Zlatna čačkalica

Čačkalica Čarlsa Dikensa prodata je za neverovatnih 9.150 dolara! Da, u pitanju je čačkalica, ali ne baš onakva kakve smo navikli da svakodnevno viđamo za stolom.
Ova vest nam dolazi iz grada Njujorka, iz države Njujork, iz Sjedinjenih Američkih Država.
Čačkalica ukrašena slonovačom i zlatom, koja je nekad bila u vlasništvu čuvenog pisca Čarlsa Dikensa, prodata je na jednoj aukciji u Njujorku za neverovatnih 9.150 dolara.
Ova vredna čačkalica našla se na prodaji u aukcijskoj kući "Bonhams" u Njujorku. Njena vrednost procenjena je na sumu od 3.000 do 5.000 dolara. Zvanični predstavnici aukcijske kuće kažu da kupac zlatne čačkalice nije želeo da bude identifikovan.
Na čačkalici su ugravirani inicijali čuvenog pisca, a postoji i mehanizam za uvlačenje.
Pismo o autentičnosti čačkalice napisala je Dikensova snaja, Džordžina Hogart, koja je potvrdila da je britanski pisac čuvenih romana "Božićna priča" i "Oliver Tvist" koristio čačkalicu "kada je putovao, kao i za vreme svoje poslednje posete Americi".
Čarls Dikens je umro 1870. godine.
Ova fotografija, koja je slikana 15. decembra 2009. godine, na aukciji u Njujorku, pokazuje neobičan deo uspomena na Čarlsa Dikensa – njegovu čačkalicu od slonovače i zlata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

9.150 dolaraaukcijabozicna pricabritanski pisacčačkalicačarls dikensoliver tvist
Komentari (0)
Dodaj komentar