Vožnja u pijanom stanju

Čovek je osuđen zato što je vozio pijan. To se dešava svakog dana. Ali ne i to da neko bude osuđen jer je pijan vozio kosilicu za travu. Međutim, i to je moguće u Kanadi.
Zamislite samo kako je izgledao njegov travnjak posle toga!
Ovaj čovek iščekuje presudu nakon što ga je policija zatekla kako vozi kosilicu za travu po travnjaku pored ulice. Pošto ga je policija uhvatila, izjavio je da je popio samo jednu flašu piva. "Kada su policajci razgovarali s njim, pokazivao je znake opijenosti", izjavili su zvaničnici iz policije.
On nije samo šišao travu. Naime, policajci su pronašli i male količine marihuane.
Policija je obaveštena da čovek vozi traktor za košenje trave u naseljenoj oblasti.
Ričard Skupijen, star 47 godina, osuđen je zbog opasne vožnje i posedovanja nedozvoljenih supstanci. A 6. avgusta mora da se pojavi u lokalnom sudu radi izricanja presude za ova krivična dela.
Kanadska policija iskoristila je ovu priliku da podseti vlasnike svih motorizovanih vozila, uključujući i skutere i džet-skije, da svi oni moraju da poštuju pravila i zakone koji se tiču bezbednosti u saobraćaju, bez obzira na to da li voze kamion, automobil, motor, bicikl ili kosilicu za travu.
Prema odredbama Kaznenog zakona Kanade, vožnja kosilice za travu smatra se vožnjom motornog vozila i vozači moraju da poštuju određena pravila u saobraćaju, kao i vozači bilo kog drugog motornog vozila, uključujući i pravilo da ne voze motorno vozilo dok su pod uticajem alkohola ili droga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kanadakosacicapijanstvovožnjazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar