Van pameti: pregazio komšinicu AVIONOM

Oduševljenog letača, 72-godišnjaka iz Ljubljane, koji je pre tri godine komšinicu pregazio ultralakim sportskim avionom i teško je povredio, okružni sud u Ljubljani osudio je na godinu dana zatvora uslovno i trajno oduzimanje dozvole za letenje.

Alojzij Šimenc je tokom suđenja priznao krivicu i izvinio se povređenoj ženi i nagodio se s tužilaštvom, objavili su slovenački mediji.

Kako navodi ljubljanksi list „Dnevnik“, Šimenc je vlastitim ultralakim avionom 2016. godine, pri pokušaju sletanja na travnjak – improvizovano sletalište, skrenuo na obližnji makadam, gde su se šetale dve žene, od kojih je jedna njegova komšinica, te je upravo nju teško povredio.

Na sudu je izrazio žaljenje zbog događaja koji ga je, po njegovom priznanju, jako pogodilo, te rekao da je komšinici spreman da ubuduće pomaže finansijski i na druge načine.

Oštećenu je sud u vezi sa odštetom uputio na pokretanje civilne odštetne tužbe, a osuđenom Šimencu naložio plaćanje sudskih troškova.

Nakon spomenutog nesrećnog ateriranja i povređivanja komšinice, ovaj stanovnik Ljubljane je i dalje leteo svojim avionom, ali je prošle godine doživeo novu nesreću u kojoj nije bio povređena, ali je avion potpuno izgoreo.

(Hina)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pregazio avionomuslovna kazna
Komentari (0)
Dodaj komentar