Žustra debata na internetu: Da li su ove patike sivo-plave ili roze-bele boje? (foto)

Na internetu se pojavila velika debata o tome koje boje su ženske patike. Dok jedni tvrde da se radi o sivo-plavoj boji, drugi tvrde da je reč o kombinaciji bijele i roze boje… A ima i onih koji vide ljubičasto-žutu kombinaciju, tirkiznu itd.

Španska studentkinja, koja je htela da ostane anonimna dobila je fotografiju ženskih patika koju joj je poslala prijateljica, koja je tvrdila da se radi o dizajnu plave i sive boje. Međutim, sve što je ona videla jesu roze i bela boja i tako je počela rasprava između dve prijateljice.

Debatu su podelile s drugim devojkama na Fejsbuku i pitale ih šta one vide.

„Prijateljica mi je upravo poslala ovu fotografiju i pitala koje boje su patike. Ja bih rekla da su bledoroze i bele, ali ona insistira da se radi o svetloplavoj i sivoj boji. Šta vi vidite?“, napisala je devojka iz Španije.

Na internetu su se ubrzo javili svi koji vole dobre optičke iluzije i napravljeni su i timovi „Roze“ i „Plavi“. Kako su komentari navirali, javio se i nestašni „Zeleni“ tim, dok su neki opet tvrdili da vide ljubičastu i žutu boju, a drugi kako se boja menja u zavisnosti od osvetljenosti ekrana.

Postoji objašnjenje, a to je da naš mozak intuitivno filtrira pozadinu i osvetljenje kako bi video pravu boju objekta, ali plavičasta nijansa fotografije utiče na tu sposobnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

patike
Komentari (0)
Dodaj komentar