Dole dijeta!

Postoji bar pet razloga da odustanete od dijete. Sada ćemo probati i da vas nagovorimo na to.

Prvi razlog je to što ćete biti manje dosadni u društvu. Ljudi koji drže dijetu stalno pričaju o hrani i kalorijama, što, priznaćete, nije nimalo interesantno slušati svakog dana.

Drugi razlog je da su obline definitivno „in“, a i odeća će vam bolje stajati ako budete imali čime da je popunite. Treći razlog je da će vam se i raspoloženje popraviti. Nedostatak ugljenih hidrata od svake žene lako napravi namćora. Možda niste znali da sto grama čipsa ispečenog na vrelom vazduhu u rerni ima više vitamina C nego jedna jabuka i manje masnoće nego šolja domaćeg jogurta? Zašto ga onda izbegavati? Četvrto je da zaboravite na dosadna pravila. Ako sve žene drže dijetu, vi budite drugačiji. Peti razlog, koji je i najjednostavniji, a možda i najvažniji razlog da ne držite dijetu, jeste taj da ćete biti manje gladni.

Zato, ako vam ovih dana oko privuku raznobojni kolači i torte, slobodno ih probajte. Nemojte se ustručavati i na taj način sebi uskraćivati zadovoljstvo. Umesto toga obradujte sebe! Zaslužili ste to! Ponudite i vi sebi poneki lek za stomak i dušu. Videćete da ćete se odmah osetiti mnogo bolje. Ne zaboravite – dole dijeta!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Ljiljana Vasilev

    Suština je u umerenosti. Svakako da ne bi trebalo gladovati, ali isto tako ne bi trebalo ni preterivati. Ukoliko se nekome jede sladoled, neka pojede jedan, a ne tri, a isto važi i za svu drugu hranu. I, naravno, ljudi, više šetajte, lepo je vreme, bavite se malo svojim telom, tako da vam dijeta neće ni biti potrebna.

  • Ivona Đorđević

    Bravo, napokon da pročitam nešto pametno! Svaka čast damama, ali mislim da su časopisi prezasićeni tekstovima o zdravom životu, dijetama, gladovanju. Ipak čvrsto verujem da je čovek deo prirode i da svaki organizam, u zavisnosti od potreba, manifestuje želju za određenom vrstom hrane. Verujem da zdravlje dolazi samo ako se poštuju potrebe sopstvenog tela, jer je svaki organizam priča za sebe. Bitno je samo osluškivati sebe. Pozdrav iz prolećem okupane Norveške!