Zanimljiva mozgalica s ribicama i kucama: Možete li da je rešite za manje od 60 sekundi?

Ovaj test je apsolutno jednostavan za odrasle, ali je malo komplikovaniji za mlađu decu. Stoga je posvećen deci.

Ako imate dete u osnovnoj školi i želite da unapredite svoje matematičke veštine, dajte mu ovaj zadatak. Rešavajući ovaj test, vaša deca će imati priliku da ojačaju svoje matematičke veštine i možda bolje cene ovaj predmet.

Ako ostvare pravi rezultat, moći će da rešavaju probleme, bolje analiziraju i pomeraju svoje razmišljanje dalje. Ova igra je takođe prilika za učenje na zabavan i efikasan način kako bi im se omogućilo da postanu kompetentniji u matematici.

Da bi vaše dete prošlo ovaj test, važno je da mu date dovoljno vremena da samostalno reši ovu zagonetku. Međutim, možete ga voditi tako što ćete mu dati savet ili mu dati malu podršku ako je potrebno. Takođe može da koristi papir i olovku. Slično tome, upotreba kalkulatora može biti korisna za brži rad.

Međutim, bitno je da vaše dete ostane fokusirano tokom čitavog zadatka. Pošto je vreme ograničeno na 60 sekundi, svaka sekunda se računa i vaše dete mora da bude u stanju da brzo radi kako bi na vreme pronašlo odgovor. Dozvolićemo vam da uključite štopericu i da se igramo!

Rešenje ove mozgalice

Riba vredi 30, pas vredi 10.

Da li je vaše dete dobilo tačan odgovor? Čestitam, dobar je u matematici i možete biti ponosni na njega. Ako ne, usuđujemo se da se nadamo da imate odgovor?

Zamka ove zagonetke je u tome što ste morali da izbrojite ribu dva puta u drugom redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mozgalicatestzadatak
Komentari (0)
Dodaj komentar