Urnebesno, ali istinito: Amerikanac godinama živeo u tržnom centru

Majkl Taunsend, stanovnik Roud Ajlenda, godinama je živeo u sobi usred tržnog centra, a da to niko nije primetio.

Kako prendosi Daily record, u tržni centar se uselio pre 15 godina, kada je izbačen iz svoga stana. Dok je razmišljao o različitim scenarijima, ugledao je reklamu za tržni centar i setio se da je jednom video praznu sobu u zgradi pa je tu odlučio podići kamp. Majkl se ubrzo odomaćio i za kratko vreme je soba od 70 kvadrata opremljena foteljama i video igricama, a Majkl je vremenom počeo dovoditi i svoje prijatelje.

Majkl, inače umetnik, prvi je put uočio neiskorišteni prostor ispod trgovačkog centra “Providence Place” na Roud Ajlendu u SAD-u tokom svog svakodnevnog trčanja 1999. godine.

„Tokom božićne sezone 2003. i 2004., radijski oglasi za tržni centar “Providence Place” govorili su o tome kako bi bilo sjajno kada biste vi mogli živeti u tržnom centru. Tema oglasa bila je da tržni centar ne samo da pruža bogato iskustvo kupovine, već ima i sve stvari koje su potrebne za preživljavanje i zdrav život“, rekao je Taunsend te dodao da mu plan nije bio živeti neko vreme u tržnom centru, nego što duže. Zajedno sa prijateljima izgradio je zid od blokova i pomoćna vrata.

Živeli su u relativnom miru četiri godine, a onda su nastale pukotine u njihovom planu. Pre nego što je uhvaćen, Taunsend je planirao postaviti drvene podove, drugu spavaću sobu i kuhinju. Međutim, pripadnici obezbeđenja su pronašli tajnu sobu.

Taunsend je zbog toga optužen za ometanje poseda. Insistirao je da je „celi pokušaj učinjen iz saosećanja.“

Sudija mu je odredio uslovnu kaznu, ali mu je doživotno zabranjen pristup tržnom centru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sadtržni centar
Komentari (0)
Dodaj komentar