Večera u restoranu slavnog kuvara koštala ih kao stan u Beogradu (foto)

Računi iz londonskog restorana Salt Baea obično iznose između  hiljadu do preko šest hiljada evra za dvoje do četvoro gostiju, koji uglavnom naručuju burgere, Red Bull, superpremium votke i tekile ili stejkove. Ali, nedavno je na Instagramu objavljen račun koji naročito privlači pažnju zbog iznosa koji je društvo dobilo na kraju večere.

Instagram profil Rich Kids of Instagram objavio je račun od 37.000 funti bez poreza (preko 43.000 evra). Gosti su napisali da su platili na kraju 50.700 funti, što je preko 59.000 evra. Bilo ih je četvoro. Najveći deo računa otpada na tri flaše Chateau Petrusa iz 1996. i 2002, i jedan Dom Perignon Rose 2006.

Četvorka za stolom u londonskom Nusr-etu naručila je samo jedan odrezak, doduše gigantski tomahawk, koji se tamo poslužuje obložen 24-karatnim zlatom i košta 850 funti (1.000 evra).

Jedna baklava kod Salt Bae košta 30 evra, a raspoloženi gosti za stolom naručili su ih je dvadeset, šesnaest običnih i četiri sa zlatom (od 60 evra). Ostatak računa čine povrće, pomfrit od 11 evra i voda. Usluga je iznosila 15 posto od ukupnog računa i naplaćena je skoro 5000 funti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

račun
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • umorni kosač

    kad čujem petrus, odmah pomislim na dariju kisić i vulina koji su u prethodnim životima pili isključivo ta vina, i sada im ništa drugo nije dobro.