Zabranjeno voće

Voćka zbog koje su Adam i Eva proterani iz raja je – jabuka. Ako ste zaboravili na ovu riznicu vitamina, pravo je vreme da je se setite. Posle sezone slavlja, iscrpljujuće i za stomak i za novčanik, jabuka će izlečiti i jedno i drugo. Ovo voće nije skupo, a zaustavlja i gomilanje kilograma – najčešći "zimski sport", naročito u našim krajevima.
Jabuke i vežbanje ključ su zdravog života. Ako pre svakog obroka pojedete po jednu jabuku, smanjite unošenje masti i vežbate tri puta nedeljno, mnogo brže ćete smršati. Biljna vlakna i enzimi kojih je ovaj rajski plod prepun deluju kao prirodni digestivi i ubrzavaju kretanje hrane kroz vaš sistem za varenje. Pošto ova voćka brzo zasiti, manje ćete i jesti.
Ne zaboravite da jabuke ne bi trebalo ljuštiti, jer se veći deo vitamina C i A nalazi neposredno ispod kore. Zato je najbolje samo dobro oprati jabuku. Pošto sadrži više fosfora i gvožđa nego bilo koje drugo voće ili povrće, jabuka je odlična i za pamćenje. Ako redovno uzimate ovo voće kombinovano s mlekom, podmladićete se, a koža će vam biti blistava i zdrava.
Sočne jabuke odličan su izbor i za užinu, jer sprečavaju gubitak tečnosti iz organizma. Kada se uželite slatkiša, ova slatka voćka pomoći će vam da pregurate krizu. Uz to, neće vam podići nivo šećera u krvi u nebeske visine, kao što to čine čokolade i bombone. Ako pojedete jabuku na poslu, pogotovu ako ste na radnom mestu primorani da sedite, ova voćka će vas smiriti i smanjiti vam napetost.
Izbor jabuka na pijacama i u radnjama je ogroman. Zato ne čekajte. Zagrizite i – uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jabukavitaminivoćezdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar