Veštački inteligentan DJ

U odeljenju za veštačku inteligenciju kompanije „Hewlett-Packard“ proizveden je softver koji predstavlja zamenu za DJ-eve od krvi i mesa – „HPDJ“. Prethodna verzija programa bila je namenjena pravljenju listi numera i njihovom međusobnom slaganju, ali nova donosi sasvim nove mogućnosti i, barem se tako nadaju programeri, odličnu zabavu.

U klubovima u kojima se softver koristi, posetiocima bi bili davani uređaji nalik satovima, bežično povezani sa kompjuterom, sa mogućnošću praćenja broja otkucaja srca, ritma disanja, pozicije čoveka u prostoru, i njegove fizičke (ne)aktivnosti. Na osnovu numera koje izazivaju najviše kretanja i znojenja na plesnom podijumu, softver bi tražio narednu pesmu u svojoj memoriji, ili pravio novu od delova pesama, kombinujući zvuke na koje publika najbolje reaguje.

„Hewlett-Packard“ se nada da će njihov „veštački inteligentan DJ“ postati omiljen kod vlasnika klubova i doneti zaradu. Takođe, najavljuje i novu verziju softvera, koji bi bio povezan sa audio-opremom, i mogao da za zainteresovane plesače nareže CD sa muzikom na koju su „odlepili“ te noći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar