Vraćena knjiga

Svi smo sigurno čuli da neko nije blagovremeno vratio knjigu u biblioteku. Međutim, ova priča je zaista nesvakidašnja! Naime, jedna knjiga je vraćena u biblioteku nakon 110 godina! Upravo to se dogodilo ovih dana u gradu Brokvil, u državi Ontario, u Kanadi.
Knjiga koja je već odavno trebalo da bude vraćena u biblioteku i, može se reći, knjiga s čitavom istorijom iza sebe, vraćena je u biblioteku sa 110 godina zakašnjenja.
Iako bi kazna za nevraćanje knjige u biblioteku na vreme bila preko 9.000 dolara, 83-godišnji Amerikanac koji je vratio knjigu u Muzejsku biblioteku u južnoj Otavi ipak nije bio primoran da isplati toliku sumu.
Dejl Fenton Bird iz Denvera, SAD, predao je dvanaest centimetara debeo Vebsterov rečnik pravo u Muzejsku biblioteku.
Praujak Dejla Fentona Birda, po imenu Met, pozajmio je tu knjigu iz javne biblioteke još daleke 1899. godine. Čitava porodica Bird se preselila iz sela Lin u državu Njujork kasnije u toku te godine.
Knjiga u tvdom kožnom povezu je još uvek u dobrom stanju, uprkos činjenici da su je jednom vukli preko ledom prekrivene reke Sveti Lorens. Neverovatno! Čini se da ova knjiga zaista ima dugu istoriju za sobom.
U svakom slučaju, Vebsterov rečnik u tvrdom kožnom povezu vraćen je Muzejskoj biblioteci, makar i posle 110 godina!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

knjigazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar