Vau! Umetnik pravi umetnička dela – na lišću! (foto)

Ne postoji pravi ili pogrešni način bavljenja umetnošću. Svako može da stvori bilo šta što voli koristeći bilo koji oblik, medijum, materiju ili platno koje želi.

I zato je branje ovih stvari za sebe umetnost. Junak današnje priče, inspiraciju za svoju umetnost, potražio je u prirodi.

Japanski umetnik koji na Instagramu nosi ime „Lito Leaf art“ ima vrlo specifičan medij i stil stvaranja svoje umetnosti. „Ne može se listati“ reč koju čovek pronađe kada pokušava da ih opiše. Ovi izrezi koji su napravljeni od lišća su zaista veličanstvena umetnost.

Unutar lišća živi čitav drugi svet prepun čudesnih simpatičnih životinja, idiličnih motiva, između ostalog i povremenih referenci na popularnu kulturu. Nepotrebno je reći da je za njihovo stvaranje potreban čitav niz pedantnih i detaljnih radova. Umetnik priznaje da je to odličan način da se nosi sa ADHD-om.

Pomaže mu u smanjenju distrakcije tako što mu omogućava da se usredsredi na jednu stvar. Ova praksa mu se toliko dopada da se trudi da to radi svakodnevno.

– Pre nego što sam započeo sa rezanjem listova, bavio sam se sečenjem papira, ali nisam mogao da privučem mnogo pažnje. Bio sam šokiran kada sam video rad španskog umetnika za rezanje lišća, što me je takođe podstaklo da započnem  da stvaram i na lišću – rekao je umetnik.

Njegova skromna, sitna i simpatična dela postigla su veliko interesovanje kolega Instagramera, a Lito već ima skoro 33.000 pratilaca. Tokom godina, japanski umetnik stvorio je stotine malih verzija svojih izreza i ne planira da se zaustavi u skorije vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

umetnost
Komentari (0)
Dodaj komentar