Žrtva internet prevare: Ni kriv ni dužan postao poznat u čitavoj eks-Jugoslaviji

Italijan Fabricijo Brambilja je postao poznat u čitavom regionu ni kriv ni dužan.

„Znači: Reci svim svojim kontaktima sa svoje Mesendžer liste da ne prihvataju zahtev za prijateljstvo od Fabrizio Brambilla. On ima fotografiju sa jednim psom. On je haker i povezao je svoj sistem na tvoj akaunt Fejsbuka. Ako ga neko od tvojih prijatelja prihvati, biće prikačen i na tebe, dakle osiguraj se da ga svi tvoji prijatelji prepoznaju. Hvala. Prosleđeno kako je primljeno“, stoji u prilično očiglednoj spam poruci.

Brambilja je postao sasvim slučajno žrtva spam prevare, a oni manje upoznati sa prirodom društvenih mreža su čak slali Italijanu preteće poruke.

„Shvatio sam da se Fejsom širi spam sa mojim imenom pre otprilike mesec dana. Ne znam ko je pokrenuo tu poruku, mogu da krenem sa nekim pretpostavkama, ali ne želim to da radim. Nisam osoba koja će optužiti nekoga bez dokaza, a i ne želim sebe da izbacim iz takta. Možda su bili vanzemaljci, da saznam da su oni, dobro bih im vratio“, šali se simpatični Italijan koga je kontaktirao Index.hr.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211279687738810&set=pb.1558202274.-2207520000.1503226240.&type=3&theater

„Nisam se bojao kada sam prvi put video poruku, ali nakon nekog vremena mi nije bilo svejedno. Ali onda sam shvatio da nemam razloga da se bojim nečega što je lažno“, kaže Fabricijo i dodaje da mu je ionako od tehnologije najvažniji njegov iPad.

Nije ljut na ljude koji su spam shvatili preozbiljno, ali ipak kaže da mu je zasmetalo kada bi dobijao zaista ružne poruke u inbox.

„Ljutilo bi me samo kad bi mi neki ljudi u inboxu pretili i govorili mi: ‘Ubiću te’, ‘Gledaj iza sebe kada izlaziš iz kuće’, ‘Tražim te i ubiću te’… To su stvari koje bi svakom smetale. Ali za ostalo nisam ni ljut ni zabrinut, jedino što mogu u ovoj situaciji je da se smejem i da se šalim na račun svega“, zaključuje Italijan koji je u međuvremenu, zahvaljujući spamu, stekao velik broj Fejsbuk prijatelja iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fabricio brambiljafejsbukprevara
Komentari (0)
Dodaj komentar