Zabrana pušenja

Sudija je naredio jednom mladiću da prestane da puši u periodu od godinu dana.
Ova vest nam dolazi iz mesta Vailuku, na Havajima, iz Sjedinjenih Američkih Država.
Sudija je naredio 19 godina starom stanovniku Havaja, koji je priznao da je kriv za požar koji je izbio u restoranu zbog upaljene cigarete, da prestane da puši godinu dana.
Makajo Bekman Majamej iz mesta Makavao bio je u početku optužen za izazivanje požara i oštećenje krova restorana "Wei Wei Bar-B-Q" u Pukalani u julu 2008. godine. Svedoci požara su uspeli da ugase vatru uz pomoć kofa s vodom, navode lokalne novinske kuće.
Zamenik javnog tužioca, Vilijam Mekgart, izjavio je da njegov klijent nije nameravao da izazove požar.
Makajo Bekman Majamej se saglasio s izmenom optužnice (koja je u početku glasila na krivično delo izazivanja požara) u krivično delo oštećenja imovine.
Okružni sudija Džoel August naredio je optuženom Makajou Bekmanu Majameju da odsluži kaznu društveno-korisnog rada i da plati novčanu kaznu od 1.025 dolara kako bi se popravio izgoreli krov. Sudija je takođe zahtevao od ovog tinejdžera da prestane s pušenjem tokom godinu dana.
"To znači da nema cigareta", izjavio je sudija Džoel August. "A ako on prestane da puši za stalno, možda će to doprineti produženju njegovog života za oko deset ili petnaest godina".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pušenjezabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar