Znate li čemu zapravo služi aluminijumski delić koji se koristi za otvaranje konzerve?

Gotovo da ne prođe dan a da ne kupimo limenku omiljenog pića, a jedna stvar u vezi sa tom ambalažom je nepoznata većini ljudi.

Naime, na vrhu limenke nalazi se mali aluminijumski delić pomoću kojeg otvaramo piće, mada nekad može poslužiti i za provlačenje slamčice, a njegov naziv je nesvakidašnji.

Ime tog otvarača je „sntntn“.

Poreklo ovog nesvakidašnjeg termina nije poznato, a nekoliko desetina jezika jezika ga je ubacilo u svoj rečnik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

limenkapoklopaczanimljivosti
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Dušan 2X

    Kada bi ja, nepoznati lik, bez zaposlenja i penzije npr, naslikao „umetničku sliku“, „Žena u crnom“, i dotičnu naslikao u vidu dva plava trougla, i tri pararalopipeda, zeleno-maslinaste boje, umočene u lila boju, momentalno bi me spakovali u ludnicu, iz prostog razloga, što se ne zovem „Pablo Pikaso“! Naravno, sliku bi ipak uramili, radi prodaje, a za vešanje o zid, upotrebili bi naravno, otvarač od konzerve „Jelen“ piva!

  • Dušan

    Pa, jeste. U principu služi za otvaranje limenke, ali glavna namena je za kačenje slike „Pikasa“! Naime, odlomi se otvarač, može odmah, a može i kad se sadržina popije. Zatim se uzme mali eksečić i mali čekić. Ekserčić lako prođe kroz lim. Ne kroz rupu. Zatim se tako zakuca čekićem za ram slike „Pikasa“. Nakon toga, se na odgovarajućem mestu zakuca opet eksećič. Jednostavno, o taj okačite sliku kroz otvor na otvaraču konzerve! Dakle. Otvarač za konzerve, služi za kačenje slika „Pabla Pikasa“, koji je svoje „umetničko delo“, od tri trougla, u pripitom stanju ilimentalnom rastrojstvu, stavio na platno, verovatno četkicom, a celo čovečastvo postavlja teorije, šta je “ umetnik“ svoim „fascinantnim umetničkim delom“, hteo da kaže, debilima koji se dive neponovljivim trouglivima u tri boje, koji okačeni o otvarač „coca cole“ „krase“ zid na stepeništu nekog bolesnog bogatog debila!

  • Anonimni

    Boze mili koliko trebas biti glup da napises nesto ovako!

  • Miki

    Sluzi stvarno za otvaranje konzerve. Jer mu je to stvarna namena…