Zbog selfija i pod nož

Svetom se sada širi novi zabrinjavajući trend. Sve je veći broj onih koji su, nezadovoljni svojim selfi fotografijama, spremni da idu pod nož, a najčešće pritom „strada“ podbradak.

Fenomen koji su stručnjaci već nazvali „digitalnom dismorfijom“ podrazumeva nezadovoljstvo pojedinca sopstvenim izgledom, nakon opsesivnog fotografisanja samih sebe. Budući da selfiji zbog udaljenosti objektiva od tela ili glave obično više ili manje iskrivljuju realnu sliku, samo u Velikoj Britaniji broj onih koji su poželeli da „poprave“ podbradak i crte lica porastao je za 16 posto u poslednjih godinu dana, a očekuje se da će i dalje rasti.

„Instagram, Tviter i YouTube su platforme koje su imale veliki uticaj na promociju selfija. Pritisak na korisnike raste, mnogi se podsvesno boje kritika vezanih za objavu fotografija“, rekla je dr. Prima Vig, dok dr. Džon Grosman, plastični hirurg iz Denvera, tvrdi da ovih dana odjednom svi misle da imaju „dvostruki podbradak“ i očajnički žele da ga odstrane.

Osim klasičnog hirurškog zahvata, pacijenti se zbog selfija sve češće odlučuju i za druge tretmane koje bi im omogućile izrazitije crte lica, a Grosman kaže da takvih zahvata nedeljno obavi na desetine, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

operacijeselfi
Komentari (0)
Dodaj komentar