Veština pakovanja

Toliko ste putovali, a opet se unervozite pred praznim koferom: „Samo da ne zaboravim…“ Bez brige. Ako imate kupaći kostim, novac i dobro raspoloženje, za ostalo ćete lako.
Putnici s velikom kilometražom iza sebe znaju kako je najbrže, najpraktičnije i najbolje spakovati kofer. Evo ovako, i to u samo nekoliko stručnih poteza.
Na dno kofera ređajte bluze i košulje, preko njih haljine, a odozgo pantalone. Od majičica i bluzica složite prvo one koje se najmanje gužvaju. Haljine presavijte napola po dužini i pustite da im krajevi s obe strane prelaze ivice kofera. Suknje i pantalone stavite na ravno i ispresavijajte ih napola po dužini. Složite jedno na drugo i sve zajedno prepolovite po širini. Tako složene, stavite ih u kofer i preko njih prebacite krajeve haljina.
Majice i pamučne bluze mogu se pakovati kao rolnice. Svaku preklopite najpre po dužini, a zatim po širini i urolajte što je moguće čvršće. Štede prostor i manje se gužvaju. Svaki par cipela, patika ili sandala spajajte po principu vrh jedne uz petu druge. Pre nego što ih ubacite u plastične kese, nafilujte ih čarapama, kupaćim kostimima, paketićem vate, dezodoransom. Cipele rasporedite duž stranica kofera.
Manje šupljine u koferu iskoristite da ubacite sitnice koje dobro dođu, kao što su igla i nešto crnog i belog konca, kolut selotejpa, tanji konopčić i nekoliko štipaljki, bočica sredstva za uklanjanje mrlja, nekoliko gumica za kosu i šnala, omiljeni čaj, kutija aspirina, krema protiv opekotina…
A kada ste se spakovali, opustite se i pomislite na predstojeće putovanje. Pa šta i ako ste zaboravili neku sitnicu ili krpicu. Kupićete. Ionako se nikada ne vraćate bez majičice ili nekog odevnog suvenira. Samo se opustite i uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pakovanjeprtljagputovanjevestinazabava
Komentari (0)
Dodaj komentar