Zdrava pileća supica

Svakome je potrebno malo kokošije supice za zdravlje, pa čak i pandama.
Radnici zoološkog vrta u centralnoj Kini hrane svoje dve pande domaćom kokošijom supom dva puta mesečno kako bi im smanjili stres i obogatili ishranu.
Zvaničnici iz zoološkog vrta izjavili su da su trogodišnje pande po imenu Nada i Zahvalnost bile umorne i da su pretrpele manji šok od početka praznika u Kini. Praznici traju nedelju dana i predstavljaju vrhunac turističke sezone.
Tih dana je i do 30.000 ljudi posećivalo zoološki vrt, a oko 1.000 turista želelo je da vidi pande izbliza. Svi ti posetioci stvarali su mnogo buke u nadi da će tako privući životinje. Međutim, to uopšte nije godilo pandama.
"Pande su manje spavale, a i morale su da trče više nego obično", izjavili su iz zoološkog vrta. "Zato smo mislili da bi bilo mnogo bolje da im damo supu jer su izmorene i u šoku."
Pandama su servirali jedan kilogram supe u velikim činijama. Supa je bila dodatak njihovom redovnom obroku od bambusa i mleka. Pandama se supa mnogo svidela i sve su pojele.
Jelovnik pandi sastoji se uglavnom od bambusa, ali one mogu da jedu i meso, jer u divljini love i insekte i manje ptice.
Ove dve pande došle su u ovaj zoološki vrt u junu ove godine iz prirodnog rezervata u susednoj provinciji Sečuan, posle zemljotresa koji je pogodio tu oblast.
"Želeli smo da im poboljšamo ishranu. Tako će im biti lakše da podnesu zimu", dodaju iz zoološkog vrta.
Velike pande su pravi simbol Kine. Samo oko 1.600 pandi živi u divljini, većina u Sečuanu. Još 180 pandi živi u zatočeništvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pandapileca supazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar