrinuti zbog budućnosti naše planete koji se prebrzo zagreva i od svetskih lidera traže da preduzmu korake kako bi se rast temperatura usporio, ljubitelji humora i od toga su uspeli da naprave šalu.

Na nepoznatoj lokaciji na ostrvu Korčuli osvanula je instalacija koja prikazuje žensko donje rublje poređano po veličinama. Postavljena instalacija na šaljivi način ilustruje utjecaj globalnog zagrevanja na život na Zemlji, a smanjivanje ženskog donjeg rublja prikazuje da su temperature na Zemlji sve više.

Instalacija je sastavljena od dve daske, na prvoj piše: “Dokaz globalnog zagrevanja”, dok je na drugoj okačeno žensko rublje, a iznad svakog komada ženskog donjeg rublja stoji godina. One datiraju od 1900. do 2030.

Ispod godine 2030. žensko donje rublje nije postavljeno, a svi se šale da nam tada neće ni biti potrebno.

Fotografija ove maštovite instalacije objavljena je na portalu Green.hr, a od tada se širi društvenim mrežama munjevitom brzinom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

donji vešfotoglobalno zagrevanje
Komentari (0)
Dodaj komentar