Za bolje raspoloženje

Oslobodite se stresa i uspostavite unutrašnju harmoniju uz pomoć mlazeva tople vode.
Tuš ujutru ili nakon posla često predstavlja savršeno srestvo za opuštanje. Međutim, tuširanje je i blagotvorno sredstvo protiv lošeg raspoloženja, stresa i viška kilograma, tvrdi bečki profesor Hademar Bankhofer.
Prema njegovim rečima, ko posle ustajanja oseti grč u vratu, tuširanjem može da ublaži bolove. Topli mlaz vode snabdeva celo telo toplom vodom, koja prija i leči, opušta mišiće, zglobove i kičmu.
Tuširanje je čudotvorno i prilikom lošeg raspoloženja, a to su dokazali i psiholozi Bečkog univerziteta. Topla voda iz tuša proizvodi u mozgu hormone sreće kao što je to slučaj, na primer, sa džogiranjem. Ljudi pod stresom mogu ponovo da uspostave unutrašnju harmoniju pomoću toplog tuša.
Pet minuta tuširanja, prema Bankhoferovom mišljenju, može da spere opterećenje izazvano stresom i da smiri iziritirani nervni sistem. Ko za tuširanje koristi gel s kombinacijom mirisa grejpfruta, komorača ili estragona i udiše taj miris, aktivira određene nerve koji podstiču sagorevanje masti u telu. Ako posle tuširanja želite da budete fit, onda koristite mirise limuna, narandže i jasmina.
Za zdravo tuširanje bitno je da bude kratko i da voda ne bude previše vruća. Dugo tuširanje i previše gela slabe zaštitni kiselinski omotač kože i isušuju je. Moguće posledice su upale i druga dermatološka oboljenja. Kod gelova za tuširanje trebalo bi obratiti pažnju na to da su pe-ha (pH) neutralni. Posle tuširanja, važno je da se temeljno obrišete i namažete nekim mlekom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

higijenastrestusiranjezdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar