Zaljubljeni ćuran

Sve što je Geri Mur čuo s druge strane telefonske žice bio je smeh nakon što je pitao osiguravajuću kompaniju da li njegova polisa osiguranja pokriva i situaciju koja mu se upravo dogodila.
Očigledno da savetnik iz osiguranja nije čuo za mnogo odštetnih zahteva čiji je uzrok to što je divlja ćurka uletela kroz prozor u porodičnu kuću.
"Mislim da smo osvojili nov teren u osiguranju jer oni nisu baš sigurni šta da misle o tome", ispričala je njegova žena, Linda Mur. "Ne postoji nikakva klauzula o tome šta raditi kada vam ptice ulete kroz prozor."
Za uskršnje praznike Murovi su u svojoj dnevnoj sobi priredili sedeljku za svoje goste iz Toronta. Potom su primili telefonski poziv od svog suseda, koji im je javio da divlja ćurka gricka travu u njihovom dvorištu.
Nadajući se da će uspeti da vide pticu izbliza, cela porodica s prijateljima okupila se u kuhinji i zavirila kroz prozor.
"Živimo u predgrađu Ričmonda, na velikim parcelama zemlje", kaže Linda. "Ćurke možete videte na selu po poljima, ali nikada ih nismo videli ovde."
Njihova želja da vide divlji svet uživo im je uslišena. Međutim, nisu videli ženku ćurke, već strastvenog mužjaka koji je razbio veliki prozor i sleteo u sobu koju je grupa ljudi upravo napustila.
Susedi spekulišu o tome da je 11 kilograma teška ptica želela da osvoji pažnju ženke i da je svoj odraz u staklu prozora pomešala s drugim mužjakom i poletela u nameri da ga otera.
"Mnogo smo se smejali tom događaju", kaže Linda. "Ali kada malo bolje promislimo, da smo bili u toj sobi, ne bi bilo dobro sa svim onim komadićim stakla koje je letelo unaokolo."
Ptica je letela po sobi, sakrila se iza fotelje, zalepršala krilima nekoliko puta, a onda je stala da se odmori na naslonjaču.
Susedi su pritekli u pomoć, jedan naoružan ogromnom mrežom za losose, i zajedno s Murovima počeli da hvataju pticu.
Bilo im je potrebno oko 20 minuta da uhvate divljeg ćurana, koga su potom pustili u dvorište. Ćuran je zatim odšetao nepovređen.
Porodica je ostala da čisti staklo i perje koje je ostalo posle ovog neobičnog susreta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

curanzabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar