Dijeta – bez ugljenih hidrata

Ovom dijetom isključujemo unos ugljenih hidrata u organizam, kako bismo mu pomogli da se očisti od naslaga sala. Bit dijete je u tome da skuvate povrće koje najviše volite, stavite u to meso koje najviše volite, sve to začinite, i skuvate malo veću količinu koju možete jesti celoga dana. Kada ste gladni, možete jesti sve dok ne ostetite da ste siti. Tako kreirate obrok za svaki dan od hrane koja se smenjuje.

Izaberite neku od dijeta koje su pomogle mnogima…

Za prvih šest dana gubite pet kilograma, a svakog sledećeg dana lakši ste za po jedan kilogram. No, oprez! Ako samo jednog dana uzmete makar i jedan zalogaj hrane koja sadrži ugljene hidrate (od one hrane koju smo naveli da ne smete jesti), organizam će automatski blokirati topljenje vaših masnih naslaga.

Ovu dijetu možete držati onoliko dana koliko kilograma želite da smršate. Dokazano je da je osoba koja je smršala za mesec dana 20 kilograma počela da dobija na težini tek posle dve godine. Dakle, ova dijeta nije opasna po zdravlje ukoliko se pridržavate svih uputstava, već je, naprotiv, korisna, jer organizmu pomaže da se oslobodi i očisti od masnih naslaga.

Hrana koju ne smete jesti

  • Hleb, krompir, brašno (nijedno jelo ne sme se spremati sa zaprškom), pirinač, sočivo, pasulj, grašak, mrvice, tj. prezle, pohovano meso, kikiriki, boranija, lešnik, viršle.
  • Nijedna vrsta mlečnih proizvoda (mleko, jogurt, kisela ili slatka pavlaka, sirevi, kajmak, kefir, razni pudinzi, margarin, šlag).
  • Nijedna vrsta kolača niti bilo šta sa šećerom, čokolada, razne grickalice (slatke ili slane), sladoled, kao ni bilo koje voće.

Da biste nadoknadili potrebu za vitaminima i mineralima, neophodno je piti vitamin C (jedna tableta dnevno), vitamin E (jedna tableta dnevno), kalcijum, magnezijum i cink (po jedna tableta dnevno).

Hrana koju smete jesti

  • Sve vrste mesa (piletina, junetina, teletina, svinjetina, jagnjetina, guščje, pačje i ćureće meso) spremljenog na sve načine, osim pohovanja – dakle, kuvano, pečeno, na roštilju. Možete jesti čak i čvarke, ali bez hleba, kao i sušeno meso i suhomesnate proizvode (osim viršli).
  • Sve vrste ribe (morske i slatkovodne), kao i sve vrste riba iz konzervi (tunjevina, skuše, sardine sa povrćem ili bez njega).
  • Sve vrste salata (sveže zelene salate, paprike sveže ili pečene, ajvar, paradajz, krastavci, svež ili kiseo kupus, cvekla, salata od morskih plodova, salata od luka, radič zeleni ili crveni, svež spanać kao salata). Sve salate možete začiniti uljem, sirćetom, solju i biberom.
  • Jaja na sve načine.
  • Sve vrste povrća (karfiol, blitva, spanać, praziluk, kelj, kupus, špargle, artičoke, patlidžan, keleraba, šargarepa, peršun, celer, rotkva i prokelj).
  • Možete piti mineralnu vodu, tonik, crnu kafu i sve vrste čaja bez šećera ili sa veštačkim zaslađivačem. Limunada i limun takođe su dozvoljeni.

VAŽNA NAPOMENA: ne preporučujemo vam korišćenje bilo kakve dijete bez prethodne konsultacije sa lekarom. Nismo odgovorni za neuspeh dijete, njenu moguću štetnost po zdravlje, niti za druge posledice koje njena primena može izazvati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetaugljeni hidrati
Komentari (381)
Dodaj komentar
  • Jelena

    Da li vam se desava da kilogrami idu gore dole? Vec mesec dana sam na ovoj dijeti, ujutru imam 63kg pa mi se nekad desi da ide 65kg i sve tako? Inace sam izgubila oko 8kg za mesec dana! Visoka sam 170 ja sam prezadovoljna! Samo da ne bude jo-jo efekta! Jos nekih mesec dana cu drzati pa cu prestati! Bice dovoljno!

  • Dzej Dzej

    Bila sam na dijeti 3 dana,a onda sam juce pojela 10 kiflica sa sirom i 4 parceta torte od maline.Nadam se da cu smrsati😌

  • N.n

    Sta ako se pojede ono sto se nije trebalo?kako da nastavim dijetu?

  • Anonimni

    teska dijeta ali ja Sam mnogo jak i uporan izdrzacu…problem najveci je DAH…kad imam poslovne sastanke kad trebam da pricam sa ljudima e to mi je najteze…

    • Anonimni

      pa peri zube bree

  • Anonimni

    Drustvo pocinjem za neki Dan pa cu da javim kako ide veliki poz za sve vasss

    • Maja

      Dobra dijeta uspesna sve see moze kad se hoce

  • N.n

    Sutra pocinjem……imam u visini negdje 150 cm a kg 56…..nadam se fa se djelovati

    • Anonimni

      Koliko si smrsala

  • Sara

    Ja Sam drzala ovu djetu I said 3meseca Sam omrsala 25 kg. Samo ja Sam jrla sir,jogurt I kiselo mleko. Takodje Sam jela u bill koje doba Dana I pred spavanje I kasno nocu kad dodjem is grads. Over piss da ako see prekrsi djeta odmah prestajes da gubis kilograme, Ali to Nije bas tacno. Jer svaka of navefenih namirnica sadrzi uh treba birati savsto msnje I dnevni unos uh treba da bude 20-25.

  • Tamara Ristić

    Pozdrav! Već dva dana sam na ovoj dijeti, strogo se pridržavam pravila. Jedem meso spremljeno samo na vodi, jaja kuvana ili pržena na ulju, salatu zelenu i krastavac. Ne primećuje se neka razlika, ali se nekako osećam lakše. I ne gladujem uopšte. Što je najbitnije, za doručak pojedem dva kuvana jaja, za ručak 2 koluta šunke i salatu, za večeru šniclu manju, spremljenu na vodi, i kolut šunke. Jesam li dobro krenula? Je l’ će biti nekog uspeha? Dajte neki savet! Pozdrav još jednom!

  • Dada

    Ja sam na ovoj dijeti 4 dana, skinula sam 2 kg, jedem meso, kuhano, i jednu supenu kašiku spinata, ali me zanima smije li se jesti sir sa 0 Uh i koji je to sir i da li se smije na dan pojest jedna euka mentol bombona, jer mi jako fale, pošto sam ih prije jela puno. Još me zanima, u danima mense, da li kilaza varira i koliko. Hvala

  • Torio§

    Ljudi, ne mlatite se glupostima. Kako smršati: jedite piletinu, sve vrste riba, konzerve tunjevine, sardina, bez hleba, naravno, svaki obrok. Izbegavajte meso svih vrsta. Možete jesti teletinu, ali samo barenu. Možete jesti i kuvani krompir, a i pirinač. Bez zaprške sva jela. Povrće i voće jedite u neograničenim količinama. Dakle, ništa masno, kalorično i mesno. Sve BEZ soli i BEZ šećera. Može i sir i kiselo mleko u umerenim količinama, naročito sir. Dakle, bez: BRAŠNA; SOLI, ŠEĆERA, MESA i GRICKALICA. Naravno, u ovo valja dodati obaveznu fizičku aktivnost. Puniji ljudi moraju biti pažljivi da pri nagloj fizičkoj aktivnosti ne bi došlo do povrede. Šetnje od 30 minuta su dovoljne za početak.

  • Niksa

    Sedam dana sam na dijeti, sa 106kg na 101, najviše me zanima gde mogu da kupim te zaslađivače i u kojoj meri smem da ih uzimam, idem do 92 🙂

    • Tamara

      Niksa, ja Vam iskreno preporučujem da kupite neki od zaslađivača na bazi stevije (stevia je prirodni zaslađivač sa 0 UH) i da ne koristite veštačke poput aspartama… Ima ih u svim prodavnicama tzv. zdrave hrane i biošpajzima, kao i u apotekama. Dnevna preporučena doza je upisana na svakom pakovanju. Pozdrav i srećno

  • Ivana

    Zdravo svima. Malo je komentara u poslednje vreme, a meni su preko potrebni, jer me ohrabruju u o ovoj teškoj misiji: 20 kg plus u roku od 3 god, sa 65 na 85. Loš period. I sada sam rešila da se vratim staroj liniji, jer se neuporedivo bolje osećam sa 65, a i ne želim da bacim silnu garderobu koju sada ne mogu da navučem… Pridržavam se pravila OVE dijete, bez UH ili sa manjim unosom ugljenih hidrata… Pišem u nastavku o svojim rezultatima… Pozdrav svima.

  • Mlenkovic Klara

    Dragi čitaoci! Evo i ja sam sličnu dijetu držala pre 6 godina i mogu da kažem da je izvanredna. Evo, ja kad malo ne pazim i uzmem da pojedem što ne smem, nije dobro. Od pre pola godine sam prestala da vodim brigu o jelu i o fizičkoj kondiciji i sad se borim da skinem 4 kg. Inače, imala sam 103kg, a sada imam 78kg, a pre 6 meseci sam imala, da ne poveruje čovek, 72 kg. Međutim, počela sam taksirati a to znači sedeti 12 sati za volanom i nestala je fizička aktivnost. Sad sam počela opet da se malo rekreiram. Smršati možeš aki posedujes 3 stvari koja su sve 3 na prvom mestu i koje jedna bez druge ne vrede: VREME, NOVAC I ŽELJA! Ako nemaš novca, ne vredi, ako nemaš vremena spremiti i pojesti kako treba, ne vredi, ako nemaš želju, isto ne vredi, razmislite. Moj mlađi sin isto drži ovu vrstu dijete i dobro se pokazala i kod njega, ali čim ne pazi, gotovo! Imao je 12 god i 98kg, nakon 2 meseca 82kg, sad ima 91 i trenira rukomet. Tako, dragi moji, samo napred. I imam jedan savet kako da vam bude još lakše. Ukucajte BODOVNA DIJETA SPORTSKE MEDICINE I PROUČITE PA SPOJTE I KOMBINUJTE. ŽELIM VAM USPEH!

  • Aleksandra

    Da li smeju pihtije da se jedu?

  • Aleksandra

    Zahvaljujući ovoj dijeti, za 2 meseca sam smršala 13 kg: jeste teško, ali ako imate volju i motiv, samo napred! Malo će vam biti muka i vrteti vam se u glavu na početku, ali vredi 😀

  • Almir

    Sme li se ova dieta koristiti ako imam povišen holesterol. Ja imam trigliceride povišene, LDL povišen, HDL spušten, a kilograma imam 20 viška.

  • Sofija

    Evo jednog saveta… Prirodni napitak za čišćenje organizma: na nas deluje kao klistir. Na 1 litar mlake vode dodajte 1 supenu kašiku soli i iscedite 1 limun. To popijte u roku od 10 min. Preporučuje se da tog dana budete u kući. Pokušajte. Provereno.

  • Beki138

    Ćao svima!! Juče mi je bio prvi dan i već sam smršala 2 kile!!!!!!! Ali sam bila pojela voćni jogurt nakon spavanja jer sam bila u polusnu,tj nisam normalna kad ustanem tako ko da polu spavam samo ODEM U KUHINJU I POJEDEM ŠTA GOD, IAKO OVAKO TO NIKAD NE BIH URADILA SVESNO…..nzm..nemam objašnjenje za to moje ponašanje….moraću da zaključavam kuhinju tokom noći pa sam samim tim činom prekršila dijetu…………….(pojela voćni jogurt od 300 g ) 🙁 Da li vredi da je nastavim? da li da se ponašam kao da se ništa nije desilo? Da li ima svrhe sada… Majku mu 2. dan mi je tek a ja debil ….. Pišiteee mi,mnogo bi mi značila vaša pomoć i savetiii. Pozdrav 🙂 Želim još 8 kila da skinem, Imam sada 68kg imala sam 70 CILJ 60 !!!!!!

  • Sanja

    Samo da ohrabrim one koje imaju problem sa težinom…Uz sličan režim ishrane (izbacila samo ugljene hidrate i šećer, jela voće, mlečne proizvode) za 1 god. sam izgubila 54 kg. Da, da… nije greška u kucanju 🙂 Sve se može – kad se hoće!

    • King size

      I ja sam je držala pre 2 godine i skinula za 73 dana 20 kg, ali sam posle toga dobila velike bele fleke, nedostatak vitamina, i pored vitamina koje sam uzimala. Sad sam se ponovo usudila da dijetu držim. Danas mi je 5. dan, jedem samo pečenu koku i skinula sam samo 2 kg, što znači da telo pamti. Svaki drugi put ćete teže skidati kilažu i pored toga što držite rigorozno dijetu. Iskoristite prvi put što duže možete. Da li je još neko započeo dijetu? Bilo bi lepo da se podržavamo. Ja sam rešila da jedem SAMO meso 2 nedelje, a posle toga ću ubaciti samo salate. Nadam se da ću stići do cilja, jer mi nije važna toliko kilaža koliko mi je važno da skinem salo koje imam nenormalno na stomaku i grudima. Veliki pozdrav svima i držim palčeve.

  • Miroslav

    Danas sam počeo s ovom dijetom i zanima me da li je presudno imati 2 grama proteina po kilogramu, a da ostalo budu masti? Inače, vježbam u teretani 3 puta tjedno, visok sam 175 i imam 90 kg, 27 godina i BMR mi je 2750. Da li mi je pametno biti 500 kalorija u deficitu? Unaprijed zahvaljujem!

  • Vesna

    Pozdrav svima! Htela bih da podelim svoje iskustvo što se tiče ove dijete sa svima koji imaju problem kao što sam i ja imala. Sa ovom dijetom sam za 45 dana izgubila 19 kg, strogo sam se pridržavala režima i jela samo meso i povrće sa malo ugljenih hidrata. Problem je prva nedelja, jer se organizam bori sam sa sobom, malaksalost i glavobolja su obavezni. Što se tiče lošeg zadaha, to je znak da je telo počelo da koristi masti kao izvor energije, a ne ugljene hidrate, sve dok imate taj zadah. Kilogrami odlaze i nemojte koristiti vagu jer ona nije merodavna, vec krojački metar, videćete kako cm odlaze. Prve nedelje se ne preporučuju vežbe, a kasnije da, ali ne nešto preterano, vožnja bicikla je najbolja. Pijte što više vode i zelenog čaja, izbegavajte zaslađivače i vitamine u šumećim tabletama, jer može doći do zastoja, orbit žvake NIKAKO.Ja, iskreno, vitamine nisam pila, ali sam jela dosta povrća, svežeg. Srećno svima i samo upornost, i još jedan savet – pridružite se nekom forumu i delite iskustva – pomaže dosta.

  • Jeka

    Orbit žvake ? Zvaći ti koliko god hoćeš orbita dnevno, samo smanji unos hrane, tj. peciva i te gluposti ne jedi, probaj da se hraniš zdravo (pileće bijelo, riba, voće, povrće), kuvani krompir itd. Ja sam od 15. januara sa 110 kg na 92 sada, ali, naravno, treniram kao konj, 4 puta nedeljno teretana 🙂 Sledeći cilj: 85 kg. 🙂 Mada sada izgledam čudno s obzirom na to da sam visok 192 pa sam mršav čak 🙂 Ha! Zdrava hrana samo, nikakva dijeta bez ugljenih hidrata, to je glupost teška, ugljene hidrate moraš jesti, ali naravno, ugljene hidrate zdrave hrane, kao i masti iz badema, sjemenki bundeve i slično. 🙂

  • M.

    Hej, ljudi, pozdrav. Ima li živih ovde? Sad sam saznala za ovu dijetu. Da li neko može da mi kaže smeju li pečurke? Alkohol? Gledala sam pivo, na primer, nema ugljene hidrate, što znači da smem pivo? I zanima me smem li da jedem sardinu iz konzerve? Nadam se da će mi neko odgovoriti. Od sutra startujem. Pozdrav.

    • Simeun

      Nadam se da za ovih deset dana nisi preterao(la) sa pivom. Najbolje je raspitati se kod onih sa najviše iskustva. Potrazi npr. „low carb diet“.

  • Emilija

    Imam 17 godina, visoka sam 170 cm i teška 70 kg. Imam problema sa masnim naslagama na stomaku i butinama i jako bih volela da smršam oko 10 kg. Planiram da krenem sa ovom dijetom i ništa mi ne pada teško, ni gladovanje, ni to što nema slatkiša, hleba, itd., već to što ne mogu orbit žvake. Tačnije, negde piše da mogu, a negde da ne. Pa bih volela da mi neko kaže iskreno i realno da li mogu žvake, i ako ne mogu, šta da uzmem kao zamenu jer je zadah tokom dijete katastrofa. Počela sam je prošlog meseca i prestala drugi dan zbog zadaha. Pomozite, molim vas!

    • Mimi

      Žvake ne bi smela nikako, barem ne prve 2 nedelje. Prava Atkinsova dijeta sastoji se iz nekoliko faza, s tim da kasnije u drugim fazama možeš postepeno da dodaješ ugljene hidrate u ishranu, pa i orbit žvake 🙂 – ali u ograničenim količinama. Potraži Atkinsove faze na internetu, možeš naći i tabele UH u namirnicama. U početku je prisutan neprijatan zadah ili znoj zato što dolazi do promena u organizmu. U bilo kojoj apoteci možeš naći sprej protiv neprijatnog mirisa iz usta, kao i kreme protiv neprijatnog znoja. Sa srećom 🙂

  • Marija

    Da li se smeju jesti supe iz kesice ili čorbice?

  • Aleksandra

    Ja idem u srednju školu i započela bih ovu dijetu. Ali problem mi je užina na velikom odmoru! Šta da jedem (za odmor se uglavnom ide u pekare i prodavnice pored škole)? I da li može da se jede majonez i kečap?

  • Toni

    Zdravo. Med kao zaslađivač???

  • Marija Stojanović

    Da li može da se jede grašak?

  • Marija Petrović

    Danas mi je 10. dan dijete, a oslabila sam samo 2 kg. Uredno se pridržavam svih uputstava, uzimam vitamine… Gde grešim? Primetila sam da mi je obim struka smanjen. Da li je moguće da sam u stvari izgubila masti i dobila mišiće?

    • Mimi

      Pozdrav, Marija. Da moguće je. Zato što je mast laka. I verovala ili ne, vaga nije toliko merodavna koliko su bitni obimi. Ipak vodi računa o proporcijama obroka. Iako sve može u neograničenim količinama, ne treba preterivati jer to onda nije dijeta. P. S. Pij dosta tečnosti – gde ima više vode, tu ima manje masti. Dobra je gazirana voda ako imaš celulita.

  • Mala Mala

    Drage moje, danas počinjem sa dijetom… Jedna moja drugarica je držala ovu dijetu i baš je lepo za mesec dana dovela svoju liniju. Ja sam počela da je držim sa dečkom, ja imam 65 kg i visoka sam 163, moram da smršam 10 kg. A moj dečko 90 kg i visok 170 cm, on mora da smrša 10-15 kg. Pa me zanima da li sme da se jede mleveno meso čisto, bez ikakvih dodataka i da li smeju da se jedu čvarci? Hvala vam unapred i srećno svima :).

  • Ida R.

    Pozdrav, zanima me smiju li se jesti burgeri, i to, npr. chikenburger?

  • Jela Jelic

    Ja sutra počinjem, i mnogo nade ulažem u ovu dijetu. I ja sam skoro ostavila cigarete, pa jedem od muke. Pitanje za Kristinu – jesi počela sa dijetom? Ima li učinka? Pozz.

  • Marina Šabić

    Da li neko zna je l’ dozvoljeno da se soli meso?

  • Kristina Tuka

    Ćao, narode. Prestala sam da pušim i pored viška kilograma koji sam već imala udebljala se još 9 kila, tako da imam 79. Masu… Danas sam odlučila da krenem sa ovom dijetom. Pročitala sam negdje da smije tonik, malo sam ga popila pa samo da vidim jesam li pogriješila ili i njega da ukinem. I ovi zaslađivači imaju malu količinu ug. hid. Je li to ok? Pozdrav i držite mi palčeve, a držim ih i ja svima vama 🙂

  • Marijana M.

    Može li mi neko reći koliko otprilike treba vremena da se skine nekih 15 kg? I zanima me da li povrće sve da se jede od prvog dana dijete ili prvo samo jaja i meso? I da li smeju orbit žvake da se konsumiraju? Hvala na odgovoru i srećno svima koji drže dijetu! :*

  • Zoran Kojić

    Od svih mogućih dijeta koje sam držao ovo je jedina kojom sam uspeo da skinem kilograme. Dijeta svakako nije laka, ali je 100% uspešna. A tu tzv. Atkinsovu ili mesnu dijetu sam počeo da koristim po preporuci kardiologa.

  • Olja Dimitrov

    Ja sam ovu dijetu držala pre nekoliko godina i dosta sam smršala. Sad sam probala ponovo, ali ne ide ni gram dole. Veoma sam razočarana.

  • Jelena Urošević

    Danas mi je deveti dan, zadovoljna sam dijetom i ona mi odgovara u potpunosti. Smršala sam 5 kg. Negde sam pročitala da posle šest dana može da se popije jedna čaša belog vina, a ja sam sinoć, ponesena atmosferom, popila dve. Zanima me, ako neko zna, da li će to da mi baš ugrozi dijetu i uspori proces mršavljenja? I bila bih zahvalna ako se javi još neko ko je započeo ovu dijetu, čisto kao podrška… Inače, radim u prodavnici gde mi je svakog dana sve zabranjeno na dohvat ruke, mogu vam reći da je teško izdržati.

  • Vesna Rajčić

    Pozdrav svima. Evo i mene posle 24 dana i 10 kg manje, možda bi bilo i više u minusu, ali sam imala zastoj od par dana, ne znam zbog čega. Jedino gde sam pogrešila su bila dva lešnika, ali ne verujem da je zbog toga.
    Slaviša, voće se ne sme jesti, piše na početku šta sme, a šta ne.
    Jano, što se tiče cigareta, ne piše nigde da se ne sme, ko bi meni utolio glad kada bih batalila cigarete, ne bi imalo šanse da izdrzim!
    Samo budite uporni i rezultati su vidljivi već posle par dana. Pozdrav svima pa se javljam sa novim rezultatima! Pišite, volela bih da pročitam još neka iskustva!

  • Jana Relić

    A smiju li se pušiti cigarete tokom dijete?

  • Slaviša Avramović

    Da li sme da se jede voće?

  • Vesna Rajčić

    Pozdrav svima, evo i mene. Posle svih mogućih bezuspešnih dijeta odlučila sam da pokušam sa ovom i već sam 7 dana na njoj. Za sada je ok, ima malih kriza, ali lako (u šta ne mogu ni sama da poverujem) ih prebrodim. Iskreno, nisam se vagala i ne znam koliko je kg otišlo, ali sam za nedelju dana ušla u pantalone u koje nisam mogla. Javljam vam se jer je ovde bitna velika podrška, a ja je, iskreno, nemam, jer sam svima dosadila sa svojim dijetama i raznim preparatima. Nastavljam sa dijetom pa vam se javljam sa rezultatima jer mi je to cilj! Pozdrav i srećno svima!!!

  • Marijana M.

    Danas sam počela dijetu i zanima me da li u prvoj nedelji treba izbegavati povrće ili je uključeno od početka, da li meso može da se prži na ulju i da li smeju da se konsumiraju žvake… Nadam se da ću da uspem da skinem tih nekih 10 kg problematičnih. Hvala unapred na odgovoru 🙂

  • Nemanja Radosavljević

    Smršao za 5 dana 8 kg, znači, sa 115 na 107. Idemo dalje 😀

  • Lola -

    Ko želi smršati, treba jesti meso, ribu, jaja, od pića crnu kafu bez šećera, zeleni čaj i vodu.
    U početku sam slabije mršavila jer sam jela i povrće, pa i voće. Onda sam prestala i jela samo jaja, ribu i meso. Pridržavala sam se svega i onda sam počela piti koka-kolu zero (kao bez šećera) i onda ništa, nijedan kg. Tako da ako stvarno želite smršati (pisala sam već), nađite na Google tablicu ugljenh hidrata i vidjećete šta je dozvoljeno, a šta ne. Nebitno za pol, mogu i žene i muškarci.

  • Nemanja Radosavljević

    Ja sam malo više preterao. Imam 115 kg i 1,85 visinu, krenuo sa dijetom od juče. Javiću vam se uskoro 😀

  • Aleksa Lončarević

    Pozdrav. Pre svega me interesuje da li mogu da držim dijetu, jer sam muško, pošto u komentarima vidim samo ženska imena? 😀 Ovako, profesionalni sam košarkaš, ali sam imao tešku povredu kolena i dobio naslage na stomaku, bokovima pogotovo, butinama i zadnjici. Zanima me da li dijeta skida samo salo? Pošto imam dosta mišićne mase, a igram takvu poziciju da mi treba mišića, mase i snage, tako da ne bih smeo da skinem nimalo mišića… Treba da skinem naslage što pre, mnogo mi otežavaju igru. Hvala unapred. 🙂

  • Dinka H. Muhamedović

    Prije dva mjeseca sam bila na ovoj dijeti i za 6 dana sam smršala 3 kg, i prije 12 dana sam je ponovo počela i smršala sam samo 1 kg, ne znam u čemu griješim. Jedem piletinu, junetinu, sudžuk, ćevape i dosta povrća kuhanog i kao salatu, paprike, patlidžane, paradajz, krastavice, kupus, mahune, ponekad majonezu i dosta vode, a meso nekada povegetim. Molim vas, ispravite me ako negdje griješim i zašto ne mršam.

  • Valentina Belić

    Ja sam za 7 dana smršala 6 kg, nastavila sam sa dijetom, ali sam znatno manje skidala, otprilike za 10 dana 2-3 kile. Ali samo uporno sa ovom dijetom jer je jako uspešna ako se pridržavaš strogo pravila. Ako niste sigurni da li neka hrana koju želite pojesti sadrži ugljene hidrate, bolje je se odmah odrecite. Jedite samo stvari za koje ste sigurni da u njima nema ugljenih hidrata i ne postoji mogućnost da ne uspeva 😉 Držala sam je 3 puta do sada i uvek je bilo uspešno, kile mi se počnu vraćati tek posle 2 godine otprilike, odmah na dijetu par dana i mirna sam sledeće dve godine 😉 Svakome bih je preporučila, jer ova dijeta je savršena, brzo se skidaju kile, a glad se ne mora trpiti! Srećno.

  • Vanja Ninković

    Od sutra krećem na dijetu, nadam se da će biti uspjeha! A inače, za sedam dana sam izgubila 2 kg. A samo sam hljeb izbacila i umjesto večere 10 krugova na stadionu! Nadam se da ću uz ovu dijetu brže i lakše da skinem višak kilograma, srećno vam svima!

  • Lola -

    Ukucajte u Google tablica kalorija i vidjećete šta sve sadrži uglj. hidrate, tačnije, šta ne smjete jesti. Ništa od povrća, voća, slatkiša i mliječnih proizvoda se ne smije jesti/piti.

  • Danijela Đorđević

    Da li se sme jesti kiselo mleko i koristiti začin kao vegeta iz zdrave hrane?

  • Lola -

    Ne sme, jer su sokovi puni šećera.

  • Snežana Ivanov

    Da li se sme piti sok dok držimo dijetu?

  • Cindy -

    E ovako, sad ću vam opisati moju situaciju, pa vi odlučite da li je pogodno za vas ili ne.
    Pisala sam gore, imala sam 96 kilograma (inače, imam 21 godinu), i za 7 dana smršala sam 5 kilograma. Za moju težinu to nije ništa, tek se jedva primjeti. O celulitu i stijama da ne govorim – u ovim godinama.
    Iskreno, pokušala sam sve moguće dijete koje postoje, međutim, nijedna nije imala tako dobar efekat kao ova. Sve zavisi od organizma. Moj organizam je takav da mi svaka sitnica utiče na kilažu. Zato, ako stvarno želite da smršate, nemojte pojesti nijedan ugljeni hidrat. Jelovnik može i te kako biti raznovrstan. Možete jesti: govedinu, teletinu, jagnjetinu, piletinu, šunku (salamu), soma, šarana, štuku, Skušu, tunjevinu, sardine, kačkavalj itd. Uglavnom, pogledajte tablicu ugljenih hidrata, i začudićete se koliko su „nebitne“ stvari u stvari bitne.
    Još sam rekla gore u komentaru, neko će reći da nije zdravo, a nisu ni zdravi prekomjerni kilogrami. Ova dijeta je idealna za nekoga ko želi da skine veliki broj kilograma. Svi slatkiši, uključujući med, marmeladu, bombone, žvake (pogotovo), piškote, plazma… sadrže nenormalan broj ugljenih hidrata. Za mene je prije bilo normalno, pa čak i neobično ako ne pojedem dnevno dvije čokolade, gumene bombone i energetski napitak.
    Zato ustrajte u želji da smršate, da dovete svoju figuru u red, osjećaćete se izuzetno a samopouzdanje će biti na najvišem nivou. Ne dozolite da hrana kontroliše vas, kontrolišite vi nju, jer vi to možete! Veliki pozdrav

  • Ivana -

    U pravu si za sve što kažeš, ali ja jednostavno ne bih uspela da ne koristim žvake. Ponekad čak u salatu ubacim i ella sir, ali nekim čudom uspeva mi i na taj način. Možda će mi trebati više vremena nego tebi, ali spremna sam na to. Jedem samo tri puta dnevno, i to ne puno. Uopšte nisam gladna. Jedino imam krize kad mi muž i dete jedu sladoled i čokolade ispred mene, ali žvake su tu da pomognu. Nadam se da ću uspeti. Cilj mi je da do kraja meseca budem na ovoj ishrani, a posle da ubacujem postepeno voće. Slatkiše ću morati jako retko da konsumiram jer su oni moja najveća slabost.
    Pišite kako je vama, sa čim se borite dok istrajavate na ovoj dijeti.
    Probaću jedan dan bez žvake pa ću videti da li to mogu ili ne.

  • Cindy -

    Ne mogu ni orbit žvake, ni mentol bombone, to je živi haos. Kada kupujete proizvod, okrenite pakovanje i pogledajte tablicu. Pre neki dan sam pročitala da obične žvake sadrže oko 50 g ugljenih hidrata, mentol bombone 100 g, a kantica pavlake 12 g pa vi vidite… Nemojte radi sebe uzeti u usta ništa što sadrži uglj. hidrate, jer dovoljan je mali zalogaj hljeba da zaustavi čitav proces. Ja jedem jaja na sve načine, salamu, sve vrste mesa, i kuvanog i prženog (bez zaprške), sardine, losos, paradajz. Uz to ujutro pijem crnu kafu bez šećera i mlijeka, dosta zelenog čaja, i osjećam se perfektno. Neću da se vagam, tek ću za 10 dana i javljam rezultate. Inače, imam 93 kg, a do sredine jula želim da skinem dosta kilograma. Veliki pozdrav za sve i ustrajte u svojim željama, jer ništa nije nemoguće!

  • Ivana -

    Zdravo, drugari sa mesne… Ovo je moja omiljena dijeta. Nisam imala problema sa kilogramima do porođaja, a onda sam ovom dijetom za 18 dana skinula 8 kg. Pridržavala sam se svega navedenog, samo sam koristila orbit žvake. Sada imam isto toliko viška i očajna sam zbog toga. Krenula sam sa dijetom pre pet dana i sve je bilo ok dok negde nisam pročitala da je ok uzeti kikiriki. Naravno, čim sam ga uzela, tako mi je trebalo još nešto slatko (kad sam već prekršila) i pojela sam sladoled. Da napomenem da sam za tih četiri dana sigurno izgubila dva kilograma. Danas krećem iz početka. Ponela sam na posao za doručak: dva mala paradajza i malo ella sira i jednu šargarepu za užinu. Kako vi napredujete? Idem 10. 6. na more pa bih želela da se rešim 8 do 10 kg. Imam 60 kg, a htela bih 53-51 kg.

  • Goca Vasić

    Hej 🙂 ima li nekoga da je na dijeti? Od poonedeljka do petka sam se pridržavala, za vikend je bilo nekog slavlja pa se pojelo i nešto što ne treba, ali nema veze. Jutros sam se merila i 2 kg manje, to je super. Danas je novi ponedeljak i ja ponovo krećem. Javljajte vaše rezultate. Pozdrav.

  • M. T.

    Mene interesuje, pošto piše da mogu da se jedu sve vrste mesa, da li može i slanina?

  • Jovanka Medić

    Ja bih preporučila svim osobama koje drže ovu dijetu da počnu da rade tibetanske vežbe (možete da vidite na jutjubu kako se tačno rade i da saznate nešto više o njima). Lično meni su mnogo pomogle od kad ih radim, prvo, smanjio mi se apetit, a onda sam dobila veliku količinu energije, ubrzavaju metabolizam i veoma pozitivno utiču na psihu. Nadam se da će vam ovaj moj predlog koristiti. Mnogo sreće! Pozzz

  • Luna -

    Pozdrav od mene gladne 😀 Tek sam treći dan na ovoj dijeti i mogu reći da sam toliko gladna da mi se čini da bih pojela i ovaj računar na kojem pišem! A moram reći i da se loše osjećam, opća slabost, svakodnevni bol glave, razdražljivost… Očaj. Imam 15 kg viška, točnije sala po cijelom tijelu kao rukom naljepljenoga! Naravno, sve su to moji zubi natukli, gurman sam velik! Gledam da se maksimalno pridržavam dijete, osim u kuhanom povrću dozvoljenom, UH nikako više ne unosim, a kruh mi jako nedostaje. Ovo je za mene prava kriza, kao narkomanska, moram reći. Kad sam počela s ovom dijetom, mislila sam da je najlakša, ništa ne mjeriš, samo UH ne unosiš, k tomu što nije preporučljivo dugotrajno biti na istoj. Znači, prekidi moraju biti. Kupila sam i sve vitamine u tabletama i pijem jednu dnevno da bih unijela sve potrebne vitamine i minerale koje voćem ne unosim. Mliječni proizvodi mi ne nedostaju baš, slabo sam ih ionako jela, ali najviše mi nedostaje voće i kruh, tjestenina, krompir. Naveče uz TV mezim mrkvu, kažu da spada u ono povrće s malo višim postotkom UH, al’ ne marim. Sve ima UH, konzervirano ništa ne unosim zbog skrivenih UH, osim sardine. Najviše se mučim s tim što moram stalno kontati šta ću sutra jesti, fali mi recepata raznih. Nekako mi je od ove dijete i mozak stao, ha ha ha. Da, misleći da sam izabrala najjednostavniju dijetu, tek sad uviđam da je najrigoroznija! A izabrala sam je i iz tog razloga što nema nikakvog mjerenja i vaganja hrane, zbrajanja UH i sl, kad ono vidim u mnogim vašim komentarima da bi trebalo gledati koliko se unosi UH. Meni to ne pada na pamet da radim. To me opterećuje dodatno i kad bih to morala, ne bi uopće bila na dijeti. Što se tiče vježbanja, nema teorije! Previše sam malaksala i slabo se osjećam, tako da mi bilo koji dodatni napor samo otežava. Imam steper na koji se ponekad popnem, navečer prošetam laganim hodom par km i vrtim se po kući s krpom u ruci. Drage moje, nadam se da ću izdržati mjesec dana, uvijek su mi podrška komentari onih koji su istrajali i izgubili dosta kg. Drago mi je pročitati i ko je šta kuhao, jeo, pripremao, grickao… jer valja mi napuniti ovaj moj bunar bez dna dok se malo ne suzi 😉 I kad stanem s dijetom, unos UH ću smanjiti koliko mogu, na staro se ne smijem vratiti jer sam poguzija, način ishrane moram promjeniti, a kad to učinim, tek onda neću imati više ovakvih problema, al’ polako… Sve u svoje vrijeme. Veliki pozdrav od mene gladne i svako dobro i vama i meni. 🙂

  • B. B.

    Pročitala sam sve komentare i iznenadila sam se šta sve ljudi pišu. Nemojte postavljati pitanja da li se smije ovo, ono jer sve fino piše, pa ko želi da drži dijetu, nek drži, ko ne želi uzdržite se od komentara. Svačiji organizam je drugačiji i nemojte se mjeriti po nekome drugom. Iz ličnog iskustva, ova dijeta mi je mnogo pomogla, prije sam bila na raznim dijetama koje sadrže i voće i rižu, međutim, nije bilo rezultata upravo zbog toga.
    Ko želi skinuti kilograme, neka drži dijetu, a poslije dijete da se ne prežderava, već da uvede plan zdrave ishrane.

    • Biguine22

      Jeste baš tako!

  • BB -

    Upravo to što je Tića rekla. Ova dijeta + vježbe, možete naći na You Tube, sve od Jillian Michaels ili kanal BeFit. Ja sam probala sve moguće dijete, ali nijedna nije imala efekat kao ova. Nije bilo ni u početku od ove, ali zato što sam „varala“, uzmem malo nečega zabranjenog i nastavim, ili krenem ujutro sa dijetom, a naveče se predomislim, kažem sebi: „Život je jedan“, i najedem se. Kasnije mi bude žao. Zato, kombinujte ovu dijetu i OMG dijetu, koja se temelji na tome da za doručak popijete crnu kafu bez šećera + istuširate hladnom vodom. Možete jesi kuvana jaja, paprike, tunjevinu, umjesto eurokrema 2 smokve, grožđice itd. Imala sam 96 kilograma i za mjesec i po dana smršala sam na 65. Zato, sve se može kad se hoće i kad se ima čvrsta volja. Da, i nemojte one komentare kako je nezdravo, kako je loše, jer koja dijeta je toliko zdrava? Uostalom, da li su zdravi prekomjerni kilogrami? Kada mogu ostale djevojke biti zgodne, što ne bismo i mi? Zašto bih se ja crvenila svaki put na plaži kada se skinem? Zašto bih nosila hlače u izlazak umjesto suknje? Zato sretno, djevojke, i pridržavajte se upustva. Lijep pozdrav.

  • Danijela Perić

    Da li zbog ove dijete može da se poremeti menstrualni ciklus? Molim da mi neko odgovori.

  • Jovanka Medić

    Tićo, svaka čast. Posle ovog tvog teksta u kome si opisala svoje skidanje kilograma i ja sam odlučila da pod hitno krenem sa ovom dijetom. Imam oko 40 kilograma viška i trebalo bi što pre da ih se oslobodim. Samo sam htela da te pitam da li si i trčala ili si samo radila vežbe? Mnogo sreće svima u skidanju kilograma, a ja krećem što pre sa dijetom i vežbanjem. Pozzz

  • Tijana Marković

    Ćao svima, ovde Tića. Imam 18 godina i držala sam dijetu prošlog leta i za tri meseca skinula 43 kg. Ne zezam se nimalo, ali moja fora je u tome što sam se ubijala od vežbanja! I nemojte one fore ja ne mogu, umorim se… Guraš napred. Dijeta je mnogo delotvornija kada se ubaci fizička aktivnost, ali jaka. Ja sam krenula sa 20 trbušnjaka na dan i sat vremena vežbe (nisam išla u tretanu, već sam radila klasične vežbe – čučanj, sklek, trbušnjak, a posle sam usavršila; na Jutjubu imate super simulatore), a danas radim 90 kao od šale. Još jedna stvar: voda. Nema boljeg čistača. Pij dokle možeš, a posle smanjuj slobodno, ali jako je bitno da se telo u početku očisti. I kada dođete do željene težine, nemojte odmah da se uhvatite za litru mleka ili kilo jabuka. Polako. Ja sam u početku unosila svega 50 ml obranog mleka cele tri nedelje pa sam posle uvela jabuku i, evo, danas jedem sve normalno (to znači jedan tanjir je dovoljan) i nijedan kilogram mi se nije vratio. Nosim bikini i imam trbušnjake na kojima mi momci u odeljenju zavide, i dalje vežbam bar sat-dva po tri puta nedeljno pre spavanja. Dijeta je dobra, ali se morate pridržavati i vežbati!!! Svima veliki poljubac i srećno!

  • R. J.

    Jutros sam počela sa dijetom. Pojela sam za doručak 3 pržena jaja i kupus salatu, za ručak batak i kupus salatu, popila sam i 1,5 l vode. Imam 67 kg, koliko mogu skinuti do 15. 5? :((

  • Goca Vasić

    Izmerite i centimetre, guzu, struk, butine, ruke… Ja sam bila zaprepašćena tim rezultatima. I kad stane kilaža da silazi, a vidim da centimetri idu naniže, ne gubim nadu koju bih gubila da se nisam merila 🙂 Dijeta je jako efikasna. Evo i ja sam krenula pre 3 dana, ali sam svaki dan nešto zabrljala pa se to ne važi. Pokušaću od danas, ali stvarno. 🙂

  • M. Lukić

    Na dijeti sam, evo, već šesti dan. Pridržavam se svega navedenog, osećam se “bolje“, raspoloženije, ali ne primećujem neku promenu. Kada mogu da očekujem prve rezultate? Imam 20 kg viška. Hvala svakom ko mi odgovori :)))

  • N. N.

    Ova dijeta je super, za 4 dana izgubio sam 4 kg. Samo me zanima kako se sme piti tonik kad u njemu ima ugljenih hidrata.

  • N. N.

    Ja imam viška oko 5-6 kg, zanima me da li je onda teže skidanje? I da li sme pečen dulek da se jede?

  • Dinka Kehrli

    E, da se pohvalim. Ja držim ovu dijetu točno mjesec dana i smršala sam 10 kg. E, kad bi tako išlo do ljeta, postigla bih svoj cilj. Meni stoji po par dana ista kilaža, ali ne odustajem. I onda sam hepi kad vidim da polako ali sigurno ide. Slažem se ja i s ovima koji pišu da ova dijeta nije baš najbolja. Ali nama koji smo prekomjerno debeli baš ovako odgovara. Ja sam lično svašta probala. Išle bi kile polako, godina dana 15 kg. A onda ti dosadi jest ko tić (ptičica) pa opet po starom i džaba si se mučio cijelu godinu. Na ovaj način nije nimalo lako, ali željeni rezultati su tu i brzo, što je najbitnije. A kasnije unositi i ugljene hidrate, ali ne pretjerano. Da bi se održao taj cilj za koji se mučimo. I zato svima dajem podršku. Samo naprijed.

  • Maja Lolić

    Tek treba da krenem sa ovom dijetom, imam nekih 15 kg viška (ali samo po mom mišljenju jer drugi kažu da 10 maksimalno trebam skinuti). Zanima me nešto u vezi s ovim vitaminima: da li mogu uzimati neke multivitaminske tablete, da ne uzimam sve pojedinačno?

  • Teodora Dugić

    Dragi moji, ova dijeta nije bez ugljenih hidrata jer u svakom povrću imate određeni broj ugljenih hidrata, npr. šargarepa (100 g) ima 8 UH, tikvica – 2,5 itd. Predlažem vam sledeću dijetu, takođe sa ograničenim unosom ugljenih hidrata, tako što imate ograničen unos po gramima i danima. Navešću vam dozvoljen unos po danima: 25+50+100+15+150+0+neograničeno. Ponedeljak – unos 25 ugljenih hidrata, utorak -50 UH itd, subota – 0 UH, a nedelja – neograničen unos UH. Skinite sa Interneta koliko koja namirnica ima ugljenih hidrata i pridržavajte se toga.
    Probala sam i tvrdim da ima uspeha, cilj je skidanje masnih naslaga i 100% je uspešna, ali morate biti uporni i ne skida kilograme odmah, meni su posle 2 meseca rekli kako sam smršala (posle 5-7 nedelja je vidljivo mršavljenje). Možete jesti voće, mlečne proizvode, sve, ali ne smete prekoračiti dnevni unos UH, npr. 1 kifla ima 60-70 UH itd. Ja nisam jela hleb jer ga inače slabo jedem, ali povrće sve možete, čak sam i ponekad jela sladoled, ali samo nedeljom, kada imate neograničen unos UH. Jela sam meso, mada slabo, jer ga inače ne jedem… Obično za doručak uzmem kiselo mleko i dodam mleveni lan ili voće… ali držite se dnevnog unosa UH i ne brinite. Izbegavajte sokove, pivo, pice… Ovu dijetu sam držala na preporuku trenera iz teretane koji je i sam tako skinuo masne naslage (imao je 120 kg – dosta masti, a sada su to sve mišići i super izgleda), inače je dijeta za sve, mlađe, starije, žene, muškarce, ali poštujte unos UH po danima, ne više od dozvoljenog unosa u gramima. Meni je najteže bilo subotom, ali tada obično jedem nešto suhomesnato za doručak ili barena jaja, a tokom dana pečurke (nemaju nijedan UH), meso i dr. Nadam se da sam pomogla, pozdrav svima.

  • Đorđe Krstonosić

    Nikako mliječni proizvodi, i to treba dodat, jer ovo je keto dijeta.

  • Sonja Kokić

    Može li mi neko reći, molim vas, koliko na dan treba vežbati da bi se smršalo za dva meseca 20 kg, naravno, uz ovakvu ishranu? Hvala unapred!

  • Dinka Kehrli

    U početku mi je dobro krenulo. Skinula sam 5 kg u kratkom periodu. Ali sad stoji, ne miče se iako se pridržavam strogo. Znam lično osobu koja je držala tu dijetu i kaže kad kile stanu ili se čak povećaju, sutradan pojedite u toku dana 4 jabuke, pa sljedeći dan opet nastavite. Kile se počinju opet skidat. Eto, probat ću i to sutra pa vam javim reakciju za par dana. Odustati neću. Pozdrav svim debeljucama.

  • Aca -

    Da li neko zna da li je ova dijeta opasna ako se drži dve do tri nedelje? Pošto piše da je otežavajuća za bubrege.

  • Milena Kocić

    Ja držim ovu dijetu, od mlečnih proizvoda ništa, pa čak ni žvake, jer sadrže UH. Kažu da ako u početku unesemo gram UH, nećemo mršaviti. A za šargarepu ne znam, ja je nisam jela. Jela sam sve suhomesnato osim viršle, hleb nikakav, gricke, gazirano sem kisele vode, ajvar sam jela, jaja na sve načine i šumeće vitamine obavezno…

  • Milena Kocić

    Ja sam držala ovu dijetu i zadovoljna sam. Visoka sam 174, a bila sam teška 84 kg. Sad sam 75 za mesec dana. I idem dalje, srećno svima, dijeta je super.

  • Dinka Kehrli

    Evo, čitam šargarepa dozvoljena, a u komentarima ni slučajno. Kad kuvam lešo blitvu/špinat, začinjavam sa malo ulja i bijelog luka. Recite mi, molim vas, smije li se meso osim soli začinit i onim začinima za roštilj, jer puno je ukusnije. I što je sa faširanim mesom i kako bih ga koristila ako se smije? Pozdrav svima, Dince.

  • Dinka Kehrli

    Ja vam se opet javljam. Evo, držim ovu dijetu skoro 2 sedmice i skinula sam samo 3 kg. I to me je već porazilo jer, kako piše, trebalo je da ode više. Ne znam gdje griješim??? U povrće stavljam mrkvu, a ne znam smijem li jer negdje piše da je dozvoljeno, a negdje ne. I ujutro u kavu stavim samo mrvicu mljeka jer je drugačije ne mogu piti. A i to je na jednoj stranici pisalo da se smije. Limunadu pijem u toku dana zaslađenu asugrinom. Meso pečem na malo ulja, stavim začine za roštilj. Molim vas, pomozite mi, gdje griješim? Sad kad sam napokon odlučila, ne bih htjela da pravim greške, jer hoću do ljeta tih prokletih 40 kg viška skinuti. SOS.

  • Dinka Moretti

    Evo, i ja sam napokon odlučila i počinjem sa ovom dijetom. Čitala sam pisma drugih i oduševila sam se. Juče sam počela i jutros na vagi već je bilo 1 kg manje. O, bože, kad bi samo tako išlo dalje. Odlučila sam čvrsto i nadam se da ću u tome i ustrajati. Javljaću vam se i dalje, pogotovo ako budem imala kakvih pitanja. Možda ne bi bilo loše kad bi neko napisao što je i u koje vrijeme je jeo. Teško je skontat svaki dan što bi se pravilo za ručak. Pozdrav svima.

  • Jocka S.

    Pozdrav svima. Čitam vaše komentare i sve više imam želju da počnem od sutra sa ovom dijetom. Otkad znam za sebe, bila sam krupna i nema te dijete i tih preparata i tableta koje nisam probala, ali ništa. Imam 25 godina i oko 15 kg viška, kojih želim pod hitno da se rešim! Od danas krećem na ples… Eto, malo fizičke aktivnosti, ali mi treba podrška da opet ne odustanem:( Da li neko zna da li sme da se jede španat (bez zaprške)? Javljaću vam rezultate. Pozdrav.

  • Jox Bacić

    Da li se mogu grickati semenke ili suncokret? I da li se mogu jesti masline?

  • Vecika Varjačić

    Ćao, društvo. Ja sam prošlog leta držala ovu dijetu i mogu da vam kažem da sam prezadovoljna. Ne izbacuje se mnogo hrane što ne sme da se jede, a skinula sam 10 kg za mesec dana, žvake orbit smeju, ali pakovanje orbit bez šećera, a ako možete bez njih, još bolje… Od sutra planiram da počnem sa dijetom i stvarno je delotvorna. Pijte vitamine A, B, C, E, magnezijum i kalcijum obavezno da ne biste imali problema sa opadanjem kose.

  • Marko Petrović

    Ovo je čuvena Atkinsova dijeta, koja se zasniva samo na proteinima. Već sam nedelju dana na ovoj dijeti, prvih nedelju dana je dozvoljeno po 20 g ugljenih hidrata dnevno, svake naredne nedelje treba unositi za 3-4 g više ugljenih hidrata. Veoma je dobra, ali nije preterano zdrava, zbog nedostatka vitamina, koje možete nadoknaditi oligovitom ili ologogalom. Za nedelju dana sam smršao 4 kg, jer nisam gladovao, više šetnje i više vode i sve će biti super.

  • Sena Mahmutović

    Na dijeti sam već 2 sedmice, ne mogu reći da sam smršala, ali se osjećam lakše i po obimu struka i po stomaku koji je bio jako tvrd, a sada skroz mekan, mislim da uspijevam u dijeti. Meni i jeste cilj da smršam, ali zdravo, da to ne bude skidanje velikih kilograma a da tijelo i pored vježbi bude, prosto rečeno, ljigavo. Zato i vama kojima kilogrami idu sporo savjetujem da ne prekidate dijetu. Sretno nam svima!

  • Valentina Panajotović

    Ja sam smršala.

  • Goca R.

    Interesuje me da mi neko kaže da li u ovoj dijeti mogu da se jedu pečurke (i na koji način) i da li sme da se jede brokoli? A takođe, da li smem da zvaćem orbit?

  • N. R.

    Da dodam: to što su neke i smršale na ovom telesnom mučenju je zato što su izgubile dosta vode. Zato se i vratilo „salo“, odnosno voda. I kako možeš da skineš mast ako jedeš mast? Logika, anyone?!

  • N. R.

    Ova dijeta je ludilo mozga. Ne bih je preporučila nikome. Zdrav razum govori da su nam potrebni ugljeni hidrati. Ljudi, jedite puno voća i povrća, manje masti i proteina (tu ne mislim na meso i prerađevine, njih izbacite), izbacite slatkiše i prerađenu hranu i smršaćete, a uz to ćete se osećati bolje. Ne dozvolite da vas izmanipulišu ovako nezdravim savetima i dijetama. Samo ćete sebi naškoditi.

  • Arjen Miletić

    Ja sam u junu bila na ovoj dijeti, i uspjela sam da za mjesec dana skinem 10 kila. Bila sam oduševljena. Međutim, u zadnjih pola godine sam vratila te kile i dobila nove, pa se kanim već duže vrijeme da ponovno počnem. Nadam se da rezultat neće izostati, jer u teškoj sam depresiji kad se pogledam. Wish me luck!

  • Siniša Vlasković

    Iz iskustva. Za nedelju dana sigurno 5 kg se mršavi. Plus što nestaje stomak, i to baš vidno. Ali je potrebno strogo pridržavanje dijete.

  • Goca Vasić

    Ma izbaci mleko 🙂 Posle par dana se navikneš, ja sada više uopšte ne pijem kafu sa mlekom 🙂 Super je kada se rezultati vide.
    Ja krećem za neki dan, još nisam rešila tačno kada, ali moram, stvarno moram da se rešim još ovih nekoliko kg viška…

  • Sena Mahmutović

    Hvala vam na savjetu, i na podršci. Ja sam tek počela, nadam se da ću uspjeti. Pa makar se odrekla kafe s mlijekom. 🙂

  • Sandra Jovanović

    Ja ipak ne bih koristila mleko u prahu, ne volim ni ja kafu bez mleka, ali za cilj sve trpim 🙂 Javljajte kako vam ide, svima nam je potrebna podrška, a kad vidimo da nekom ide, onda je lakše 🙂 Ja sam za 5 dana lakša 4 kg.

  • Sena Mahmutović

    Molim vas da mi neko kaže mogu li koristiti mlijeko u prahu ili bjelilo za kafu na biljnoj bazi, bar tako piše na kutiji, jer bez kafe ne mogu, a bez mlijeka je ne volim piti. Molim vas da mi što prije javite, da se uzalud ne patim, a dijeta nije efikasna.

  • Goca Vasić

    Draga Sanja, ja te podržavam! A zašto bi se javljala tek kada uspeš? Daj da se dopisujemo, ostavljamo komentare, podržavamo jedni druge. Eto, ja sam tokom leta na dijeti bila 20 dana i za to vreme skinula 9 kg. Posle prešla na medicinsku, izdržala 10 dana, skinula 3 kg koji su mi se vratili nakon 6 meseci. Pre dve nedelje krenula kao opet na med, ali ne ide nikako, onda prošle nedelje krenem na neku 10% i strašno, izdržala 5 dana.
    Sada sam rešila nekoliko dana da odmorim mozak pa da krenem opet sa ovom dijetom.
    Meni je mnogo značila podrška, pa sam stalno čitala postove, ali malo ih ima, daj da pišemo. 🙂

  • Sanja Miljković

    Zdravo! Ja sam gojazna od malena, nikada nisam vodila računa o sebi, svakog dana sam jela za obrok više od pola hleba, a hrane vrlo malo. Kod mene je to što hleb i slatkiše razbijam, a ostalo veoma slabo. Godine su prolazile i ja se gojila mic po mic, i došla čak na 102 kg. Strašno, zar ne? Znam i ja, a imam samo 20 godina i 165 cm sam visoka. Počela sam sa ovom dijetom i mogu vam reći da sam zadovoljna, za 4 dana sam smanjila na 99 kg. Što se tiče vežbi, radim samo trbušnjake, ali počeću i sa šetnjom, jer trčati ne mogu, umorim se vrlo brzo 🙂 Tako da želim da vam kažem, budite uporni i ne odustajte. Važno je imati cilj i videćete rezultate, možda malo sporije, ali trud će se svakako isplatiti. Budite mi svi pozdravljeni, a ja vam se opet javljam kada budem dostigla svoj cilj i sišla sa ovih 99 kg na 70kg. 🙂

  • Sandra Jovanović

    Mene sad interesuje je l’ sme slanina da se jede. Ako neko zna, nek javi, negde sam pročitala da ima malo UH, ali ima ih malo i u jajima?

  • Sandra Jovanović

    Ja sam pre par godina bila na ovoj dijeti i smršala sam za 6 dana 5 kilograma. Tu sam stala jer mi je toliko bilo potrebno. Posle više nisam držala nikakve dijete i eto, nabacila sam tokom tih godina 10-ak kg viška. Juče sam počela opet i iznenadila se kada sam vidjela da mi već danas nedostaje 1 kg 🙂 Strogo se pridržavam i ne jedem ništa što je zabranjeno, zapravo, juče sam jela samo kuvana jaja, 2 kom, i oko 150 g suvog mesa.

  • Goca Vasić

    Ne znam da li ste još na dijeti, ali ja nisam pila cedevitu, mislim piše na njoj da ima UH. A što se tiče tih pašteta, šta znam, ako možete bez hleba, onda ok. Ali ipak to su prerađevine, bolje izbegavati. 🙂

  • Nataša Jelisavac

    Opet ja. Zaboravih da pitam da li mogu da se jedu pileće i riblje paštete?

  • Nataša Jelisavac

    Ja počinjem ovu dijetu, ali me zanima da li smem da pijem cedevitu mesto sokova i vode? Hvala.

  • Andrija Mne

    Ovo je super dijeta, držao sam je i za 32 dana skinuo sam 15 kilograma.

  • N. N.

    Rešila sam! 😀 Od sutra krećem na dijetu 😛

  • Čarna Živković

    Ova dijeta je super… 7 dana na dijeti i 6 kg manje. Super, još 16 kg i super, ako ovako nastave kilogrami da nestaju, otprilike za tri nedelje sam fit 😛
    Ali ja uz ovu dijetu pijem 5 puta dnevno caj kirkolina i dosta vode, oko 3-4 litre… jer na 25 kg ćovekove težine pije se 1 l. Tako da mi je super, nisam gladna, što mi je bitno 🙂
    Zanima me da li smem pečurke da spremam da jedem i je l’ sme bar crni hleb? 🙂

  • Jelena Živković

    Ja držim ovu dijetu 4 dana i smršala sam 3 kg. Zadovoljna sam, i što je najbitnije, nisam gladna 🙂
    Imala sam 83kg, sada imam 79 kg, a treba da skinem do 62kg… Što znači 17kg. Bila sam mršava pre trudnoće i u trudnoći, ali kada sam se porodila, mnogo brzo sam se ugojila. Sada moram da skidam višak, jer me kolena baš bole od težine… 🙂

  • Kosta Mihajilović

    Supa ne, voće ne! Žvake sam koristio. Dobra je dijeta. Za 20 dana 10 kg manje. 🙂

  • M. M.

    Interesuje me da li može da se jede voće, ima li neko iskustvo sa tim?

  • Ana Kirsten

    Zanima me od namirnica koje se smeju jesti koliko se može jesti?

  • N. N.

    Da li može da se jede supa? I da li mogu žvake, npr. orbit?

  • Ana Banana

    Danas mi je drugi dan dijete, juče sam pržila ajvar i jedno jaje, uz to sam jela i suvo meso, kiseo kupus i rasonicu. Danas sam pojela sardine i malo mesa. Da li sam pogrešila? 🙁

  • Donna Signorello

    Pozdrav. Da li je neko na ovoj dijeti, imala bih par pitanja? Hvala.

  • Vesna Jovanović

    Pozdrav! Evo mene opet. Posle dve nedelje 6 kg manje. Uopšte nije loše, jer bi to značilo, na mesečnom nivou, najmanje 12 kg manje, a možda i više, ali treba uzeti u obzir to da uvek ima malo zastoja prilikom skidanja kilaže i to da ja imam izvesne i godine kad se metabolizam već usporio. Organizam se očigledno navikao da kao energetski pokretač koristi masti umesto glukoze, tako da sam vratila onu svoju uobičajenu živost. Inače, ako ste zdravi, dijeta uopšte nije štetna i u prilog tome preporučujem svima koji planiraju da drže ovu dijetu, da na netu pročitaju tekst „Ishrana i laži o hrani – ketoza“.
    Upravo sam zahvaljujući tom tekstu shvatila koliko je naš organizam savršen, jer može da funkcioniše i na osnovu procesa koji se zove ketoza i korićenjem ugljenih hidrata kao pogonskog goriva, s tim što se uz ketozu mršavi, a uz UH goji i mora se brojati svaki zalogaj.

  • Onea Oke

    Samo da vas pitam koliko bodova nose kesteni i žitarice i integralni keks?

  • Stefan Kostić

    Pozdrav, danas sam rešio da počnem sa ovom dijetom. Pročitao sam šta može, šta ne, ali me zanima nekoliko stvari 🙂
    Npr: danas sam za doručak jeo 2 pržena jajeta, za ručak jedno pakovanje sardina sa crnim lukom i za večeru isto, a između obroka po jedan paradajz, je l’ to ok?
    I zanima me da li oslić fileti prženi škode dijeti?

  • Maja Nikolić

    Ja sam mesnom dijetom smršala 30 kg za 3 meseca, tj. držala sam dijetu 3 puta po 24 dana, i meni je odlična, svi koji je počnu važno je da se pridržavaju režima ishrane. Pozzz

  • Vesna Jovanović

    Pozdrav svima. Pročitala sam šta je napisano na forumu – tu se svašta sazna, jer je tekst dijete dosta šturo napisan. Vidim da dijeta daje različite rezultate, ali to zavisi od metabolizma svakog pojedinca i fizičke aktivnosti. Dijetu držim 3. dan i već imam 2 kg manje. Dosta inspirativno, iako to nije skinuto salo. Nemam glavobolje, nesvestice, vrtoglavice, ali tek sa ovom dijetom vidim koliko su uh bitni kao energetski pokretač. Nemam onu svoju uobičajenu živost. Nadam se da će se, kad počne da se topi salce, i to popraviti. Dijeta je, inače, vrlo komforna – nema gladovanja. Videćemo rezultate i koliko ću izdržati.

  • Kristian Ardeljan

    Počeo sam ovu dijetu pre dva dana. Po svemu što sam čuo o njoj, verujem u nju puno! Umesto standardnih vitamina uzimam oligovit jer sadrži neznatnu količinu UH, jedino me zanima da li je ok ako pojedem u toku dana nekada 150 g čajne kobasice, ili tako nečeg? Jedem ribu, belo meso, goveđe i svinjsko meso i pijem puno obične vode i ok sam, rezultate ćemo videti, ali čini mi se da ide dobro!

  • Jasminka Gavrić

    Počela sam ovu dijetu danas, interesuje me da li smijem da jedem biljni sir i pečurke. Da li je svako brašno zabranjeno? Može li neko da mi odgovori?

  • N. N.

    Naravno da nećete da smršate kad pola stvari koje ‘smeju’ da se jedu imaju ugljene hidrate:@
    Šargarepa, pre svega -.-
    Ja sam za mesec dana skinula 10 kg i ne planiram da stanem tu, ali savetujem svima da svaku od ovih stvari provere na netu, da ne pogreše u startu 🙂
    I da, kilogrami se skidaju postepeno, malo stane, pa se skida opet 😀

  • Ivana Nikodinović

    Pošto vidim da znate dosta o Atkinsovoj dijeti, htela bih nešto da pitam. Držim je već 10 dana i skinula sam onoliko kg koliko sam i htela. Da li postoji jo-jo efekat ako odmah nakon dijete počnem da unosim malo više ugljenih hidrata i da li se kilogrami brzo vraćaju? 🙂 Nisam sklona gojenju, pre Atkinsa sam jela sve i svašta, i po 4000 Kcal na dan, pa je malo počelo da se skuplja, morala sam da skinem taj višak.

  • Bojana R.

    Za 14 dana 2 kg manje, hm, da li je to normalno?! Naravno da nastavljam, ali mi je malo čudno.

  • Zvonchica Kaodajevazno

    Ej, ljudi… Ja sam već 10. dan na ovoj dijeti. Merila sam se posle nedelju dana i smršala sam bila 3,3 kg. Ok, prvih dana jeste teško, al’ sad uopšte ne osećam glad. Fazon: pojedem pola paradajza na dan. Jeste, imam vrtoglavice i bole me mišići, ali pijem vitamin C pa je to ublaženo.

  • Blaško Gregorčić

    Evo mojih rezultata. Za dva i po meseca smršao sam preko 20 kg i sad imam 109 kg. Imao sam, kada sam se izmerio, 129 kg i 600 g, i sad sam se merio, imam 109 kg, znači smršao sam 20 kg i 600 grama. Prezadovoljan sam i idem dalje, da smršam još minimum 10-15 kg. Moj savet je jedite što više povrća, mesa – sve vrste mesa, ribe i izbacite hleb, pice i kolače i mlečne proizvode i to je to; na primer: jedan dan ujutro doručak 3-4 pečena jaja, ručak – dve pečene krmenadle i večera – riba, tunjevina ili pečena riba, i to je to, to daje rezultate. Naravno, i svaki dan tablete: magnezijum, kalcijum, cink i vitamin C.

  • Senka R

    E sad, ne verujem baš da ćeš smršati baš 10 kg za 12 dana, jer za tako kratak period nisi ni nabacila taj višak 🙂 Držim ti palčeve! Ja sam za 21 dan smršala 9 kilograma i evo već dva meseca se nisam gojila, što me veoma raduje…

  • Zvončica K

    Evo ja imam 62,2 kg, a želim da imam 50, znači -12, znači 12 dana treba da je držim. Počinjem od subote, da iskoristim ova dva dana da se najedem, hahaha, pa ću vam javljati rezultate. Držite mi palčeve. Dobro, ajde, nema veze i ako smršam 9 za tih 12 dana.

  • Miljana Pilipović

    Je l mogu da jedem med? I kuvanje, na primer, slatki kupus, supu, punjenu papriku?

  • Ivana Savić

    @Milovan, Danilovgrad
    Za obroke biraš sam šta ćeš jesti, pretpostavljam da si već na stranici pročitao šta sme, a šta ne sme da se jede. Prema tome, jaja, meso, slanina, čvarci, riba, paradajz, paprika, luk, krastavac… Ma, da biraš, jedeš kada si gladan :))) Teško je prvih dana, ali onda kada primetiš da kazaljka na vagi silazi dole,,onda je sve lakše 🙂 Dijeta je efikasna, ali treba biti uporan 🙂 Od voća se NE SME NIŠTA jesti, znači, NE lubenicam dinja, višnja, trešnja, šljiva… Ljudi, pa valjda znate da to sadrži voćne šećere, koji su u ovoj dijeti strogo zabranjeni. Pa, neka ti je sa srećom, počni sa dijetom da ne završiš na Akademiji debelih :))) Pozdrav!

  • Milijana V.

    Ja sam za 10 dana smršala 6 kilograma i sledećih 7 dana je spalo još 2. Više nisam mogla da izdržim. Jela sam dva-tri puta dnevno i pila vitamine kada osetim glad, pošto su oni sa onim zaslađivačem i malo mi zavaraju stomak. A obično sam jela meso prženo na par kapi maslinovog ulja i dosta salate. A za doručak pržila jaja, slaninicu, tako nešto. Počela sam veoma loše da se osećam, pa sam prestala, ali probaću opet jer mi je potrebno još veoma malo 🙂
    Javljajte se povremeno sa rezultatom, tako je lakše! Ja sam svaki dan čitala komentare, tako sam dobijala neku želju, podršku…

  • Milovan Skendžić

    Kako se drži ova dijeta?
    Šta jesti za doručak, šta za ručak, šta za večeru? Je l’ to sam da odaberem šta da jedem?! Odgovorite neko, molim vas 😀

  • N. R.

    Pozdrav, da li mi neko može reći (od vas što ste za 10 dana izgubili 10 kg) koliko ste puta jeli na dan, koliki je razmak između obroka i kolike su količine hrane po obroku?
    I da li može lubenica ili dinja da se jede? Da li je multivitamin dovoljan da se unese količina vitamina… Hvala.

  • Madame Coco

    Smije li se jesti lubenica?

  • Ivana Savić

    Prvi put sam držala ovu dijetu 2007. god, posle prvog porođaja, smršala sam za četiri meseca 45 kg. Sada je držim drugi put (drugi porođaj) 🙂 i evo, već posle šest dana smršala sam 5 kg. Nastaviću, jer sam je već isprobala i super je, mada mislim da je ipak neophodno koristiti E-vitamin, kao i C-vitamin da bi svakodnevica bila lakša i da ne bi bilo neželjenih efekata. Pozdrav! :))) Javiću se za mesec dana da kažem kako napredujem 🙂

  • Gordana V.

    Ja sam za 10 dana smršala 6 kg, i bas se poznaje. E, prekršila sam dva dana zaredom i od danas nastavljam, nadam se da će opet biti rezultata, jer mi je otprilike još toliko potrebno. Znam da će sigurno stajati nekoliko dana i opet će posle da krene…

  • Ksenija Staletović

    Dve nedelje i stalo! Za sedam dana samo 1 kg manje, čak izgledam kao da sam sve vratila, a nisam prekršila ni zalogaj 😀 Neću ipak odustati. Da li se nekome dešavalo slično?

  • D. V.

    Ako prekršiš nešto, nastavi, naravno! Za sve je potrebna volja i upornost!

  • G. G.

    Može paradajz, a šumeće tablete obavezno! Na dijeti sam 10 dana i imam 6 kg manje. Već se primećuje 🙂

  • Ivana Marković

    Smije li se jesti paradajz i šumeće tablete vitamina C, dva dana sam tek na toj dijeti, i ako slučajno jednom pogrešiš, treba li je prekinuti, je l’ ima efekta nastaviti?

  • D. V.

    Ja sam za 3-4 dana smršala 3 kilograma. Ali evo danas mi je 7. dan i stojim u mestu. Nadam se da je to onaj period kada se organizam bori protiv mene, ali boriću se i ja protiv njega!

  • Dragana -

    Ok, hvala na preporuci, potražiću u apoteci kompleks vitamina A, E, C. Radije bih da ih uzmem u običnim tabletama, ako ne, poslužiće i šumeće, jer ne bih ponaosob kupila sve te vitamine i minerale u običnim dražejama – to ispadne po 5-6 komada dnevno, a ne bih da se predoziram :))

  • Ksenija Staletović

    Evo, da se javim sa svojim rezultatima :)) Osmi dan i 5 kg manje (ali dobro, tu ima bar 3-4 kg vode). Dobro se osećam, navikla sam se, nisam prekršila…

  • Slađana Mandić

    Zdravo svima, i ja krećem sa dijetom i znam da je jako uspešna. Za svaki uspeh je potrebna podrška. Ajde da je damo jedno drugima.

  • D. V.

    Ne znam za te tablete, ali tu je kompleks vitamina A, C, E bez šećera. Ima u svakoj apoteci, kao šumeće tablete.

  • Dragana -

    Iskreno, ova dijeta mi djeluje veoma primamljivo, a na drugoj strani plašim se mogućih neželjenih efekata u toku njenog sprovođenja. Ipak, odlučila sam da idem na rizik i da je probam držati makar nedelju dana. Ono što me zanima jeste to da li se u toku ove dijete mogu piti Oligovit tablete, u njihovom sastavu se nalaze svi ovdje navedeni vitamini i minerali koji se preporučuju, ali pored toga sadrze i gvožđe, a negdje sam pročitala da se ono ne smije konsumirati u ovoj dijeti?

  • Dragana Vasic

    Ja sam četiri dana na dijeti i već tri kilograma manje. Pijem po dva litra limunade dnevno. Super se osećam i nisam gladna. Volim meso i ovo mi je ok.

  • Ksenija Staletović

    Evo, treći dan i već 2 kg manje. Fali mi još 8 kg do moje idealne težine. Naravno, ta dva kilograma koje sam izgubila su voda, ali prema mojim iskustvima sa prethodnim dijetama pa i sa ovom, bilo mi je potrebno čak 6-7 dana da izbacim samo vodu iz organizma. Nadam se da će sad krenuti i mast da se topi! :)) Pitala bih samo da li imate problem sa nesanicom tokom ove dijete, ja uvek kada je držim, slabo spavam.

  • Dragana Bajuković

    Ja sam držala dijetu dve nedelje i skinula 4 kg, ali htela sam još da skinem, samo što nisam mogla da ne uzmem slatko, varala sam 🙁 E, sad me interesuje pošto je napomenuto u dijeti da ne smemo uzimati ništa od navedenog jer prestaje proces mršavljenja, da li da nastavim, tj. idem iz početka bez varanja ovog puta, ili jednostavno da prestanem jer neće biti korisna? Interesuje me hoće li biti korisna ako nastavim? A inače je super dijeta, samo treba biti karakter, a ne ko ja 🙂

  • Ana Janić

    Na dijeti sam 10 dana, nisam je ni jedan jedini put prekršila, i nisam smršala ni jedan jedini kilogram… Sem što sam non-stop gladna, ništa se ne događa…

  • Ksenija Staletović

    Čvrsto sam odlučila da danas krenem na ovu dijetu, imam trenutno 65,5 kg, cilj mi je 55-54 kg, koliko sam imala pre dve godine (u međuvremenu uništio me studentski život i ishrana). Nadam se da ću uspeti bez posledica po zdravlje i imunitet. Javljam se sa prvim rezultatima za 10 dana! 😀

  • Ksenija Marković

    Mislim da bi svi koji pljujete po dijeti trebalo da najpre pročitate knjigu i originalnu dijetu, pa da onda dajete komentare jer nemoguće je pasti u ketoacidozu, kada prva faza dijete treba da traje 2 nedelje, sa ograničenjem na 20 g UH, ne više, a onda se uvodi po 5 g UH nedeljno, što je druga faza, i tada se i dalje mršavi… i tako 4 nedelje. Onda se prelazi na 3. fazu, kada se uvodi 10 g UH nedeljno, i tada se prati kilaža; ukoliko počnete da se gojite, oduzmite 10 g UH od te nedelje i to je vaša granica. Eto, toliko od mene ukratko.

  • Nemanja Marković

    Treba mi da bih smršao.

  • Ljiljana Jović

    Ja sam u klimaksu. Pila sam razne lekove za mršavljenje i ne znam da li da probam ovu dijetu.

  • Nevena Vukelić

    Pozdrav svima, odmah bih na početku zamolila za podršku. Visoka sam 161 cm i imam 58 kg. Želim da imam 50. Danas mi se završava četvrti dan i ja slabo vidim rezultate, pijem po tri litre vode na dan, jedem samo meso, jaja i krastavce. Gde grešim? Mnogo sam razočarana.

  • Nataša Tadić

    Da li smiju da se jedu sjemenke suncokreta i bundeve?

  • Nataša Gubin

    Ja sam ovu dijetu držala par puta, i super je. Jela sam meso, uglavnom prženo na par kapi ulja, ili na roštilju, jaja svaki dan, nekad prženo, nekad kuvano, šunku, kuvala kupus sa šargarepom, i super je što se ne mora jesti u određeno vreme i tri puta, kao kod drugih dijeta; kad osetiš glad, pojedeš nešto, i više puta na dan. Pila sam limunadu sa veštačkim zaslađivačem, efekti su zaista sjajni, jeste teško u početku, najteže prvih par dana, jer organizam nije navikao na takvu ishranu, ali treba biti uporan. Nikad nisam imala nekih smetnji. Probajte, nećete se pokajati! Pozdrav svima!

  • Violeta Vesić

    Da li mogu tikvice uz ovu dijetu?

  • N. N.

    Ovu dijetu sam držao 2 puta po mjesec dana. Prvi put sam smršao 20 kg, a drugi put 11. Imao sam 101 kg, sad imam plocice 😛

  • Saška Raičević

    Alkohol ne sme da se konsumira. Može kafa i čajevi, ali bez šećera. Ja krećem od danas na ovu dijetu jer imam 15 kg viška, inače, već sam skinula za mesec dana 15 kg, ali drugom dijetom i pošto kažu da ako se jedna dijeta drži dugo da je manje efikasna… Počinjem sa ovom pa se javljam za 15 dana da podelim sa vama rezultate.

  • N. N.

    Je l’ iko od vas imao neku štetnu posledicu ove dijete?

  • Sandra Virag

    Pozdrav! Kada sam došla sa mora, imala sam 71 kg, a inače sam visoka 170 cm, preterano sam se ugojila. Pokušavala sam mesecima da skinem te kilograme, trčanje, dijete ovakve onakve, uspela sam da skinem i pre nekoliko dana kada sam se merila, imala sam 66. Videla sam ovu ishranu bez ugljenih hidrata i odlučila da je isprobam, posle samo dva dana ja sam imala 64 kg, da li je moguće da je efekat toliko dobar, ili su mi se creva iščistila pa sam zato lakša? Neko je napisao komentar da se ne sme jesti šargarepa, jer ima šećera u sebi, a gore u navedenom tekstu piše da se sme jesti šargarepa, da li bi neko bio toliko ljubazan da mi kaže da li se sme jesti ili ne? Jer sam je ja danas već jela :((( Hvala još jednom, pozdrav.

  • Marko Zlatanović

    A je l’ sme alkohol da se pije tokom dijete?

  • Kristina Drah

    Je l’ zna neko možda da l’ se sme jesti med?

  • Anamarija Cvetković

    Molim Vas neka mi neko kaže da li se mogu jesti tikvice? Hvala.

    • Anonimni

      Tikvica 100 g sadrzi Proteini: 1.2 g Ugljeni hidrati: 3.1 g Masti: 0.3 g

  • Sanja Koco

    Ja sam bila na ovoj dijeti nedavno i pokazala se efikasna. Nisam se vagala, al’ hlače za dva broja manje ipak su pokazale efikasnost. Istina da sam samo 10 dana bila na dijeti. Sad planiram ponovno, jer sam u prethodnom periodu baš mnogo konsumirala ugljikohidrate. Nadam se da ću izdržati duže i da će rezltat biti još bolji 😀 I vama koji držite dijetu držim palčeve da uspijete! Ljupca, zanima me šta inače jedeš, kako spravljaš hranu sebi?

  • Ljupca Radić

    Drugi put u životu sam na ovoj dijeti. Prvi put sam smršala 32 kg za dva meseca. Pridržavala sam se u potpunosti, možda i rigoroznije, stvarno je efikasna. Vremenom sam se opustila i počela u neograničenim količinama da konsumiram hranu, i to sve što ne treba. Dogurala sam na 100kg i već sam šest dana na dijeti, smršala sam 4 kg. Znam da je to samo voda iz organizma otišla, a polako kreće i salo da se topi. Samo napred i nikada nemojte da odustanete od svog cilja. Planiram opet da vratim svoju staru kilažu za dva meseca. Srećno!

  • Nataša Jevremović

    Najefikasnija dijeta koju sam probala i vrlo sam zadovoljna. Naime, za 25 dana sam skinula 17 kg i počela da dobijam nešto na težini nakon 3 godine. Nisam je držala neprekidno, već 3 dana, pa pauza od jednog dana, pa opet tako redom. Dan kada sam na pauzi uzimala sam samo po 1 namirnicu iz zabranjenog dela. Neko je pitao da li mogu masline. Da, naravno, bilo koje, sem onih punjenih bademom. Samo niko nije naglasio da se ova dijeta drži samo ako treba da se skine 10 kg i više, inace nije efikasna, tj. kg se onda brzo vraćaju.

  • Aleksandar Popović

    Pozz svima koliko vas ima… sashapop85@gmail.com, za sva pitanja vezano za skidanje kilograma bez jo-jo efekta pišite na moj mail. Pozdrav i hvala

  • Arjen 22

    Pozdrav svima, na ovoj dijeti sam već 7 dana i manji obim nogu i struka je primjetan. Nisam se vagala, ali imam uskoro namjeru. Sinoć samljela sudžuk i ajvara, nadam se da nisam pogrijesila jer na tegli ajvara piše da sadrži šećer. :/ Inače, nije mi bilo teško prethodnih sedam dana, lijepo sam kombinovala povrće i meso sa dosta čaja, limunade i vode.

  • Nikolina Magazin

    Ne razumem kako ne sme šargarepa ako je gore već pisalo da sme?

  • Jelena Nikolić

    Ova dijeta jeste efikasna, ali i opasna! Nagli gubitak preterane kilaže je smrt za organizam. U svoju ishranu uvedite što više voća i povrća, a smanjite testenite, brzu hranu, majonez, kečap, slatkiše, kao i kafu i čaj, zbog visokog procenata kofeina. Izbacite razne guste i gazirane sokove, bazirajte se više na vodu, limunadu, ceđenu pomorandžu… Jedite pomalo, a više puta dnevno. Čak dozvolite sebi parče čokolade u jutarnjim časovima, jer je neophodna za rad mozga. Velika je greška ljudi što smatraju da treba poslednji put jesti u 18 h. Greška ! Na taj način metabolizam se usporava. Tako da večerajte oko 20 h, upravo ovu proteinsku dijetu meso i salatu… 🙂

  • Igor Vuković

    Grašak i kukuruz imaju visok nivo ugljenih hidrata, a povrće su. Avokado i limun su voće, a praktično da i nemaju ugljenih hidrata. A najbitnije je ovo vezano za mlečne proizvode – sir, bilo koji, srpski beli ili kačkavalj, nema ugljenih hidrata, praktično nula. Jogurt ima veoma nizak procenat ugljenih hidrata, zapravo manje od jaja, koja su glavna ishrana u dijetama bez ugljenih hidrata, pored mesa. Dakle – jogurt i sireve smete da jedete jer ne sadrže ugljene hidrate. Inače, ovakva vrsta dijete se naziva – ketonska dijeta.

  • Dušan Tapić

    Ljudi, ja imam kera koji neće da jede hleba, takođe, imam mačku koja neće da jede hleba. E, pa nisu pas i mačka pametniji od mene. Neću ni ja da jedem hleba i smršaću ne znam kol’ko, al’ znam da je jedan moj kolega iz preduzeća smršao 18 kg za 3 meseca, isto je izbacio hleb, ali je jeo sve normalno zaprženo i sve što mu se htelo. Hteo sam da kažem da moj ker i mačka ne jedu hleb, a imaju savršenu liniju, pa i drugima da poručim ko ovo čita, kad izbacite hleb iz jelovnika, nemate kaloriju koja goji, zato slobodno jedite sve osim hleba i testa, primetićete kako vam se širi garderoba, tj. sužava se telo i mršavite. Pozdrav, puno sreće sa dijetom.

  • Jelena Marić

    Držala sam ovu dijetu pre 4 godine i oslabila za 2 meseca skoro 20 kg. Dijeta je fenomenalna! Naravno, pored pridržavanja režima ishrane, potrebna je i fizička aktivnost. Pošto sam tada imala oko 90 kg, moja kondicija je bila obična nula! Da trčim nisam mogla, ali sam mogla da pešaćim. Svakoga dana sam prelazila po 4-5 km, najpre sam samo hodala, zatim brzo hodala i 20. dana sam već počela da lagano trčkaram! Verujte da je moguće skinuti toliko kilograma za tako kratko vreme! Jela sam razne salame, kupus, sve vrste mesa i ribe, pržena jaja, tikvice, pila dosta limunade – oko 4 limuna u 2 l vode svakoga dana, ajvare, kisele krastavčiće, pečurke, ribu… Imala sam problema prvih par dana sa vrtoglavicom, dok se organizam nije navikao, a posle je bilo sve ok! Slobodno ‘uletite’ u sve to! Bićete presrećni kada već posle 10 dana vidite kako vam se oko nogu motaju farmerice koje ste pre samo 10 dana jedva zakopčavali i koje su vam stajale tako samo što ne puknu! :)) Hrabro napred. Ponavljam da je odlična dijeta! Ljubim sve buce!

  • student 1 Tričković

    Zanima me da li smeju kokice da se konsumiraju i cedevita, kao i orbit žvake. Poz.

  • Vanja :*

    Možeš za doručak da pojedeš 2 jaja sa malo slanine, za ručak pojedi neko prženo meso ili ribu (možeš i tunjevinu), a za večeru pojedi nekoliko kriški pršuta… Imaš mnogo recepata na internetu pa potraži. Ja sam na ovoj dijeti već 5 dana i smršala sam 3 kg, zadovoljna sam.

  • Milutin Milojević

    Šta treba da jedem za doručak, a šta za ručak i večeru, je l’ može neko da mi objasni?

  • N. N.

    Ćao svima. Čula sam za ovu djetu i čini mi se u redu. Želim da počnem od sutra, ali ja baš i nisam jakog karaktera kad su dijete u pitanju, ali sad sam stvarno odlučila da želim smršati. Molim vas, ohrabrite me. :**

  • Ivana Muratović

    Počela sam da držim ovu dijetu pre dva dana, u toku dana ne osećam glad, ali naveče od nervoze samo bih nešto grickala iz navike. Zamolila bih vas koji je držite da mi pomognete odgovorom. Da li sme da se jede čajna, salama, kupovni pršut, i koliko sme da se koristi ulje pri prženju. Unapred zahvalna. Pozdrav.

  • Simonida Timotić

    Pečurke smeju da se jedu.

  • Simonida Timotić

    Ovo mi je 4. dan na ovoj dijeti, a za prethodna 3 dana sam smršala 2 kg. Osećam se veoma loše, malaksalo, muka mi je i vrti mi se u glavi. Pridržavam se svega, pijem vitamine. Glava me takođe boli. Shvatam da ova dijeta nije nimalo zdrava zato bi joj bilo bolje da uspe.

  • Jovana Stojković

    Ljudi, je l’ ima nekoga ovde? Četiri dana sam na dijeti! Nisam merila kilograme, ali vidim da sam smršala bar nekoliko kilograma! Zanima me je l’ mogu pečurke da se jedu? Ima li neko iskustva?

  • Jovana Jović

    Danas počinjem sa dijetom. Trebalo bi da skinem 10-12 kg i mislim da mi neće biti problem da izdržim. Imam jedno pitanje – da li mogu da koristim alevu papriku? Npr. u mleveno meso stavljam alevu papriku i tako pečem na roštilju. Da li to može? I da li mogu pečurke? Pozz.

  • Mili Mijatović

    Ja sam trenutno na Atkinsu, i svima koji bi je držali ili drže preporučujem da se bolje informišu o ovoj dijeti. Sve verzije Atkins dijete na netu su skraćene verzije i nimalo objašnjene.

  • Aleksandra P

    Evo i mene. Od danas sam na dijeti, ali osećam da će mi biti lakše, pošto imam podršku, moja drugarica kreće sa mnom. Malo smo uplašene zbog negativnih komentara, ali se nadamo najboljem. Obe imamo po 15 godina, ali imamo višak kilograma. Obaveštavaćemo vas povremeno. Želimo uspeh svim početnicima, kao i onima koji je već uveliko drže. Ne posustajte kad zagusti, borite se do kraja. Vredi pokušati. Veliki pozdrav svima 🙂

  • Jelena Vulićević

    Ako pogledate tabele, videćete da povrće sadrži i ugljene hidrate, tako da mi je besmisleno upozorenje:“ako samo pojedete mrvicu hleba ili već čega, ništa od rezultata“.

  • Nemanja Jovan

    Ovaj tekst je ekstremnija verzija one prave ravnomerne i uravnotežene stvari, dijete Atkinsona. Ja pratim ono po sajtu i za 14 dana imam 8 kg manje. Zadovoljan sam, ne mogu se rezultati postići preko noći. Stoga, strpljenja, želje i volje – sve se može : )

  • Vesna Stojanović

    Ne razumem o kakvim je bodovima reč. Gde se nalazi ta tabela?

  • Divna Marić

    Da li se smiju jesti kokice?

  • Jasmin Tulović

    Počeo sam danas sa ovom dijetom. Zanima me samo da li će biti učinkovita jer pijem tablete za jačanje kose i noktiju Merz special drazeje, dodatak prehrani sa vitaminima, ali sadrži saharozu i ostale sastojke? Hvala.

  • Milica Topiširović

    Imam jedno pitanje: čak i ako dijeta loše ide, opet ćeš da smršaš barem malo, zar ne?

  • Tatjana Bošnjak

    Da li mogu da koristim vitamine oligovit dok sam na dijeti pošto piše da imaju malo ugljenih hidrata? Tek sam 4 dana na dijeti, a već se primjećuje razlika. Ako neko zna za ovo, nek mi odgovori da li da pijem ili ne. Čekam odgovor. Hvala puno.

  • Olja Beba

    Prošle godine sam držala ovu dijetu (inače, prva dijeta u mom životu 🙂 ). Držala sam je samo 8 dana i odlepila. Ni gram nisam skinula, nisam imala strpljenja da čekam još, jer sam, naravno, u poslednjem momentu pred more krenula da je držim. Nakon što sam prestala sa njom, već treći dan sam bila lakša 4 kg, a počela sam da jedem normalno, čak i previše (sladoledi, grickalice, brza hrana i to) jer sam se uželela svega za samo tih 8 dana. 10 dana nakon dijete, kad sam stala na vagu, bila sam lakša 7 kg, koji se 5 meseci nisu vraćali… Izgleda da sam imala sreće 🙂 Ponovo je držim, drugi dan mi je i već gledam kako ću sa mosta da se bacim. Izdržaću, valjda, 14 dana. No, što se tiče nebuloza da ne mogu da se jedu šargarepe, mesni narezak i nescafe classic, nemam komentar! Svašta. Savet: ukoliko želite da ubrzate gubitak kilograma uz ovu dijetu, jednom dnevno posle nekog većeg obroka pijte čaj „mešavina čaja dr Josif Pančić“. Kad ga pijem i bez dijete, imam super rezultate. 🙂

  • Goca R.

    Da li neko zna da li smem da pijem kapsule zelenog čaja, jer na kutiji piše da ima ugljenih hidrata u njima? Ja mislim da je to beznačajno.

  • Goca R.

    Evo i mene. Od sutra krećem sa dijetom i nadam se da ću od vas dobijati neke korisne savete. Inače, ja sam ovu dijetu držala pre godinu i po dana i za 3 meseca sam skinula 16 kg, ali, nažalost, sada se to vratilo. Nadam se da ću i sada imati uspeha. I mene zanima da li mogu da koristim orbit žvake?

  • Željko Sofijanić

    Ova dijeta je savršena. Ne bih uopšte prihvatao opciju da se izbacuju ugljeni hidrati. U tabeli jasno piše koliko svaka namirnica nosi bodova. Tako da je dovoljno da se pridržavate dnevno maksimalno 40 bodova i neće biti nikakvih neželjenih posledica. Naravno, na ovakav način se ne može smršati 10 kg mesečno ili više, ali je bitno da se zdravo gube kilogrami. Ja sam na ovaj način za 6 meseci skinuo 21 kg i nikad mi se nije povratila kilaža. Kad vidim nekad da preteram, ja se umerenije hranim, i to je to. Po svim pravilima najbolja dijeta je kada se gubi mesečno 3-4 kg, ne više, i to je sasvim OK. Ko želi da preko noći postane maneken, trebalo je o tome da vodi računa mnogo ranije. Ja sam konkretno imao problema sa povišenim trigliceridima, ali posle ovakvog načina ishrane svi rezultati su mu perfektni. Još jedna važna napomena: ni sami nećete biti svesni da posle početnog nesnalaženja sa bodovima, vrlo brzo uđete u fazon i nemate potrebe da gledate u listu koliko šta nosi bodova. Sami sebe regulišete, i to vam stoji u podsvesti, automatizovano se hranite. Evo, npr. ja, i dan-danas, iako nisam na dijeti doslovno, uvek vodim računa da ne pređem nekih 60 bodova dnevno. I to mi se dešava nesvesno. I super je to. Zato, svima iskreno preporučujem ovu dijetu. malo je na početku komplikovano dok ne pokapirate bodove, ali vrlo brzo se čovek navikne i ova dijeta postane deo života.
    Samo napred i ne posustajte, jer kome je normalno da pojede celu kutiju sladoleda danas i da misli da je to OK? A meni se i to dešavalo. Danas jedem sve što poželim, samo što vodim računa da ne preteram. U umerenosti je takođe fora. Hrabrim sve, i koji nemaju problema sa kilogramima, da se pridržavaju ovog načina ishrane, jer ja se osećam perfektno. I pre svega zdravo, po svim parametrima. Zaboravio sam da kažem da sam dijetu držao 2006. godine. Pozdrav svima!

  • Marijana Paunović

    Mislim da u orbit bombonama ima ugljenih hidrata, pročitaj na kutiji. Ali, ako je tvoja rođaka smršala 16 kg sa njima, onda i nije loše, sad i mene zanima. Npr. u nekom suhomesnatom ima malo ugljenih hidrata pa se mršavi. Možda može, ali u manjim količinama. Nisam sigurna.

  • Jelena Bajić

    Orbit žvake ne zvaćem jer mi podstiču glad u ovoj dijeti. Moja sesta je sad završila sa dijetom i za četiri nedelje skinula 16 kilograma, ali kad joj se jelo nešto slatko, uzimala je orbit bombone. Uzimam ih i ja, ali se bojim da nije to ona mrva ugljenog hidrata koja mi smanjuje topljenje sala. Orbit bombone ili ne? Pomozite mi!

  • Jovica Petaković

    Pozdrav svima. Ja sam se načitao svega, svakakvih dijeta i gluposti. Svaka ima svoje prednosti i mane i u svakoj treba istrajati. Pošto sam sa područja gde je meso glavna hrana, mislim da mi ova dijeta neće teško pasti 🙂 Stoga se odlučujem da probam. Od sutra krećem. Trenutno imam 120 kg! Kad bude krenulo dole, javiću vam :)))

  • Tatjana Marković

    E, ovo je ok dijeta, nema gladovanja. Ja sam je probala i za 40 dana skinula 10 kg bez ikakvih nuspojava. Zato, ko želi da smrša, samo naprijed!

  • Marijana Paunović

    Minja, normalno je. U početku se skida brzo pa stane jedan period i onda ide sporije, ali skida se polako. Tako sam se i ja razočarala, mislila sam da mi se vaga pokvarila :))) Samo napred, nemoj da prestaješ, ide leto :))

  • Minja Milanović

    Meni je danas petnaesti dan kako držim dijetu i skinula sam par kilograma. Već nekoliko dana vaga mi pokazuje isti broj kg. Polako gubim nadu da ću smršati ovom dijetom. Da li je to normalno?

  • Monika Monikova

    Hvala, Aleksandra Jovanović. Nadam se da si u pravo, uzdražaću do kraja, nisam ništa prekršila do sada, nisam ništa jela što se ne treba jesti pa nadam se da će biti tako. Je l’ možeš da mi kažeš kako po dietu da ostanem na isto, da ne se zdebelam? Treba da napravam 10 dena pauza od dietava oti odam na ekskurzija od školo pa ako imaš neki sovet, hvala 🙂

  • Marijana Paunović

    Aleksandra, samo napred i treba da brinemo o izgledu jer se tada bolje osećamo. Ja vas sve podržavam, samo napred! Dijeta je uspešna. Malo je teška, ali vredi se malo žrtvovati. Eto mene od sutra, i ja krećem ponovo. Srećno i samo napred!

  • Aleksandra Jovanović

    Monika, nemoj da se obeshrabruješ. Opet kažem, s obzirom na to da ti treba samo 5 kg da oslabiš, verovatno će taj proces trajati duže nego meni, ali kad meni bude ostalo samo 5 kg, i meni će biti kao tebi. Istraj u nameri. Meni se dijeta jako sviđa, nikakvih zdravstvenih problema nemam zbog nje, uzimam vitamine i klopam ono što smem, što ne smem ide u WC šolju. Pojačaj malo fizičku aktivnost i masiraj problematične delove gde imaš salceta da bi ga malo stimulisala. Ne može da neće, strpi se par dana i mora da krene, ne brini. Samo nemoj da kršiš pravila i da jedeš krišom od sebe, tako sam ja kad sam bila mlađa radila, pa kažem dijeta ne valja. Ali ti dijetu držiš zbog sebe, ne zbog drugih. To je to, javi se kako napreduješ, a ja sam tu da te malo ohrabrim da istraješ, ali mi trebaju i vaši pozitivni rezultati da biste i vi mene ohrabrili jer i meni je teško, ali kad se mora – mora se.

  • Aleksandra Jovanović

    Evo i mene, nisam bila u prilici da vam pišem dosad. Meni je danas 14. dan i sjajno se osećam. Prezadovoljna sam, 6 kg manje s tim što sam jedno 4 dana stajala na istoj kilaži. To ne sme da vas obeshrabri jer svaki organizam ima tu fazu kada se bori protiv vas i ćuti jedan period i čeka da mu date hranu koju traži. Ja sam izdržala i od juče je posustao i počeo da glocka salce. Opet kažem da je meni verovatno teže da skidam kilograme jer je ovih 15 kilograma što mi je ostalo staro salo, imam ga već par godina. Letos sam imala 96 pa sam skinula na 80, celu zimu klopala i ugojila se 2 kg i pre 14 dana krenula sa ovom dijetom i imam 76. E, ali bilo mi je lakše, tj. lakše su mi se topili kilogrami od 96 do 80 nego ovo sad jer je onih 16 kg bilo mlado salce, a ovo što je preostalo je fuj, ali šta ću mu ja, moraće i ono da ode. Još jedno 2-3 meseca, ne bi trebalo duže da traje proces.
    Što se tiče koka-kole i toga da slabo jedeš, to sigurno nije tako, jer moraš krenuti od toga da sam sebi priznaš da jedeš dosta. Ne možeš slabo da jedeš, a da imaš veći višak. Koka-kolu svedi na minimum, nakon dijete izbaci hleb, slatkiše i što manje skroba da unosiš, i nećeš imati problema nakon dijete. Izbaci i kasnu večeru. A svaka dijeta, ne samo ova, iziskuje istrajnost i upornost kao i u sportu i uopšte u životu. Ja se nadam da ćeš istrajati, držim ti fige.

  • Monika Monikova

    Ma daj, ja držam dietava 13 dena i sum oslabena 2-3 kg, ali ne salo 🙁 Pomozite mi, pišete mi nešto kako da ubrzam proces na mršavljenje 🙁 Mi treba ne li i salatite imaat ugljeni hidrati? Ako treba, i niv nema da gi jadam, samo meso ke jadam za da oslabam. Barem 5 kg mi treba, ništa više. Pozdrav :((

  • Milan Žestić

    Hteo bih da probam ovu dijetu, pa me zanima nekoliko stvari. Imam 85 kg i 18 godina i hteo bih barem 10 kila manje. Slabo jedem, ali pijem dnevno 1l koka-kole i mislim da mi se to najviše odražava na kilažu. Kada bih držao ovu dijetu i pridržavao se njenih pravila, i npr. smršam tih 10 kg i prestanem sa dijetom sa -10kg, i počnem da jedem sve što sam jeo sa 85 kg, a da koka-kolu počnem da pijem u malim količinama, hoće li se kilogrami vratiti? Naravno, igram fudbal, košarku…

  • Alala Lala

    Stvarno ne mogu živjeti na jajima i mesu 2 sedmice, to mi je preradikalno i znam da ću tako samo završiti za stolom punim slatkiša:)). Kad smo već kod Atkinsa, po pravoj Atkinsovoj dijeti u prve dvije sedmice je dozvoljeno unositi 15-20 grama UH dnevno, što pored jaja, ribe i mesa, uključuje i povrće, bistru supu, pa čak i male količine sira. To sve stoji na njihovoj oficijelnoj stranici. Mislim da je pouzdanija od foruma, jer, evo, očito svako ima drugačija iskustva. Pozz.;))

  • Aleksandra Jovanović

    Hej, hej, nema na čemu. Sjajno, samo tako nastavi, samo što bih ti ja savetovala da prve dve nedelje izbaciš skroz ugljene hidrate, što znači nikakve salate, samo meso, riba i jaja sa začinima – osim onih koji imaju UH. Potraži malo po internetu naše forume – Atkins dijeta, da bi shvatila suštinu ove dijete i obavezno uzimaj vitamine i minerale. Ja pijem šumeće tablete, amino acid suplement – 24 aminokiseline i planiram da uzmem oligovit i sjajno se osećam. Ima onih koji su i narušili svoje zdravlje, ali ako se pridržavaš pravila i ako si u potpunosti zdrava, onda ne bi trebalo da imaš problema. Kao i svaka dijeta, i ona može da se odrazi loše na zdravlje, to je činjenica, ali smatram da mi za 2 meseca sa smanjenim unosom ugljenih hidrata neće biti ništa jer unosiš i meso i ribu i jaja, i nakon dve nedelje uvodiš i povrće pa kad sagledaš, to ništa nije nezdravo, već i te kako dobro. Ne isključuješ potpuno unos ugljenih hidrata jer ih imaš u svemu, samo redukuješ količinu unosa. Čovek dnevno unese do 300 g UH, a ovom dijetom prve dve nedelje uzimaš do 5 g UH, a onda svake naredne povećavaš za po 5 g dok ne stigneš na 50-60 g unosa dnevno i onda taj unos održavaš tokom života, i nema šanse za jo-jo efekat. Potraži malo, ima foruma gde su to mnogo lepo objasnili. Ajde, držim nam fige da istrajemo.

  • Alala Lala

    Hej, hej! Hvala puno na dobrim željama. :)) Uglavnom, na dijeti sam tek 3. dan i već imam 2,5 kg manje. Još ne mogu da verujem. Moram priznati da je lakše nego što sam mislila. Za doručak jedem 2 tvrdo kuvana jaja, za užinu 2 tanjura bistre supe, za ručak pileće filete sa velikim količinama salate, a ako navečer osjetim glad, grickam mrkvu ili brokulu. Cijeli dan sam sita i nema brojanja kalorija i vaganja hrane. :))

  • Aleksandra Jovanović

    Drago mi je da nisam sama u ovome. Dobro došla i želim ti puno uspeha, mada mislim da ti nemaš mnogo viška, bar po meni. Doduše, ja ipak volim da me malo ostane, he he. No, okači po koju porukicu kako ti ide, koliko gubiš nedeljno itd. Samo vodi računa ako kuvaš za svoje da ne lizneš nešto što ne smeš, jer sam ja za ova četiri dana bar 10 puta ispirala usta vodom. Prosto navika, ali kad liznem i osetim lepo u ustima, ja se setim da je to lepo i zabranjeno pa brže pod tuš. A što se tiče raznolikosti komenatara, to je normalno, svaki organizam je za sebe pa ljudi drugačije reaguju na dijete, nekom uspe jedna, a nekom druga, ali ne možeš da znaš ako ne probaš. Da, uzimaj vitamine obavezno, da bi ti organizam bio u formi. Toliko zasad. Veliki pozdrav.

  • Alala Lala

    Stvarno čovek ne zna šta da misli o ovoj dijeti, toliko je oprečnih komentara. U svakom slučaju, zvuči primamljivo. Ja sam visoka 179 cm, imam 74 kg, cilj mi je 60 kg. Sutra počinjem pa ću da javim rezultate. 🙂

  • Aleksandra Jovanović

    Mislim da je bespotrebno brojati kalorije pošto u prvoj nedelji uzimaš meso, ribu, jaja bez ičega, tako da ne možeš bog zna koliko pojesti, a u tim namirnicama i nemaš mnogo kalorija. Moj savet ti je: pusti kalorije i drži se ovog režima. Meni je danas treći dan i dva kilograma manje. Tih dva kilograma nije salo, ali je ipak manje i to ti daje dodatni podstrek da istraješ, bar meni. Da se ne lažemo, teško jeste, ali sa jakom voljom iskušenje može da se izdrži. S obzirom na to da sam prošle godine imala povišen holesterol i iz tog razloga morala da izmenim način ishrane, što je podrazumevalo izbacivanje belog hleba, suhomesnatih proizvoda, jaja, mlečnih proizvoda i drugog, i za dva meseca sama skinula 16 kilograma, mislim da nema razloga da ova dijeta ne da rezultate. Ja ću da istrajem i iskreno bih volela da se međusobom ovde i bodrimo.

  • Monika Krstić

    Da li treba da brojimo kalorije? Ako unesete više nego što trošite, započinje debljanje. 🙁

  • Aleksandra Jovanović

    Sonja, interesuje me da li još uvek držiš dijetu i da li si uspela da izdržiš 2 nedelje na ribi, mesu i jajima. Kako se tvoj organizam ponašao za to vreme? Meni je tek drugi dan i užasno sam gladna mada sam se i ja nešto razmišljala da jedem 2 nedelje samo meso, jaja i ribu iako sam vrlo nekreativna što se tiče ribe. Videćemo; kad se mora, mora se. Nakon te dve nedelje bih postepeno uvodila povrće. Ako ima vas koji držite ili biste držali ovu dijetu, priključite se. Podrška i razmena utisaka dobro dođe, a uspeh svakog od nas samo će nas terati da istrajemo i stignemo do cilja.

  • Aleksandra Jovanović

    Nadam se da ćemo se uzajamno pomagati i bodriti jedni druge, jer dijeta kao i svaka druga iziskuje podršku.

  • Aleksandra Jovanović

    Rešila sam da od danas krenem sa dijetom. Nadam se da ću istrajati.

  • P. Petronijević

    Totalno sam zbunjena. Neko hvali dijetu, a neko je napada. Ja sam počela u ponedeljak mada se sad kajem. Čini mi se da niti je zdrava niti efikasna. Stalno sam žedna i sva sam naduvena od tečnosti, a plus imam kilo više, a ne manje.

  • Sonja Karan

    Ja sam na dijeti 4 dana i već imam 2 kg manje. Zanima me da li je bit dijete držati unos UH na 0 ili je dozvoljeno do 20 g dnevno? Npr. u slanini ima 0,5g/100g, a ona je na listi dozvoljenih namirnica. Ja želim da prve dvije sedmice izdržim na mesu, ribi i jajima pa tek onda lagano da uvodim povrće.

  • Tijana Cacić

    Da li smeju žvake?

  • Marijana Paunović

    Supa može, ali bez rezanaca. Možeš da skuvaš piletinu, propržiš luk i šargarepu staviš piletinu, dodaš vode i skuvaš, posoliš, pobiberiš i nije tako loše. Na kraju dodaj umućeno jaje u supu, a što se tiče cvekle, može da se jede slobodno. Srećno.

  • Violeta Đorđević

    Mislim da ne treba da se jede supa. Da li smemo da jedemo cveklu iz tegle?

  • Tijana Cacić

    Da li može da se jede supa? Odgovorite, molim vas! 😀

  • Violeta Đorđević

    Meni je danas 20. dan i smršala sam 7 kg. Prezadovoljna sam.

  • Sandra Knežević

    Ja sam ovu dijetu držala 4 puta, i svaki put sam već prve nedelje mršavila 5 kg. Za doručak sam pored tih jaja, šunke i sardine pržila papriku i jaja, ali sam jela i sir i pila mleko. Prvi put sam za 15 dana smršala 12 kg, a poslednji put za 10 dana 5 kg, samo treba piti puno vode, jer je previše proteina loše za bubrege. Srećno.

  • Jovana Mišić

    Da li su dozvoljene neke vrste sokova u ovoj dijeti?

  • Marijana Paunović

    Ne sme tikva nikako – ima skroba.

  • Ana Ilić

    Zdravo svima. Počela sam ovu dijetu, evo 8 dana, skinula sam 2,5 kg. Može li neko da mi kaže da li sme da se jede tikva. Srećno svima, a dijeta jeste efikasna sa malo strpljenja.

  • Zorica Marković

    Kako ne sme šargarepa kad piše da je dozvoljeno?

  • Saša Grebenar

    Ljudi, ovo je najbolja dijeta na svetu! Ja sam je držao 3 puta do sada, prvi put sam skinuo za 2 meseca 27 kg, drugi put kada sam je držao, skinuo 22 kg za 3 meseca i sada je držim treći put. Od 19. maja skinuo sam 34 kg. Počeo sam da jedem sve sem hleba, to jest jedem sve što u sebi nema brašno i ne dobijam na kilaži uopšte već 2,5 meseca. Verujte da ova dijeta uspeva, samo mora da se strogo vodi računa da ne unesete ugljeni hidrat! Moraju da se unose vitamini jer strašno opada imunitet. Ako neko želi neko objašnjenje, neka pita, ja sam doktorirao ovu dijetu. Srećno! Probajte i uspećete!

  • Jelena Krtinić

    Ja sam odlučila da probam sa ovom dijetom pa me zanima može li se posle te čorbe pojesti npr. sardina i salata?! I da li je određena kolicina koja se sme pojesti? Hvala unapred! 🙂

  • Nemanja Vučković

    Drugi put vec držim ovu dijetu. Prošle godine sam za 12 dana skinuo 10 kg. Za godinu dana sam vratio 6 kg, i to tek u poslednja dva meseca, jer sam se bas otrgao kontroli. Opet sam na istoj dijeti i za 4 dana sam vec skinuo 4 kg. Najvažnije u vezi sa ovom dijetom je da se ona drzi MAKSIMALNO 3 NEDELJE. Nikako više od toga. Sve preko toga može da dovede do pogoršavanja zdravstvenog stanja, jer organizmu su za pravilno funkcionisanje potrebni ugljeni hidrati. Zato nakon dijete lagano uvođenje hidrata i nema problema.

  • Ankica Mihajlović

    Posle porođaja sa četvrtim detetom, nisam mogla samu sebe da pogledam u ogledalo, svi su me zadirkivali da nije slučajno doktor zaboravio da izvadi još jednu bebu. Letos smo bili na moru, osećala sam se više nego neprijatno, iako mom mužu nije uopšte smetalo. Ja sam navikla da budem mršavica. Sve to me je nateralo da počnem sa dijetom. Ne mogu da kažem da sam probala sve dijete, ali sam tražila po internetu onu koja bi mi najbolje odgovarala. I, eto, tako sam odlučila da probam sa ovom. Evo, već 8 dana guram, ne znam koliko sam smršala, ali osećam se mnogo bolje. Naslage sa stomaka i butina se polagano tope, već moram u kupovinu novih pantalona. Grizni mi je bio 4. dan, ali sam pojela jednu malu kriškicu jabuke. Inače, veoma su bitni vitamini, ja ih uzimam redovno, i to one A-Z. E, sad me interesuje da li bih mogla ovu dijetu da kombinujem sa kupus dijetom. I ne znam da li smem pržiti na ulju, i na kom ulju je najbolje spremati u toku ove dijete.

  • Miladin Pop

    Držim ovu dijetu 31 dan i izgubio sam 15 kilograma. Samo treba biti strpljiv i uporan. Muškarci lakše gube kilograme nego žene, ja sam za prvih 7 dana izgubio 7 kilograma.

  • Ljjubica Hopič

    Ovo je jedina dijeta koja uvek pali. Moj organizam je takav da u prvoj nedelji skinem najviše, što mi da i dodatni motiv za nastavak dijete. Moja sestra kaže da je tek polovinom druge nedelje počela da skida kg. Međuti, ovu dijetu NIJE PREPORUČLJIVO držati duže od tri nedelje. Ono što sam imala problem – kilograi se brzo vrate.

  • Davor Kovačević

    Planiram da počnem sa ovom dijetom, može li neko da mi kaze da li se pije vino, pivo ili viski ili nešto alkoholno i mogu li neki sosovi za meso na roštilju da se koriste? Hvala

  • Sabina Sabanović

    Na ovoj sam dijeti 2 mjeseca, izgubila sam 25 kg. a želja mi je još 5 kg, mada sada ide sporije, ali istrajaću. Samo treba čvrsta volja par dana dok se organizam ne navikne, a poslije je vrlo jednostavno. Miris čokolade nije više tako privlačan. Obavezno uzimajte vitamine. Moja krvna slika je super, a vjerujte, mnogo bolje se osjećam sa 75 kg nego sa 100. Puno sreće svima.

  • Anđela Nikolić

    Ja neću da držim ovu dijetu. Imam 14 godina, ali želim da smršam. Ja sam sada počela da jedem bez hleba, slatkiša, grickalica, zaslađenih sokova. Sve jedem, ali bez toga što sam gore navela. E, sad me zanima da li ću uspeti da smršam 10 kg za 3-4 meseca?

  • Ivana Marković

    Da li sme lubenica?

  • Marijana Paunović

    Evo nakon mesec dana imam 14kg manje što nije loše, ali je dijeta teška (bez voća, mleka i svega što je zabranjeno). Prva nedelja je katastrofa, a nakon toga se lakše podnosi. Svaka čast onome ko je skinuo 20kg, ja to nisam uspela iako sam se strogo pridržavala pravila.

  • Marijana Paunović

    Evo mene ponovo, ovog puta sam uporna da istrajem u dijeti bar mesec dana. Držim dijetu zajedno sa sestrom i pridržavamo se baš svega, čak i ne jedemo puno i ne jedemo suhomesnato. Prve nedelje smo obe smršale po 7 kg i nedelja je bila teška nenormalno (bez snage, malaksalost, odvratan ukus u ustima), početkom druge nedelje mršavile smo po nekoliko grama, pa stane kilaža, pa opet po 100-200 grama pa je stala i ne miče već 5-6 dana. Da li je to tako normalno, ne znam, ko zna neka kaže, javiću se krajem meseca da kažem da li je još neko kilo otišlo.

  • Stojan Denić

    Ćao svima, evo mene u četvrtom danu ove dijete, ali iskreno ne vidim nešto posebnih rezultata, strikno se pridržavam upustva, osećam se lagano. Stomak mi je prazan, jedino to mi je lepo a glad već uspevam da savladam. Da li šumeće tablete imaju šećera u sebi?

  • Biljana Luković

    Ja sam na ovoj dijeti tek 2 dana. Negde sam pročitala da može da se pije jogurt, nemasni, a da mogu i bademi. Da li je to tačno? Da li može kafa sa zaslađivačem?

  • Enisa Hamzić

    Držala sam ovu dijetu pre 5 godina. Za 2 mjeseca sam smršala 25 kg. bez zdravstvenih problema, kg se ne vraćaju. Ali ja nisam uzimala ništa što sadrži i namanju količinu ugljenih hidrata. Kada sam imala jaku potrebu za hranom, zabranjenom, onda sam uzimala limun i jela ga. Ipak je najbolje povremenu liječničku kontrolu pravit. Ja sam to radila pošto nijedan organizam nije isti.

  • Maša Vujisić

    Ja sam ovu dijetu držala 3 mjeseca i izgubila sam 16 kg. Najteži je bio prvi mjesec, ali poslije prvog mjeseca sam se navikla i bilo je lako. Bitno je da jedete više puta po malo. Dosta povrća, bijelog mesa i dosta tečnosti kao što je voda. Budite aktivni: šetanje, plivanje, vožnja bicikla… Uz dobru volju, motivaciju i upornost, uspjeh je zagarantovan. Srećno ! 🙂

  • Ana Mitrović

    Da li se posle dijete izgubljeni kg vrate?

  • Violeta Antonijević

    ja sam za 1,5 mesec oslabila 14 kg.Ali posle desetak dana, kilogrami su počeli neverovatno brzo da se vraćaju. Jesam unosila ugljene hidrate, ali u ograničenim obrocima, pošto ipak ne možemo čitavog života biti na dijeti. Dijeta jeste efikasna, ali totalno nezdrava, zato što se izbacuju ugljeni hidrati, a ubacuju masti – što je potpuno pogrešno. Treba ugljene hidrate unositi, a izbaciti masti. Ne bih nikom preporučila ovu dijetu, zato što sam imala loša iskustva s njom, česte vrtoglavice, napade glavobolje, jako mali pritisak i čak mi se menstruali ciklus potpuno poremetio, više od dva meseca nisam imala menstruaciju. Ja bih samo rekla, jedite što više voća i povrća, a izbacite sltkiše i brzu,masnu hranu, i smatram da je to potpuno dovoljna i adekvatna promena u ishrani koja će dati rezultate.

  • Muska Durić

    ja sam ovu dijetu već radila prošle godine i izgubila sam 15 kg. Sad sam opet počela jer sam uzela nekoliko kg. Prvi put je bilo pozitivnih rezultata, sad ću da vidim da li će biti ko prvi put, vjerujte da djeluje, samo treba čvrsta vilja i puno podrške. Sretno svima i samo pozitivno.

  • Suzana Vučinić

    Da li može da se jede mocarela koja je bez ugljenih hidrata?

  • Marijana Paunović

    Povrće većinom može sve, osim onog koje sadrži skrob, kao krompir, to se nikako ne sme jesti! Piše na početku šta se sme, a šta ne sme jesti, a za ajvar i kisele krastavce: u kupovnim ima šećera – ne sme da se jede, a ako se pravi domaći bez dodatka šećera, onda može. Srećno!

  • Sofija Vuković

    Da li smeju da se jedu: ajvar, kiseli krastavčići? Koje se tačno povrće može jesti? Hvala unapred 🙂

  • Darina Sobot

    E baš vam hvala, moja mama je skoro operisana, a doktor joj je preporučio dijetalnu ishranu…

  • Sanja Stevanović

    Evo jedan dobar recept: propržite crni i beli luk na malo ulja, zatim u to dodate bareni i sitno seckan spanać, blitvu ili zelje i to se posoli pa se u to dodaju malo posoljene snicle belog mesa. To sve zajedno uz povremeno mešanje još malo dinstati. Kao dodatak uzmite dinstanu ili kuvanu na pari šargarepu i porciju bilo koje sveže salate, a uz ovo najbolje ide zelena salata sa mladim lukom. Ovo je veoma zdrava verzija a drzaće vas sitim pa najmanje 6 sati. Ja forsiram povrće i u njega dodajem malo nekog belog mesa ili ribe i na taj način sam sigurna da moj organizam ima sve što mu je potrebno, a što je najvažnije od ovakvih obroka sam dugo sita. Ako vam treba još koji recept, samo se javite. Ja ovom dijetom održavam kilažu već godinu dana. Nekada sam imala 68, a sad imam 54 kg, a visoka sam 172 i prezadovoljna sam svojim izgledom. Imam 30 godina, rodila sam dvoje dece, a ljudi su ubeđeni da imam 22.

  • Marijana Paunović

    Ako se stvarno pridržavaš svega, obavezno sve što jedeš ne sme da sadrži ni gram šećera ili skroba, dijetom se gubi stvarno, stvarno puno, 1 kg na dan, nemoj ni pod tačkom razno da prekršiš i pojedeš što ne smeš, jer dijeta tada nema efekta, pozdrav i srećno!

  • Kiri Mihajlov

    Je l postoji neki meni (redosled šta se jede kog dana). Ako neko to ima, molim vas da mi pošalje. Inače, dijeta je efikasna, to sam isprobao pre 4 godine.

  • Marija Blažević

    Držim ovu dijetu već godinu dana, tj. održavam ovu dijetu, tj. način ishrane, smršala sam za godinu dana 40 kg 🙂 Imala sam 115 kg, sada 75 kg, posledice su višak kože, ali to mi nije bitno, važnije mi je ovo što sam skinula. Zanima me kako ste uspeli za kratak period da skinete po 30, 40 kg, a ja za godinu dana toliko, verovatno sam konsumirala neke namirnice koje sadrže nesto od ugljenih hidrata. Jela sam kisele krastavce, cveklu, povrće, kuvani kupus, rastan, sve kuvano bez zaprške, sa mesom kombinovala namirnice sve što smijem, ništa nisam van toga, žvake sam konsumirala, nisam znala da ne sme… Da li neko ko zna detaljnije o namirnicama koje ne smeju da se jedu.

  • Slađana Stevančević

    Ja sam ovu dijetu držala 2003. god. dva i po meseca i smršala 14 kg. Grešila jesam, ali ne mnogo, imala sam volju. Vratila sam sve kilograme, ali za 6 godina, polako, jer sam posle nje jela kao sumanuta. Sad nešto nemam volje ali mislim da ću morati. Dijeta nije nimalo laka, zdrava ni kreativna, ali meni odgovara, sa njom sam najviše skinula, a držala sam bar 15 različitih dijeta do sada. Pozdrav i podrška svima koji je upražnjavaju.

  • Marijana Paunović

    Ma držala sam ovu dijetu, stvarno je efikasna, 1 kg za dan, ali je mnogo teška. Meso i jaja su mi izašli na nos, a bilo je i dana kad sam padala u nesvest ko sveća. U mom slučaju, velika je mana što se kilogrami brže vrate nego sto ih skineš. Veliki pozdrav za sve!

  • Jadranka Stefanović

    Držala sam ovu dijetu pre 5 god. i za 24 dana skinula 22 kg. Jela sam 5-6 puta dnevno. Naravno, prva četiri dana bilo je užasno teško, pošto sam ja slatkojedac, obožavam čokolade, kao i sve vrse slatkiša. Inače sam vegetarijanka, meso ne volim, ponekad jedem ribu. Htela sam reći da je onda dijeta bila uspešna, sada sam drugu nedelju na dijeti i nema rezultata. Ne trošim zaslađivače, meso, krastavac, žvake, nište od ugljenih hidrata, ali nema rezultata. Uporna sam i nastavljam.

  • Jelica Micević

    Hvala mnogo, ja još uvek neću prekidati, pa dok izdržim…:)

  • Sanja Stevanović

    Jako je teško i naporno izdržati mesec dana, pa sam ja sve to inprovizovala. Na primer, budem na dijeti 10 dana, pa pauziram dan ili dva, pa opet deset, pa pauza. Tako je mnogo lakše, a čini mi se da se tako i brže smrša, jer ne dolazi do privikavanja organizma na jednu te istu hranu. Ja sam za 2 meseca smršala 15 kg i sad samo održavam kilažu. Nisam se ugojila već pola godine. Ishrana mi je bila raznovrsna: sataraš, kupus, pečeni batak, dinstana šargarepa, blitva, spanać, zelje, riba, ali sveža, prženo meso, pečenje, neke stvari sa roštilja, čvarci, salata u neograničenim količinama, punjena paprika i sarma bez pirinča i zaprške. A kada sam pravila pauze, jela sam sve ono što volim, od pice do sendviča, ali to je samo jedan, eventualno dva dana.

  • Jelica Micević

    Pošto sam ja na ovoj dijeti trenutno, zanima me za koliko si uspela da oslabiš 15 kg, šta si obično jela? Ja jedem kuvana jaja, tunjevinu, kupus, paradajz i krastavce, šunku, ali malo mi se sve to već smučilo. Unapred hvala!

  • Sanja Stevanović

    Sa ovom dijetom sam oslabila 15 kg, sada imam 55 kg i jako sam zadovoljma, ali me zanima kako najlakše da održim ovu kilažu, jer znam da ako počnem da jedem svakodnevno ugljene hidrate, počeću da se gojim. Sada trenutno sam 4 dana na dijeti pa 4 dana jedem normalno. Zanima me kako će ovaj režim dalje uticati na moje zdravlje.

  • Jelica Micević

    Mene zanima da li stvarno sme da se jede meso, šunka, ćevapi i sl, pošto mi to zvuči malo nelogično… Da, zanima me da li smem da jedem gljive?

  • Sanja Ilić

    Evo danas mi je mesec dana kako sam na ovj dijeti. Nisam zadovoljna rezultatom, 5-6 kg manje. Držala sam je i pre sa mnogo boljim rezultatima. Prvih dana je problem izdržati, a posle se navikneš i može da se izdrži. Ja sam uglavnom jela čorbe od povrća, paprike na sve moguće načine, žvakala sam orbit žvake, kuvala sebi sa vegetom jela, domaći ajvar… Neko je pitao za punjene paprike, pa kako mogu paprike kad ima u njima pirinča? Pržene tikvice mogu ako se ne stavlja brašno. Supa se može jesti, ali da se ne stavljaju rezanci. Eto toliko od mene, ja nastavljam dalje, treba da skinem jos 5 kg. Srećno i vama i meni.

  • Gordana Jevtic

    Držala sam ovu dijetu pre oko 7 godina. Super sam smršala, ma istopila se. Nije bilo previše teško: meso, povrće, meso, povrće, vitamini… E onda sam završila na onkologiji – karcinom dojke, radikalna mastektomija, hemioterapija, zračenje… I? Ne igrajte se sa zdravljem! UMERENOST je majka mudrosti, pa i umerenost u hrani.

  • Jelena Savić

    E pa evo i mene posle nedelju dana, samo 2 kg manje. Porodila sam se pre tri meseca, držala sam malo UN dijetu i izgubila 5 kg i stalo je, pa sam prešla na ovu. Nadala sam se više, ali to su trenutni rezultati. Mada sam jela parizer, možda nije trebalo? Ako neko zna, neka mi odgovori.

  • Ana N

    Ja sam pre tri dana počela sa ovom dijetom,i samo razmišljam o hrani, mogla bih bilo šta da pojedem, ali ne jedem… Ne jedem ni povrće, jer u tabelama hranljivih vrednosti piše da sadrži ugljene hidrate. Od pića, prema tim tabelama, smete da pijete i vermut, belo vino, roze, viski, šampanjac, rakiju,džin, konjak, rum.

  • Dragana M

    Ja sam je držala pre godinu dana, ali nisam znala da se žvake ne smeju koristiti, a one su mi porok i gadna navika… Takođe nisam znala da se šargarepa ne jede, je l’ to tačno? Je l’ se vegeta sme koristiti?

  • Tatjana Vuković

    Da li može da se jede lubenica s obzirom na to da spada u povrće?

  • Sanja Mitrović

    Žvake, orbit bombone, ajvar, vegetu, badem ni slučajno, ne jedite nikakve suhomesnate proizvode jer sadrže i ono što ne piše na deklaraciji. Zašto jesti šunku i čajnu kada možemo pojesti ribu, krmenadlu, šniculu i celo pile? Zašto piti vitamine kada ih možemo uneti svežim povrćem? Dijeta je odlična. Jedite: sveže povrće, meso na sve načine, kao i jaja i limunadu obavezno, bujon supe beskonačno… Ja sam 7 kilograma skinula za 17 dana, odlično se osećam, nikada nisam bila gladna…

  • Olivera Tepavčević

    Da li u toku dijete bez ugljenih hidrata mogu da se grickaju semenke bundeve?

  • Suzana Putinčanin

    Počela sam od danas sa dijetom. Mnogi je hvale. Nadam se da ću izdržati nedelju dana privikavanja bez jogurta mleka…

  • Almira Dorić

    Držala sam mnoge dijete, većinu preparata koristila,ali bez uspeha. Prošlog leta sam držala ovu dijetu i smršala sam, ne puno ali jesam. I ove god sam počela, ali puno manje kg.

  • Manja Begović

    Zanima me da li može povrće da se prži na ulju ili mogu samo da jedem kuvano povrće, ili pak kao salatu?

  • Ivana Macasev

    Da li se sme piti „Coca-cola Zero“? Piše da ugljenih hidrata u sebi ima 0%.

  • Milica T

    Držala sam ovu dijetu pre četiri godine, posle porođaja, skinula sam za mesec dana 13 kg i skoro godinu dana ostala na istoj težini, par kilograma gore-dole, a inače sam sklona gojenju. Počela sam ponovo pre tri dana da je držim, jer sam se ugojila. Jela sam orbit žvake i prošli put i sada, pila sam čak i koka kolu bez šećera, mada sada pijem samo limunadu bez šećera. Što se tiče zdravstvenih problema, nemam ih za sada, mada sam čula da su neki posle ove dijete nadrljali, ali to verovatno zavisi od opšteg zdravstvenog stanja. I moj kolega je dva-tri puta do sada držao istu dijetu i svaki put je zadovoljan rezultatima. Meni se jedino dešava da mi se zavrti u glavi povremeno, mada se zaista trudim da ne budem gladna, jedem po nekoliko puta dnevno, grickam ponešto suhomesnato ili salatu, paradajz, krastavac itd. Najveći mi je problem što obožavam testenine i hleb, ali samo dobra volja i izdrži se sve. Već posle tri dana primećujem da mi se stomak smanjio, ja se, inače, ne merim kad sam na dijeti, samo se posmatram u ogledalu, a osnovni parametar mi je garderoba, i idem do momenta dok ne budem zadovoljna onim što vidim kad se obučem.

  • Maja Nedeljković

    Danas počinjem sa ovom dijetom i zanima me da li sme da se koristi vegeta? Unapred hvala.

  • Marija F

    Držala sam ovu dijetu 2 meseca i skinula 15 kg. Kilogrami se nisu vratili, što je super, samo što postoji malecni problem – kad god rešim ponovo da je držim, rezultati su mnogo slabiji, ali nije bitno. Krećem u potragu za novim dijetama 🙂

  • Manja Begović

    Ja sam od danas na ovoj dijeti. Da li se smiju jesti punjene paprike, pržene tikvice koje nisu pohovane, ćevapi? Molim vas, odgovorite, jer ne bih da zabrljam od prvog dana 🙂

  • Daca K

    Da li smeju žvake „Orbit“?

  • Vesna Stojanović

    Koristim ovu dijetu 8 dana i izgubila sam 3 kg. Nije loše za početak. Ne sviđa mi se što može lako da se pogreši, a ne znam da li sam, uvek sam u strahu i dilemi, ima li ili nema ugljenih hidrata i šećera. Da li negde postoji sigurna lista namernica bez ugljenih hidrata i šećera? Zanima me da li mogu da grickam semenke, ako smem, koje? Ako pogrešim, šta dalje? Molim da mi neko iskusniji u ovoj dijeti odgovori. Hvala.

  • Julijana Jovanović

    Da li smem jesti kuvani kukuruz šećerac i da li smem jesti kokice? Molim vas pomozite mi, umreh gladna, ništa ne volim od povrća.

  • Nikola Nikezić

    Da li se smeju koristiti so i vegeta?

  • Milena Knežević

    Malo mi je čudno da se u ovoj dijeti jede ajvar, jer na svakom pakovanju piše da sadrži šećer u sebi. Po mom mišljenju ne bi trebalo da se jede.

  • Kaća Adamović

    Ova dijeta nikako!

  • Maja Jovanovic

    Da li smeju da se jedu Orbit bonbone, one su bez sećera?

  • Nevena Ilić

    Svakom ko drži ovu dijetu mogu reći samo jedno: da je ova dijeta za organizam sigurna prečica do bolnice, verujte mi. Ja sam medicinski radnik i iz iskustva moje koleginice koja je pre neke 2 godine držala ovu dijetu znam da je zaglavila u bolnici, i to 2 meseca, zato što su neke funkcije u organizmu otkazale. Zapravo, doktori apeluju da je ova dijeta jako opasna i ja vas molim: uzmite bicikle, lepo je vreme, izađite i trčite, igrajte tenis ili dr. Jedite voće i zdravu hranu, pojedite i neku kocku čokolade, ali budite aktivni. Vaše telo je vaš hram i odvojite 1h dnevno samo za sebe i biće rezultata. Ogroman pozdrav i stvarno razmislite o tome!

  • Vesna Pašić

    Ovu dijetu sam držala prošle godine i skinula za ukupno 15 dana 10 kg i kilogrami se nisu vraćali uopšte. Ujedno je i ovo jedina dijeta kojom sam uspela da skinem kilograme posle porođaja, a probala sam bar 15 dijeta. Jela sam uglavnom velike količine kuvanog mesa, kuvanih jaja, zatim ribe na žaru i kuvanu, krastavce, paradajz salatu, spanać, kupus slatki, papriku. Dosta vode uz multivitamine bez šećera, zatim vitamine i minerale za žene kao i C vitamin. Bez toga ne bih izdržala dijetu. Prva dva dana je bilo gusto, ali već trećeg dana je sve ok.

  • Smiljana Pavlović

    Ovu dijetu sam prvi put našla na ruskom sajtu i pomoću nje izgubila za 3 meseca 20 kg. Razlikuje se od ove koja je na Krstarici. Zove se „dijeta pomoću bodova“, to jest, računa se koliko dnevno ugljenih hidrata možete da unesete. Do 40 bodova mršavite, do 60 bodova održavate već postojeće kilograme. Što manje unosite bodova, to je efekat brži. Ja sam u početku unosila do 18 bodova dnevno, posle toga po malo povećavala kad mi dosadi ovakva ishrana. U njoj nije dozvoljeno pržiti meso na ulju, možete jesti povrće koliko hoćete pošto svako povrće sadrži ugljene hidrate, ali zato postoji tablica koliko koje povrće ima bodova, to jest, ugljenih hidrata. Bitno je da izmerite i pojedete toliko bodova koliko je potrebno. Vodu treba piti 3 litra dnevno, ali ne gaziranu ni u kom slučaju, kao i sokove. U svakom slučaju na svakom proizvodu imate koliko koji proizvod sadrži ugljenih hidrata u 100 g. Recimo, ako pirinač ima 76 ugljenih hidrata (76 bodova) i vi pojedete 100 grama danas, vi ste prebacili dozvoljenu količinu od 40 bodova, ali ako pojedete 10 g pirinča, to je oko 8 bodova i imate još mogućnosti da pojedete nešto što sadrži ugljene hidrate. Ja ću vam sada navesti koliko bodova ima koji prozivod pa pokušajte da računate bodove koje ste danas uneli. 0 bodova: kuvano meso, riba, kuvano jaje, kuvane pečurke, čaj, kafa (bez šećera), voda; 1 bod: jedna viršla, pomorandža (srednja); 2 boda: tanko parče hleba, prženo jedno jaje; 3 boda – jedna jelovna kašika kisele pavlake, slatke pavlake, majoneza, ulja, maslaca, kravljeg sira, narendani kačkavalj; 10 bodova (za 100 grama): povrće (sveže i kuvano), voće, krompir, čaša vina, salama; 20 bodova: 1 bombona čokoladna, 2 kašike džema, 1 parče torte, 2 keksa, 1 tanjir supe od povrća, 1 l mleka; 25 bodova (100 grama) makarona, kobasica, prženi krompir, kifla, konjak. Ovo je uopšte uzeto, ali postoji još i ovako: u 100 grama kolko bodova: džigerice (6), srce (1), mozak (1), šunka (1), hleb beli (48), hleb crni (40), kupus sveži (5bodova), kiseli kupus (3), boranija (8), šangarepa (5), pečurke (5), tikvice (4), tikva (10), plavi paradajz (3). Na komad se računa: paradajz sveži, srednji (6), paprika sveža (9), krastavac sveži (5), kiseli krastavac kornišon (2), cvekla (6), luk (8), rotkvice po komadu (0,5), jabuka (18), kajsija (3), avokado (5), banana (21), mandarina (6), breskva (9), nektarina (13), limun (6), kivi (9), šljiva (8), kruška (25), ananas narezan, čaša (17), višnja, čaša (16), malina i jagoda 200 grama (17), orah 100 grama (56), kikiriki, dve kašike (1,8), lešnik, dve kasike (1,2), bele semenke, 2 kašike (2,4), suncokret, 2 kašike (1,5), badem 100 grama (11). Nadam se da će nekome pomoći ovo, može da se koriguje. Obavezna je fizička aktivnost. Srećno!

  • Maja Jovanović

    Da li smeju tikvice da se jedu?

  • Uroš C

    Sme li se salata jesti ili ne, kako to sme se jesti, ali ne više od dve šolje? To mi je taman energije dok sednem na biciklu, a gde je trening i ostalo?

  • Ena Varičević

    Dijeta je super, samo imam jedno pitanje – da li smem koristiti vegetu kao začin jelima? Hvala.

  • Milica Dodić

    Ja sam od danas na ovoj dijeti, ali imam mali problem. Da li mogu koristiti vegetu, da li ona sadrži ugljene hidrate? Molim nekoga da mi odgovori, jer stvarno ne znam. Inače, želim svima puno sreće sa ovom dijetom i javiću vam rezultate. Unapred hvala.

  • Maja Jovanović

    Ja sam ovu dijetu držala pre 7godina i smršala sam 7 kg, koliko mi je i trebalo. Porodila sam se pre 3 meseca drugi put i nabacila previše kilograma, mada u trudnoći nisam puno, već pre trudnoće. Sada sam krenula na fitnes i za par dana krećem sa tom dijetom, a hoće i moj muž sa mnom, mada njemu ne treba, ali on hoće par kilograma. Ja bih napravila plan ishrane za par dana da ne bih mislila svaki dan šta da jedem. I konačno da li sme ta šargarepa ili ne?

  • Lili N

    Da li se smiju jesti semenke od bundeve i suncokreta, da li neko zna? Pozdrav!

  • Danijela Marković

    Pročitala sam sve vaše komentare, ali ja evo već je sedmi dan, skinula sam samo 2 kg. Ja pijem Red Bull, ali lajt, piše na njemu da nema ugljenjih hidrata. Da li to možda stopira moje kilograme i, pošto kafu ne mogu da pijem bez mleka, ja uzmem mleko koje ima najmanje masti, 1,5. Verujte mi, jako mi je teško, ne znam da li ću izdržati, a u cilju mi je da skinem 30 kg, sada imam 93 kg. Da li ću ja to uspeti? Htela sam da pitam da li smem da koristim asugrin?
    Pozdrav svima!

  • Romana Filipović

    Po mom mišljenju dijeta bez ugljenih hidrata je efikasna. Ja sam je držala mesec i po dana, imala sam 85 kg, a sada 68 kg. Ako želite brzo da skinete kilograme, ova dijeta vam je najbrži put do toga. Jedino što je teško je izdržati taj režim ishrane, jer ja volim peciva i slatkiše, ali, verujte mi, trud se isplati, sada nosim farmerke 4 broja manje od prošle godine.

  • Valentina Jelić

    Voće se ne jede. Ne sme se koristiti nikakav šećer. Dozvoljeno je koristiti zaslađivač.

  • Valentina Jelić

    Voće ne sme da se jede. Dve nedelje je sasvim dovoljno da se skine nekoliko kilograma, očisti se organizam. Kilogrami se posle ne vraćaju, ali treba biti umeren u hrani.

  • Hilda Bokanić

    Molim vas, kažite mi da li može da se koristi žuti šećer? Tri dana držim ovu dijetu i zadovoljna sam. Molim vas, odgovorite mi, jer ja volim da pijem slatku kafu. Hvala unapred.

  • Goran Marjanović

    Da li sme da se jede voće?

  • Jasmina Ostojić

    Otkud to da se ne sme jesti voće, to me baš čudi, a meso i suhomesnati proizvodi da? To je baš čudno. Ja još idem u školu i malo mi je nezgodno da baš ovu dijetu držim.

  • Milena Jovanović

    Ova dijeta je super, za 4 dana sam smršala 3 i po kg, samo me zanima da li se smiju jesti bademi?

  • Sanja Zorić

    Čula sam za ovu dijetu i ranije. Definitivno počinjem sutra. Videću hoću li konačno pobediti sebe. Puno uspeha svima!

  • Tatjana Ilić

    Pre 6 godina sam prvi put držala ovu dijetu i sa 67 kg spala na 60 kg za 15 dana. Sada je držim ponovo, jer sam se poslednje godine dosta ugojila. Kažu da se može koristiti zaslađivač i ja ga koristim. Videla sam da se mnogi žale na holesterol i masnoću, ali ja iskreno preporučujem da unesete dosta ribe u ishranu, bar nje ima mnogo vrsta, a da izbegavate čvarke. Što se tiče vraćanja kilograma, to nije baš tako. Posle bilo koje dijete i bilo kog mršavljenja, ako navalite na frižider, pa ga ne puštate dan i noć, naravno da će se pojaviti novo salce. Još nešto, našla sam u jednom poznatom lancu prodavnica i hipermarketa neki strani kačkavalj koji nema ugljene hidrate. Okrenite na onu tablicu i proverite, piše 0.0. Savet plus: velika šerpa, 2 glavice kiselog kupusa, dimljena butkica, šargarepica, začini (bosiljak, mirodjija itd), skuvajte i kad god ste gladni, navalite.

  • Andrej Hergeman

    Nešto mi nije jasno. Piše da se može jesti meso, mesne prerađevine, osim pilećih viršli pa čak i čvarci. Hoće neko da mi kaže da u tim namirnicama nema ugljenih hidrata?! Pa to jednostavno nije tačno. Uzmite, recimo, šunku i pročitajte na omotu – ugljeni hidrati 3%, a u čvarcima da ne pričam. Hvala onome ko mi odgovori, a pozdrav svima!

  • Katarina Staničević

    Ja sam ovaj put krenula sa nekom drugom dijetom koju sam ranije dva puta držala i bila je efikasna. Jeste izgladnjivanje, ali, bože moj, pa svaka je. Ovu dijetu, „proteinsku“ sam takođe držala dva puta. Prvi put mesec dana i skinula sam 10 kg. Drugi put mesec i po, skoro dva meseca, to je bilo sledeće godine i takođe sam smršala nekih 10 kg. Šta je jako bitno, iz iskustva vam svima govorim, pošto sam imala priličan zdravstveni problem izazvan kako i sami doktori kažu isključivo ovom dijetom – morate se strogo pridržavati unošenja vitamina i, naravno, minimum 2 l vode. Bez toga biće uspeha u gubitku kilograma, ali zdravstveno stanje će se, sigurna sam, pogoršati. Ja sam imala hormonski poremećaj nimalo naivan, menstruacija mi je izostajala skoro godinu dana. Znači, nemojte se zezati, ako je držite, držite je, ali pravilno. Pozdrav svima!

  • Valentina Jelić

    Još 2005. godine u oktobru sam prvi put držala ovu dijetu, ali sam tome pristupala kao režimu ishrane. Pridržavala sam se pravila 10 dana prvi put i imala sam 4 kg manje, ali se salo topi, organizam čisti. Na svaka tri-četiri meseca otprilike držala bih ovu dijetu 10 do 12 dana, nikada duže i bila sam zadovoljna. Krvnu sliku sam kontrolisala – sve jr bilo u redu. Nisam imala vrtoglavice ili malaksalost. Ovo sam redovno ponavljala, kilogrami se nisu vraćali. U međuvremenu, od dijete do dijete, nisam se prejedala, imala sam tri obroka, voće kao užinu, pila sam zeleni čaj, mineralnu vodu, limunade i vodu, nisam jela posle 19h, a i fizička aktivnost je bila umerena: šetnja i vožnja bicikla. Dobijala bih koji kilogram kada se prepustim hrani u vreme jesenjih slava, proslave Nove godine i Božića. Zaista ima efekta i najvažniji je psihički momenat – biti spreman na poseban režim ishrane određeni broj dana i samodisciplina. Ima mišljenja da nije zdravo držati ovu dijetu, ali mislim da kraći periodi ovakve ishrane mogu biti vrlo produktivni. Posle Božića, za neki dan, započinjem još jedan ciklus ovog režima ishrane!

    • Ceca

      Moze li mi neko reci da li postoji odredjeno vreme izmedju obroka? Hvala unapred I

  • Jelena Dimitrijević

    Ovde piše da šargarepa sme da se jede, a pročitala sam u komentaru da ne sme, jer sadrži skrob. I na kraju, je l sme da se jede ili ne? A paradajz i brokoli i drugo povrće koje nije navedeno? Planiram da počnem ovu dijetu uskoro i obavezno ću vam javiti rezultate. Moja drugarica je držala ovu dijetu oko 40 dana i smršala je 32 kg, a imala je veliki problem sa težinom. Pozdrav!

  • Marina Anđelković

    Dijeta je odlična, držala sam je pre godinu dana i još uvek sam na istoj kilaži. Imala sam 98, a sada imam 60 kg. Mogu vam reći da su prva 3 dana malo kritična, posle toga je sve super. Budite samo uporni!

  • Ivana Belić

    Pročitala sam sve komentare i rezultati su jako interesantni. Ja sam odavno već čula za tu dijetu i interesovalo me je da li vredi početi sa njom. Moja najbolja drugarica je tri meseca držala i smršala oko 25 kg, mada pred kraj se nije baš strogo držala i kaže da je drugi mesec mnogo jela mesa i da nije baš puno smršala tada. Htela sam da pitam da li to stvarno zavisi od velike količine mesa i da li je dijeta efikasnija kod baš debelih ljudi nego kod onih koji imaju normalnu kilažu? Hvala unapred i veliki pozdrav!

  • Natalija I

    Zanima me koliko je dijeta stvarno delotvorna? Počela sam od juče da je držim. Smatram da je dobra, ali mi je prof. biologije, a i mojoj drugarici nutricionista, rekla da nije preporučljivo da se drži duže od 2 nedelje. Čini mi se da se brzo vraćaju kilogrami, kako sam videla kod drugih. Takođe me zanima za vitamin – da uzmem one tabletice iz apoteke, jer mi se čini da u šumećim ima šećera? Bila bih jako zahvalana da neko odgovori na moja pitanja. Pozdrav!

  • Ana Paulović

    Vidim po komentarima da dijeta pomaže, ali mene zanima da li se ovom dijetom gubi salo?

  • Sandra Ćirić

    Da li smem da koristim veštačke zaslađivače i med? Super je dijeta, jer nisam gladna, ali me malo brine taj jo-jo efekat.

  • Danijela Popović

    Gordana, jedi to što se sme jesti koliko želiš, znači ako te „uhvati“ kriza, pojedi i celo pečeno pile, ali od onoga što se ne sme – ni liz. Pozdrav!

  • Gordana Jovanović

    Čini mi se da je ova dijeta jako dobra, samo koja količina ovih namirnica može da se jede?

  • Ama Todorovski

    Dakle, povrće ne treba kuvati, nego npr. samo operem šargarepu i jedem? Da li može prženo meso? Može li supa? Da li je ova dijeta naškodila kome? Ima li uspeha?

  • Ana Milovanović

    Ja sam ovom dijetom prezadovoljna. Držim je malo više od mesec i po i skinula sam oko 10 kg. Koristim i kapi za mršavljenje. One nisu preterano efikasne, ali se vremenom smanji apetit. Koristila sam ih i mesec i po pre početka dijete i smanjio mi se apetit pa sam rešila da počnem mesnu dijetu. U početku sam bila oduševljena – za nedelju dana 4 kg, za 10 dana 5 kg, za 15 dana 6 kg. Međutim, tad je stalo i stajalo je nekih 15 dana dok nisam dobila menstruaciju. Posle toga su kilogrami opet počeli da spadaju. Inače, imam 19 godina i početnih 94 kg na moju visinu od 175 cm, pre svega na moje godine je bilo previše. Sada, sa 14 kg manje, osećam se odlično. Sve farmerke koje sam pre jedva zakopčavala mi spadaju preko kukova. Svi primećuju da sam lepo smršala. Moja idealna težina je 65 kg, znači još 15 kg. Moja mama kaže da će to biti puno i da je 10 kg sasvim dovoljno. O tome ću još razmisliti. A inače, kontrolisala sam i krvnu sliku i odlična mi je.

  • Ivana Trajković

    Da li se može jesti više puta na dan? Počinjem ovu dijetu od sutra.

  • Ljiljana S

    Držim ovu dijetu četiri dana i skinula samo 1 kg, a sledeći dan sam je prekršila i nisam odolela čokoladi. Može li neko da mi kaže vredi li nastavljati ili da tražim neku novu. Treba da skinem do 10 kg, želela bih što pre, ali kako?

  • Suzan Džon

    Nekoliko puta sam pokušala da držim ovu dijetu i stala na četvrtom danu. Uvek sam koristila naše prevode ove dijete. Sada u ruci imam knjigu dr Atkinsa i mogu Vam reći da nije tako teško. Sa izvornom knjigom je zaista mnogo lakše. Najbitnije je da u dijeti dnevno ima 110 g tvrdog sira (gaude), 4 kašičice slagrama bez šećera, bujon supe i još par sitnica koje nam zaista pomažu da izdržimo sve ovo, bar meni. Dijeta ima 5 nivoa ili nedelja i u svakoj narednoj polako se ubacuje određena količina ugljenih hidrata. Npr. žvaka je strogo zabranjena, a ja to do sada nisam znala, i uvek je izostajao uspeh. Pozdrav svim mršavicama. Ja sam izgubila 5 kg za nedelju dana, a nemam očajnu potrebu za sladoledom, tortom, hlebom, Sve rešavam jednim listom tvrdog sira i par listova kuvane šunke. Do sledećeg puta…

  • Svetlana Novaković

    Dijeta je odlična i može se primenjivati u „stvarnom“ svetu. Lako se pamti šta može da se jede, samo treba biti uporan i obavezno se baviti fizičkom aktivnošću, jer otklanja stres zbog držanja dijete. Ja sam izgubila 8 kg za tri nedelje, ali je salo bilo pretvoreno u mišiće, jer sam išla na pilates, tako da sam mogla da nosim konfekciju dva broja manju. Nažalost, čim se prestane sa brojanjem i aerobikom ili bilo kojom fizičkom aktivnošću, sve se vratilo. To znači da se treba doživotno pridržavati takvog načina ishrane: povrće i meso 3 puta dnevno, ponekad nešto slatko, ali najbolje u vidu voća, alkohol ne, osim ponekad čaša belog vina. Srećno!

  • Vera Belić

    Drage dame, imala sam 120 kilograma, nema šta nisam probala. Nekim slučajem sam došla do te dijete. Probala sam. Prve nedelje rezultati su bili vidljivi – 6 kg manje, druge nedelje isto, tako da sam posle toga dobila jaku volju. Merite se jednom nedeljno, istog dana u nedelji. Pridržavajte se striktno toga kako je navedeno, bez sireva, bez žvaka, samo što je navedeno i ne držite dijetu zbog drugih, nego zbog sebe. Ne jedite ništa kradom, jer sebi činite gore i ne može mi niko reći da nema efekta. Ja sam prezadovoljna. Moj konfekcijski broj je sada 38, a ne kao pre – 54. Srećno i uporno, dijeta je više nego dobra.

  • Ana Laketić

    Meni je danas 6. dan kako sam na ovoj dijeti. Mogu samo reći da ne gladujem, prva dva dana mi je bilo teško, ali sada mi je već dobro. Ja jedem oko 15 časova i to ovako: napravim punu činiju salate i pojedem prvo nju, ali ostavim jedan mali deo i onda počnem da jedem ovo drugo, uglavnom neka riba, tunjevina, jaja, narezak i nešto slično i onda oko 19 sati jedem ponovo, uglavnom isto što i za ručak, ali u manjoj količini. Kombinujem i zeleni čaj, oko 1, 5 litra i to bi bilo to. Još uvek se nisam merila. Javiću vam rezultate. Imala sam 64 kg, a visoka sam 171 cm. Želela bih da dođem do 58 kg do polovine jula. Nadam se i da hoću. Moj problem je samo voće, jer jedem jako puno voća i ranije vodu nisam pila uopšte, već sokove voćne, a sada to ne smem. Jedino mi je to malo teško bilo prvih par dana, ali sada je dobro. Ne gubite nadu!

  • Danijela Popović

    Evo mene ponovo, opet na ovoj dijeti i sa sjajnim rezultatima. Posle nekoliko pokušanih dijetica, u međuvremenu i po 7-8 skinutih kilograma, opet sam se vratila ovoj staroj dobroj. Sad mi daje ekstra rezultate, verovatno u prethodnim pokušajima nisam bila dovoljno „psihički“ pripremljena pa su i rezultatai izostali. Sad je drugačije. Izgubila sam 8 kg za 15 dana. Ako su 4 voda, ja sam zadovoljna i sa ova ostala 4. Ramena se smanjila, guza, znači odlazi i obim. Planiram je držati 2 meseca kao prošli put, jednostavno dokle izdržim, ali da skinem što više kilograma. Prošli put sam skinula oko 20 kg i za nekoliko meseci sam vratila možda dva ili tri kilograma. Ekstra! Da napomenem: ne osećam nikakve smetnje, i prva mi je prošla bez komplikacija po zdravlje, ali moram priznati da mi zbog malog deteta fali sna, pa umesto kad sam malaksala da legnem, sad mi je i to uskraćeno. Ali… Samo napred ako nemate problema sa zdravljem i sve je dobro. Probajte! Ne jedem ništa iz teglica, nikakve salate i krastavčiće, ništa, sve to ima šećera. Lep je period godine i moram reći idealan za držanje ove dijete – znači samo sveže povrće!

  • Izolda Arsenović

    Kečap treba izbegavati, jer je pun šećera. Za ovu dijetu treba stvarno biti uporan. Ja nisam. Izdržim svega 15 dana i posustanem. Taman kad počnem da mršavim, ja prestanem i imam stalne želudačne kiseline od masnog. U svakom slučaju – puno istrajnosti i sreće svima.

  • Dunja Janković

    Već trećeg dana sam smršala 2 kg. Sada je prošlo nedelju dana i smršala sam 5 kg i farmerke se mnogo lakše navlače 🙂 Neko je već pomenuo da kilogrami nisu bitni, nego obim. To je skroz tačno. Neko je takođe pomenuo da sir može da se jede. Sir nikako ne treba jesti. A šargarepe mogu. Mene interesuje da li kečap ima loš efekat, jer znam da ima malo ugljenih hidrata, ali nigde ne piše da li se sme koristiti ili ne. Da li neko zna? Pozdrav i srećno svima!

  • Milica Tutunović

    Ja držim ovu dijetu sada pa me zanima da li se meso može pržiti i na masti i na ulju i da li se sme jesti džigerica, pileća i svinjska. Da li se može dodavati sirće, jer je ono uglavnom voćnog porekla pa bi trebalo da ima ugljene hidrate? Inače, ja jedem samo meso i ništa drugo, što nije baš normalno, ali ne jedem povrće ni inače. Ovu dijetu sam držala pre 7 godina, doduše vrlo kratko – 7 dana i bila mi je odlična za taj kratak period. Videćemo kako će sada biti 🙂

  • Elizabeta Jelenković

    Imam samo jedan komentar za ovu dijetu, a to je da je veoma, ali veoma nezdrava dijeta sa jo-jo efektom. Naime, držala sam ovu dijetu i uspela da skinem čak 20 kg za 3 meseca, ali sam ih veoma brzo i vratila, a pritom dobila i povišen holesterol u krvi, trigliceride, a samim tim i povišen krvni pritisak. Zato je ja lično ne preporučujem nikome.

  • Lidija Vujaklija

    Da li pečurke sadrže ugljene hidrate? Ja sam ovu dijetu držala prošlog leta samo 6 dana i izgubilka 5 kg. To je super, ali ne znam kako funkcioniše kada se ponavlja?

  • Izolda Arsenović

    Žvake treba izbegavati, imaju ugljene hidrate.

  • Ljubica Kovačević

    Da li mogu da se žvaću žvake bez šećera, to mi ublaži osećaj gladi, a nemaju na pakovanju sastav pa ne znam da li imaju ugljene hidrate. Molim vas da mi neko odgovori, jer obožavam slatkiše i ovo će mi biti jako teško, ali vredi probati.

  • Sendi Paunović

    Sme li se jesti više puta na dan?

  • Jelena Mirnić

    Ova dijeta bez ugljenih hidrata je veoma efikasna. Za samo 6 dana smršala sam 5 kg i već sam ostvarila svoj cilj. I dalje se pridržavam ove dijete. Hvala.

  • Majda Odžić

    Odlična je dijeta. Držala sam je prije par godina i skinula sam 10 kg. Čak sam prestala da pijem super slatku kafu. Mnogi su me pitali za dijetu kad su vidjeli rezultate. Bitno je izdržati prvih nedelju dana.

  • Dijana Milić

    Ova dijeta je super i jako sam zadovoljna. Pila sam svakakve preparate i nisu mi pomogli, a sa ovom dijetom sam za 15 dana smršala 8 kg i jako sam srećna. Morate biti hrabri da biste krenuli sa ovom dijetom. Najgore je prvih 5 dana, a onda je sve lakše. Samo napred ko ima problema sa kilogramima! Srećno!

  • Daca R

    Da li neko može da mi kaže koliko je strašno ako jedan dan prekršim dijetu? Da li mogu sutra normalno nastaviti, ili više nema nikakvog dejstva? Molim nekog da mi odgovori, jako mi je bitno.

  • Vesna Simić

    Moja koleginica ovu dijetu drži već tri meseca i smršala je tri kilograma. Teško je držati ovu dijetu jer u nekim kobasicama ima soje, a to ne piše u deklaraciji. Čajna, parizeri, šunke – sve je to sumnjivo. Salate, npr.krastavčići iz tegli, takođe imaju malo šećera, a poznato je da mala količina pokvari čitav trud.

  • Izolda Arsenović

    Uz ovu dijetu se sme jesti i sir (gauda), po 80 g na dan, kao i salate, svega 2-3 šolje na dan. Treba paziti na povrće koje se jede, jer sadrži ugljene hidrate, ali svega 20 g ugljenih hidrata na dan. U kafu se sme sipati sahne svega 2-3 kašike na dan. Ja dijetu držim 10 dana i imam 3 kg manje.

  • Sanja Ilić

    Pre 2 godine sam držala ovu dijetu i za mesec dana oslabila 12 kilograma, drugi put 10 kilograma. Istina je da se kilogrami vraćaju posle svake dijete ako se ne vodi računa, što je i moj problem. Sad sam 8 dana na dijeti i 3 kilograma manje. Izgubila sam volju za hranom, jer mi je sve masno i jako slano. Spremam sebi čorbe pa je mučenje malo manje. Osećam slabost, vrtoglavicu i loše spavam, ali to je posledica gladi.

  • Izolda Arsenović

    Da li si probala da izmeriš obim struka, grudi, ruku? Pokušaj da ih izmeriš i prati. Ne mora da znači da gubiš mnogo kilograma, već ti se smanjuje obim, a kilogrami će tek da odlaze. Ako se pridržavaš dijete, sigurno ćeš izgubiti kilograme. Ako još konsumiraš puno tečnosti, vaga može čak da pokaže i više. Budi strpljiva. Ja je držim 8 dana, izgubila sam 3 kg, mada ponekad kad stanem na vagu ujutru i uveče, pokazuje mi različitu težinu, jer težina varira iz sata u sat u zavisnosti od toga koliko tečnosti uzimaš. Jedi tri puta na dan, isključivo jaja i meso, salatu 2-3 šolje na dan kao i do 85 grama sira, najbolje gauda. Ne staj na vagu često, nedeljno jednom. Srećno!

  • Gordana Popadić

    Ja držim ovu dijetu 20 dana i smršala sam 9 kilograma. Ako se pridržavate toga šta se sme, a šta ne sme jesti, nije toliko teško, a ima stvarno efekta. Srećno! Ja moram još 15 kilograma da skinem i onda polako prelazim na jogurt dijetu. Pozdrav!

  • Ljilja N

    Držim ovu dijetu dve nedelje i skinula sam samo 2 kilograma prvih dana. Imam utisak da se nikada neću pomeriti s mrtve tačke. Ne znam vredi li pokušavati i dalje?

  • Sanja Šendo

    Ne može kukuruz i šargarepa. Krompir, šargarepa i kukuruz sadrže skrob koji je ugljeni hidrat, te ne pripada grupi dozvoljenih namirnica. Dijeta jeste efikasna, ali će dati rezultate samo prilikom prvog ili drugog puta sprovođenja, kao što je neko već napomenuo. Generalno, veoma je nezdrava, ne samo zato što se povećava unos masne hrane, već i zato što se onemogućava nutritivni diverzitet. Neke osobe tokom sprovođenja imaju veoma izražene negativne simptome koji se manfestuju u vidu vrtoglavica, malaksalosti, nervoze pa čak i nesvestica. Druge, pak, sasvim lako podnose dijetu i uz nju se bave fizičkim aktivnostima. Posle završene dijete i dostignute željene težine, ne treba je prekidati niti držati po ciklusima, treba postepeno uvoditi ugljene hidrate u ishranu, baviti se fizičkim aktivnostima, intenzitet odrediti po polu, starosti, zdravstvenom stanju i održaće se nova kilaža. Za kraj napominjem da je držanje svake dijete bez savetovanja sa stručnim licem-nutricionistom opasno i da nijedna dijeta nije zdrava, budući da svaka narušava homeostazu organizma. Razmislite o svojim prioritetima.

  • Milena Milanović

    Počela sam da držim dijetu i zanima me da li se smeju koristiti žvake orbit i da li se sme piti cedevita? Hvala unapred i srećno!

  • Violeta Paklar

    Interesuje me da li pečurke mogu da se jedu?

  • Gordana Popadić

    Dijeta je super, samo me zanima da li smem da sipam sojino mleko u prahu u kafu, jer volim kafu isključivo s mlekom. Hvala unapred. Potrebna je samo izdržljivost i jak karakter i sve može da se postigne. Pozdrav!

  • Izolda Arsenović

    Ne, voće se ne sme jesti.

  • Neša Tošić

    Da li može da se jede voće?

  • Izolda Arsenović

    Kukuruščići iz tegle u ovoj dijeti se ne smeju jesti jer oni sadrže u sebi brašno. Cvekla je dozvoljena. Ja sam držala ovu dijetu dva puta. Prvi put sam za mesec dana skinula 13 kg, drugi put je izostao rezultat, izdržala sam svega 2 nedelje i skinula 2-3 kg. Treba se stvarno spremiti psihički za ovu dijetu, jer najmanja greška blokira mršavljenje. Upornost je najbitnija i rezlutati neće izostati, još ako vreme dozvoljava, pokoja vežba neće škoditi. Srećno!

  • Milena Tatarin

    Da li je neko držao ovu dijetu više puta za zadovoljavajućim rezultatima?

  • Tijana Mitić

    Ja jedem kisele kukuruščiće i cveklu iz tegle, a ona sadrži šećer. Ne razumem ovu dijetu. Da li ovo smem da jedem? Ja sam za dve nedelje smršala samo 2 kg, a mučim se samo tako… Molim vas da mi odgovorite. Unapred hvala.

  • Naja Vaj

    Prve nedelje se ne mršavi skoro uopšte, bar je neprimetno, pošto se ja nisam vagala. Ali posle druge nedelje garantovano ulaziš u farmerke dva broja manje.

  • Jelica Jovanović

    Koliko se smrša prve nedelje?

  • Naja Vaj

    Masline se smeju jesti i možeš peći na ulju jaja i meso. Ja držim ovu dijetu dve nedelje i skinula sam 3-4 kg, možda i 5. Ali stvarno je nemaštovita, baš što ti kažeš: jaja i šunka, tunjevina i meso, šargarepa i kupus, muka mi je od svega. A što se tiče doručka, njega prespavam.

  • Silvija Orlić

    I mene interesuje da li meso i povrće mogu da se prže na ulju? Šta se jede za doručak? Sem tunjevine, jaja i šunke, ništa mi drugo ne pada na pamet.

  • Nataša Korać

    Ja ne razumem na koji način mogu spremati jaja i meso. Ako ih pečem, mogu li koristiti ulje, a ako ne, šta se koristi?

  • Bojana Novaković

    Dijeta je vrlo efikasna. Držim je već mesec dana i smršala sam oko 12 kilograma. Samo me interesuje, ako neko zna, da li se mogu jesti masline?

  • Vesna Hofler

    Ova dijeta je više nego dobra. Imala sam 125 kilograma pre četiri godine i sa tom dijetom, u roku od tri meseca, smršala sam 40 kilograma. Prezadovoljna sam tom dijetom. Ali za taj uspeh treba i trčati svako veče i pre svega upornost.

  • Dušica Đurov

    Koja je to dijeta „Za 15 dana 7 kg manje“?

  • Sanja Ćirović

    Treba biti uporan u svakoj dijeti, ja to nisam, ali čini mi se da ću ovu pokušati da držim.

  • Danijela Popović

    Koristila sam i ovu dijetu pre trudnoće i skinula za dva meseca držanja (bez prekida) blizu 20 kg. Posle porođaja sam pokušala da je držim ponovo još dva puta, ali bez tako drastičnih rezultata, 5-6 kila i ništa više, a kad bih je prekinula, kilogrami su se vraćali u roku od dana, čini mi se. Možda će vam zvučati čudno i možda grešim, ali imam utisak da se telo naviklo, tj. da „prepoznaje“ taj način ishrane i jednostavno se stavi na taj „režim“ i ne daje rezultate. Znači, ko ju je držao, neka se ne nada nekom rezultatu! Krenula sam sa drugom dijeticom i dobila iste rezultate sa upola manje vremena (ne mislim na 20-tak kg, već sad skinem 7 kg za 15 dana, a sa ovom dijetom tu kilažu sam skidala za mesec i više dana). Nadam se da će vam ovaj komentar bar malo koristiti. Pozdrav.

  • Bojana Mišković

    Nikako ne bariti povrće, jesti ga sveže – znači spremati ga kao salatu jer tako unosite potrebne vitamine, koji se uništavaju kuvanjem. Hemiju-tablete nema potrebe da unosite jer vitamine automatski ubacujete putem povrća koje jedete živo! Ostale namirnice dodajte kao što je napisano.

    • Nati Natii

      Vidim da nije puno aktivna grupa ali ja bih svoje iskustvo sa ovom dijetom da podelim sa vama i da vam dam vise volje. Imala sam 120 kilograma, do tad se nikad nisam merila, svi su mi rekli da sam dosta dodala a ja samo jela. Kad sam stala na vagu preplakala sam celu noc i ujutru krenula sa ovom dijetom. Toliko sam bila odlucna da sam za 4 meseca skinula 45 kilograma. Visoka sam 1.80 sad sam zadovoljna i presrecna jer nikad nisam imala karakter za to uvek je hrana bila jaca od mene. Evo vec 2 meseca kako jedem voce, nekaad, vrlo retko pojedem picu ili tako nesto, da se razumemo retko uzmem tako nesto jer sam se navikla na ovakvu hranu i smeta mi brza hrana sad ali nekad pojedem nesto, voce jedem svaki dan skoro, pojedem nekad sladoled, slatko nikad nisam volela mene je hleb ubijao sad ga ne jedem uopste osim tako kad pojedem parce pice ili nesto.. samo da vam kazem da ja nisam ni pola kilograma vratila, ne treba nikad vise da ne jedete voce ili tako nesto ali treba u svemu da imate granice. Ja pojedem i sad nesto nezdravo ali ne stalno a normalno da se vracaju ako svaki dan cepamo nesto nezdravo. Srecno svima i bice mi drago ako nekome pomogne moj komentar. Pozdrav.

      • DUX

        Mesec dana i savrsen rezutat, izgubio 8 kg. Sada jako kao i do sada.