Vreme karnevala

Počelo je vreme karnevala. A oni se održavaju širom Zemljine kugle.
Veliki karneval u Santjagu na Kubi je letnji festival koji ima korene u zabavama koje su se održavale svakog juna i jula. Za vreme ovih zabava igra, muzika i piće bili su glavni.
Sastavni deo francuskih karnevala su velike parade cveća u kojima se koriste hiljade lokalnih cvetnih vrsta. Zabave, logorske vatre i vatromet takođe su obeležje tradicionalnih karnevala u Nici, koji datiraju još od 1294. godine. Zabava počinje deset dana pre samog početka karnevala dolaskom karnevalskog kralja.
Karneval u Nju Orleansu je jedan od najpoznatijih u svetu. U toku dve nedelje grad je prepun parada, balova pod maskama, gozbi i muzike. Poslednjeg dana održavaju se najekstravagantnije parade i zabave. Karnevalski timovi provode mesece pripremajući se za ovaj spektakl.
Jedan od najvećih karnevala u Evropi je Patras karneval u Grčkoj. Pun je parada, lova na blago i balova. Sve kulminira celodnevnom velikom paradom u nedelju. Uveče počinje ceremonija dolaska kralja karnevala.
Karneval u Goi je popularan događaj za turiste širom sveta. Trodnevna zabava počinje izborom kralja, koji predvodi paradu igrača kroz gradske ulice.
Karneval u Torontu počeo je da se proslavlja 1967. godine. Centralni događaj je parada u kojoj sviraju kostimirani muzičari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grckakanadasadsantijago de kubavreme karnevalazabava
Komentari (0)
Dodaj komentar