Izlečite emotivne traume prirodnim putem

Homeopatija je kao metod lečenja zasnovana na principu „kakav simptom – takav prirodni lek“. Sami prirodni lekovi koji se upotrebljavaju prilikom homeopatskog pristupa zapravo predstavljaju malo „razblaženiju“ verziju prirodnih supstanci koje vode poreklo od biljaka, minerala, ili čak životinja. Biraju se pažljivo kako bi savršeno odgovorile na pojedinačne simptome osobe o kojoj je reč.

Stručnjaci i ostale osobe koje favorizuju homeopatiju, ovakav način lečenja preporučuju ne samo kada je reč isključivo o fizičkim manifestacijama bolesti već i kada je reč o određenim poremećajima u čijoj su osnovi emocije.
S obzirom na to da dejstvo ovakvih lekova još uvek nije u toj meri ispitano da bi se stopostotno mogla potvrditi njihova efikasnost, treba uvek imati na umu da je konvencionalna medicinska terapija još uvek neophodna. Ipak, na osnovu istraživanja i rezultata nakon upotrebe biljnih lekova, svojom efikasnošću posebno su se izdvojili pojedini homeopatski lekovi spravljeni od biljnih sastojaka.

Aconitum Napelluspredstavlja najbitniji i najefikasniji prirodni lek kada je u pitanju iznenadni šok praćen intenzivnim osećajem straha, panikom i nemirom. Tada osoba ima osećaj da je njen život konstantno u opasnosti. S obzirom na to da se, pored gorepomenutih, nakon traumatičnog iskustva javlja i intenzivna uznemirenost, ovaj lek svakako je najbolje rešenje i kada je umirivanje tog osećaja u pitanju.

Arnica Montanaovaj lek daje dobre rezultate posebno kada je u pitanju šok koji se ne javlja istog trenutka, već nakon izvesnog vremena, onda kada osoba koja je doživela traumu odbija da je prihvati, ističe da je sa njom sve u redu i želi biti sama. Traume ovakve prirode često su praćene i fizičkim manifestacijama poput modrica, krvarenja i bola.

Carbo Vegetabilis ukoliko se osoba oseća izuzetno slabo, nepokretno i premoreno nakon što je doživela šok, može joj pomoći upravo ovaj lek. Osoba, takođe, jako često oseća i hladnoću i sklona je nesvesticama. Česti su i simptomi poput zbunjenosti i indiferentnosti.

Ignatiaovaj prirodni lek upotrebljava se onda kada dođe do pojave izuzetne osetljivosti, nervoze i razdražljivosti onog trena kada osoba primi loše vesti. Samo raspoloženje te osobe sklono je jako čestim promenama, a osoba se oseća isceđeno i otupelo. Takođe, postoji jako velika želja za samoćom.

Zaključak

Iako stopostotno dejstvo prirodnih lekova još uvek nije potvrđeno, na osnovu uspešnosti homeopatskih terapija i tvrdnji osoba koje su se na ovaj način izlečile, dolazi se do opšteg zaključka da je homeopatija kao pristup lečenju trauma, šoka i tuge – izuzetno uspešna. Ipak, za primenu navedenih biljnih lekova treba se obratiti stručnim osobama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alternativna medicinaemotivne tegobeemotivne traumehomeopatijaprirodni lekoviterapija
Komentari (0)
Dodaj komentar